• Ms MR

    Vi som startar IVF 2023

    Sassy88 skrev 2023-04-06 09:44:04 följande:

    Nu har det varit tyst ett tag från mig då jag behövt landa lite. Vi starta vår IVF i nov -22, fick ut 6 ägg varav tre befruktades. Ett 3 dagars embryo sattes in och man fortsstte odla på dom två sista. Ena klara sig inte men ett kunde man frysa in. Blev inget på första insättningen och vi tog nya tag efter jul och hoppades att 2023 skulle börja fint. Satte in det sista fem dagars embryot som inte heller ville fästa och vi hade därmed använt vårt försök ett av tre som man får gratis av landstinget. 

    Ny sprutomgång i februari och jag hade en önskan om att öka dosen på Bemfola vilket man gjorde. Denna ägg fick vi ut hela 14 ägg varav 10 befruktades. Tyvärr åkte jag på mild överstimulering som sluta med ambulans, blod i buken, blodförtunnande i 10 dagar för risk för proppar och ingen insättning. Man hade tänkt sätta in ett tre dagars men fortsatte odla och 7 st kunde frysas.
    Nu är jag dock osäker på om jag ens vågar sätta in något, är så rädd för besvikelsen när mensen kommer varje gång och mitt hopp dör sakta men säkert varje dag. Under tiden påbörjar mina vänner barn nummer 2 och 3, ens syskon och svågrar skaffar barn till höger och vänster och jag vill mest gå och dra täcket över huvudet 😔


    Hej, är ledsen att höra att det inte gick såsom du planerade. Du är inte ensam i den världen där alla runt och kring dig har skaffat barn, med den enda som du kan göra är att vara positivt och tänka positivt, jag lärde mig detta igenom andra saker, men det är verkligen viktigt att inte känna synd av sig själv, dela med din partner och nära vänner eller familj hur du mår men tänk positivt Glad
    Jag har inte erfarenhet av ivf ännu, jag väntar, men jag vet att vissa gjorde lite paus efter att dem hade misslyckat flera gånger, dem berättar att det sätter sig mycket i huvudet och att dem kvinnor behövde lite tid på sig för att 'få tillbaka positivten' att fortsätta med detta. Du vet bäst ❤️
    Jag har läst mycket om den delen vi överstimulering och förstår inte riktigt hur det inte kan kontrolleras av läkaren i tid istället att hamna med akuten och ambulans.
    Hur går det till med läkarens kontroll igenom hela den processen när kvinnan börjar med hormon stimuleraring? Hur ofta blir besök till läkaren. Finns det ett dokument med instruktion och vägledning med ivf som du känner till och kan hittas online?
    Tack. Önskar dig all lycka med nya försök när du blir redo för dem. 
  • Ms MR

    Grattis till alla som pulsade Hjärta och även till dem som kommit till äggplockning. Lycka till med vidare i processen.
    Jag är nämligen exalterad bara på tanken att om ca 2 veckor vi ska ha vårt första möte på RMC. Det står att jag ska träffa läkaren och sedan sjuksköterska som visar injektionsteknik. 
    Då blir det bästämt terapi allt för oss. 

    Jag undrar om kvinna börjar direkt med hormonsterapieller eller det beror? 
    I alla fall är helt positiv och glad för allt som kommer att hända i nästa kommande period Drömmer

  • Ms MR
    Loovaa skrev 2023-04-29 08:43:58 följande:

    Ms MR: Om jag minns rätt så behandlas du också i Malmö.  Innan du får starta så måste ni båda ta lite blodprover (du kommer få remisser på RMC) samt klamydiatest. Klamydiatestet beställer du hem på 1177. 


    När ni tagit era tester så får ni börja anmäla menstruation på 1177. Vi blev nekade start 2 gånger, men fick starta på den tredje mensen. 

    Men har hört om andra som har fått starta på första.  Så hoppas ni har tur och inte behöver vänta. 😅


    Ja, det minst du rätt. Men vi gjorde alla blodprovar tidigare. Kanske det blir igen en del ändo. Kamydiatest någon, kanske du nämnde det tidigare så jag skrev det upp 🙂
    Och vid första tillfället lämnas igen spermprov. 
    Hoppas vi har tur och inte behöver vänta. 
    Tack 😊
  • Ms MR

    @strelitizia: ja, jag är super glad och ser fram emot till första mötet 🙂 tack, ska förbereda alla frågor för läkaren.

    @Pea593: läste ditt inlägg och hoppas verkligen den blir en stark plus 😊

    @Ostronflicka: om jag har rätt enligt den som jag läste, hade du otrlogt bra resultat på äggplocket...grattis och hoppas det går vid första tillfället med graviditet 🤗

  • Ms MR

    Hej, 
    Jag läste nya tråd och det känns att en del av er är stressad men håller tummarna att allt går bra och att smärtan för dem som har det minskas. Ja vet inte hur det är så det är svårt för mig att säga nåt annat. Hjärta

    Jag har gått igenom protokollet med min kusin (som gjorde det i Tyskland) bara för att vara beredd inför första mötet. Och jag känner mig lite tokig eftersom jag inte förstådd att kvinnan ska hålla ut med hormonsprutor hela 12 veckor, faktiskt fortsätta med allt med första tecken på graviditet. Jag trodde att det blir en del av hormoner men inte på så sätt. Skäms
    Hur som helst, den som jag undrar om är följande, hoppas ni kan svara, och jag tackar alla i förväg Kyss
    1. För vila hormonsprutor och medicin står vi själva bakum kostnader, hur mycket cirka blir det (jag frågade det tidigare men fick inte direkt svar) och blir det på receptet för att vi får betala mindre, eftersom min kusin gjorde det privat och det kostade en hel del så jag vill gärna vara redo hur det går till när landstinget står bakum ivf?
    2. När kvinna sätter igång med allt (FSH stimulering), får hon en hel 'protokoll plan' typ vilka dagar är med ultraljud inför OPU osv?
    3. Hur många ultraljud får vi mellan FSH stimulering och OPU (om jag förstår bra det görs 1-2 och blodprov för att läkaren kan kolla hormoner och i fall det behövs reglera hormoner)?
    4. Är det i praktiken för RMC att kvinna gör blodprov på hcg mellan 12-14dag efter återförenade (och måste hon åka till Malmö eller kan göra i egen ambulant och skicka till läkaren dit?)

    Tack så jättemycket 👋❤️

  • Ms MR

    Hej till alla, 
    En fråga angående allergi eller bättre sagt misstänkt allergi...hur går det till under ivf behandling är det viktigt att utesluta potentiell allergi? Nämligen, jag tänkte att jag är förkyld och då fick jag ta en desloratadin (antihistamin utan recept) och det känns bättre. Ringe VC och det visade sig att dem inte gör längre pricktest utan det är en lång protokoll med läkaren som utreder och ev remitterar till allergi klinik.
    Erfarenheter?
    Tack girls 

  • Ms MR

    Hej till er, 
    Hejar för er alla som är i väntetid på återförening ev i väntan på en lilla plus efter den 😊

    Har varit på mitt första möte i RMC Malmö och är ganska böjd hur gick det till med personalen, jag upplevde att dem är kunniga och det var ok klick (vet inte om ni tänker samma, men jag själv tycker att det är viktigt att tycka om deras inställning osv för att tro på kliniken). I alla fall är det nu väntan på att få godkänt att påbörja med terapi vid mens gång. Hoppas det blir direkt juni 😊
    De är stängt v 29-32,labben är stängt så ingen ivf är aktuellt.

    Vi gick igenom hela protokollet och då funderade jag på om kvinna ska fortsätta fa stimulering när hon stannar gravid och fick Ej som svar och att det blir bara fortsättning med Lutinus. Då visste jag inte exakt vad min kusin som gjorde ivf i Tyskland fick använda för att fråga läkaren men nu vet jag att det gäller FSH stimulering fram till slutet av vecka 12.

    Jag är inte orolig över detta, jag ändå tänker att dem vet vad dem gör MEN jag undrar om någon här känner till detta och hade samma erfarenhet att fortsätta med FSH injektion stimulering 12 veckor?

  • Ms MR

    Tack för dina kommentarer @theremustbeabetterway. Du har rätt i detta, jämföra är bättre inte. Men den delen låtit mest konstigt för mig, tycker att det i så fall stor skillnad på behandlingar och självklart det handlar säkert om kostnader. Men är ganska positivt och ska inte längre lägga mig i hur gör de andra, för att jag fick göra detta på RMC. ☺️🤞

  • Ms MR

    @blåblomster tack så mycket att du delar med dig din egen erfarenhet. Det är skönt att veta lite mer om ivf och olika protokollet, nu förstår jag mer att det finns olika fakturera som påverkar behandlingen.
    Jag är väldigt glad att jag hittade denna forum. 
    Tack till er allihopa som finns här och stöttar varandra 🧡

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023