• Jimmithejuice

    Vi som startar IVF 2023

    Hej sen sist!

    Det var ett tag sen jag skrev, i juni gjorde jag min första äggplockning & har sedan dess väntat på svar från klinisk genetik. Jag fick 4st blastocyster som har testats & frysts ner i väntan på svar. Fick svar för 20min sen att 2 bär på friska anlag 😭🙏🥚🥚 

    Jag undrar nu om någon satt in 2 stycken samtidigt & om det ger större chans att bli gravid? Och hur stor chans är det att de isf blir tvillingar? Vet inte ens om det är aktuellt i mitt fall, jag väntar på brev från karolinska med info om återföring... sambon vill verkligen inte sätta in 2 samtidigt men vad händer med det andra friska då? Det här blir vårt sista barn då vi har 2 innan, min enda sorg är att det är stor åldersskillnad mellan barnen så skulle faktiskt inte ha något emot tvillingar. 

    Hur går det för alla andra? Var är ni i IVF processen? 😃

  • Jimmithejuice

    Femling - Jag bär på en ovanlig genetisk sjukdom som gör att vi får 3 försök på oss med PGT från landstinget eftersom ärftligheten är 50%. Men åh, stort grattis till bebis! Och vad skönt att ni fick låg risk på alla trisomierna 🙌😊


    Noelani - tack!
    Men åh stort stort grattis, såg att du plussat!! Så glad för din skull!
  • Jimmithejuice

    Fick papprena idag, visade sig att bara 1 av 4 embryon bar på den sjuka genen men att ett embryo hade en kromosomavvikelse. Känns skönt att dom upptäckte det. Blir återföring i september OM det inte krockar med helgen. Vad frustrerande att man måste vänta en månad till i så fall.

  • Jimmithejuice

    Noelani - Ja precis det är blastocyster 

    Baea, wow så många! Jag fick ut 28st men jag blev överstimmularad så jag tar fortfarande fragmin för att undvika blodpropp.

    lissan111 - Ja hejja oss i september! Jag går också i Uppsala på ackis. Eller jag går via dom men pga att jag gör PGT så går jag på karolinska också.

  • Jimmithejuice

    BaeA,

    Efter äggplocket var jag svullen & öm men det tänkte jag var normalt. Gjorde det en fredag & jobbade som vanligt mån-tis. Dock mådde jag inte alls bra & hade så ont, var så svullen att jag inte kunde knäppa byxorna & under tisdagen högg det till i magen så att det svartnade för ögonen. Tänkte att så här illa ska det inte vara så gick till gynakuten efter jobbet där dom såg att jag hade massor av vätska I buken & under lungorna.Dom sa även att när det hugger till sådär så är det äggstockarna som vrider sig runt sin egna axel & om dom fastnar så kan vävnaden dö och man måste operera. Gick upp 5kg på några dagar & mådde inte alls bra. Var sjukskriven i 1,5 vecka innan jag kände mig återställd & gick ner alla kilon direkt. Fick höra att man ska ta fragmin ända till 7 veckor efter att man är symtomfri, riktigt drygt när man precis slutat med sprutorna!

  • Jimmithejuice

    Busbuster - Jag blev också vägd innan mitt äckplock men jag har ett bmi på 20 så jag tänkte mer att det var för att ha koll på hur mkt man väger innan så man märker om man går upp mkt i vikt strax efter pga överstimmulering? Så blev det ju i mitt fall också, gick upp 5kg på 4 dagar.

  • Jimmithejuice

    Rockbrud, välkommen!

    Jag gjorde mitt första äggplock i juni.

    Amh värde har jag ingen aning om 😅 fick 300 i dos i gonal f & fick ut 28 ägg. Jag vet inte hur många av de som befruktades men vid dag 5 var det iaf 4st kvar som testades & frystes ner (vi gör PGT pga ovanlig genetisk ärftlig sjukdom). Har nyss fått reda på att två har ärvt friska anlag så återföring är planerat nästa cykel i september 😊

  • Jimmithejuice

    Lizzan111, vad roligt!! Jag har mens nu & har ett planerat ultraljud på torsdag (för att se om jag har något ägg på gång? Lr när jag kan tänkas få ägglossning?) Jag vet inte riktigt, är rätt lost eftersom allt är nytt & första gången för mig men hoppas jag får ägglossning snart & att det inte infaller på en helg så att jag kan göra återföring snart 🙏

  • Jimmithejuice

    Så ledsen. Vi skulle göra återföring I september men har inte fått ägglossning förens idag, på dag 21! Självklart på en måndag 😭 Så nu blir det ingen återföring förens i november, OM det nu inte landar på en måndag igen... fyfan för denna väntan. 2 år har denna process tagit & nu är vi så nära, men ändå så långt bort känns det som...

  • Jimmithejuice

    Noelani & grimaserar, fick höra att ägglossar man på en måndag så blir det återföring på lördag & på helger gör dom inte insättningar. Visste inte att man sätter in 5 dagar efter ägglossning, låter ju konstigt men 🤷?♀️ det skulle iaf krocka med helgen. Jag gör på Karolinska i Huddinge.

  • Jimmithejuice

    Quincey, lissan:

    Bor ju i Uppsala men det är bara på karolinska dom kan göra PGT så det är i den frysen dom är. Inför nästa cykel skulle jag på fler kontroller innan dvs vul & så sa dom att dom eventuellt skulle försöka styra ägglossningen om de ser att det ser ut att landa på en måndag igen... har för mig att min största äggblåsa var typ 16,6 förra måndagen men det tog alltså en vecka till innan jag fick ägglossning. Enligt min mensapp ser det ut som att nästa äl blir på en tisdag, inte bra det heller 🙄

  • Jimmithejuice

    Zaro:


    Jag har 2 barn sen tidigare. Blev även gravid förra sommaren som slutade i abort i vecka 12 pga sjukt foster... vi gör PGT(D?) Pga att det är 50% chans att våra barn får denna ärftliga sjukdom. Så jag har hela tiden vetat att jag kan bli gravid, vilket såklart är skönt.
    Sarajess85:
    Min mens var 4-5 dagar sen efter äggplock, men har sedan dess alltid varit det så att mina cyklar är jättelånga 😅
    Rockbrud:
    Åh vilket tungt besked, vad tråkigt att höra ❤️ jag blev också överstimmulerad, riktigt jobbigt. Hoppas du snart känner dig bättre!
  • Jimmithejuice

    EmiliaSol - wow grattis 😍 jag gjorde FET med 5 dagars embryo i tisdags, testdag 20/11. Håller tummarna ✊️

  • Jimmithejuice

    Eri8, wow grattis 😍 

    Jag är på ruvardag 6 (tror jag) hade insättning i tisdags. Tänker att är jag gravid kommer jag veta det denna vecka, mina 2 senaste graviditeter har jag fått första tecknen veckan innan mens. Men känner inget än så länge men har inte blödigt något heller. Jobbigt med all denna väntan.

  • Jimmithejuice

    Awesomginger & femling, jag beklagar så innerligt ❤️ hemskt att höra 😔

    Grimaserar, jasså, jag tar progesteron nu efter FET & ska göra det hela ruvarperioden. Går hos karolinska. 

  • Jimmithejuice

    Officiell testdag idag, har inte tjuvtestat något innan. Köpte ett digitalt också för att vara säker. Gravid 🥳

  • Jimmithejuice

    Usch får panik! Tar cyklogest & skulle få mer utskrivet i tisdags för vid PGT ska man fortsätta att ta det till ca v 8. Tänkte hämta ut det idag men jag har inte flera uttag sa dom. Loggade in & kollade mina recept & ser att jag har lutinus som jag fått utskrivet i augusti? Fattar ingenting. Men den är restad & finns ingenstans. Jag har tabletter som räcker till söndag morgon. Så kommer missa 2st innan jag kan få tag på karolinska igen 😭 så orolig!

  • Jimmithejuice

    Lissan, men gud är det sant?! Jag tar gärna emot dom, hur kommer jag i kontakt med dig om var jag kan hämta dom? Tack så mycket!
    Åh vad underbart att få se bebis för första gången! När har du bf?

  • Jimmithejuice

    Matilda88 - om det kan va till någon tröst så har jag vid tidigare graviditeter testat på BM dag då jag kännt mig gravid men alltid fått negativt (fast än alla grav test säger att man ska kunna testa från beräknad mens första dag). Väntat tills mensen varit typ 1 vecka sen & fått starka plus. Så några dagar kan göra skillnad, tro mig ❤️

    Var på ultraljud igår & fick se en liten böna med ett litet hjärta som slog ❤️ v. 8+2 idag 🥰

  • Jimmithejuice

    Zaro,
    Wow vilket mirakel 🙏 håller alla tummar & tår för att det ser fortsatt bra ut! Vilken vecka är du i nu?

    JessieP,
    Jag började med gonalf sprutorna i maj förra året, äggplock & överstimmulering i juni. Väntade 2 månader på analys av embryon (gör PGT/PGD pga risk för allvarlig ärftlig sjukdom) fick veta att vi hade 2 friska 🙏 väntade på ägglossning men blev helgkrock först så fick vänta en månad till. I november på vår dotters 5 årsdag gjordes återföringen & idag är jag gravid i v 12+2 ❤️ har kub nästa vecka.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023