• aminabe

    Vi som startar IVF 2023

    strelitzia skrev 2023-05-11 20:04:08 följande:
    Gud vilken otroligt tröstlös väntan på den ägglossningen! Hopps att ruvandet går bra!

    Jag har tagit lutinus i snart två månader och min erfarenhet är att det rinner olika mycket olika dagar. Ibland känns det som en fors, ibland är det bara lite klumprester. Personligen slipper jag gärna forsarna, speciellt när man står dumt till och inte kan springa iväg på toaletten direkt haha 

    Ja herregud, den har minst sagt varit olidlig. Men hoppas innerligt att ruvandet går bra. Åker till Grekland på lördag så då ska jag bara ruva under stillsamma förhållanden :) 

    Åh, men då lyckades ni om du är inne på månad två av lutinus? Vad skönt att det inte bara är jag då, idag har varit en sådan dag med klumprester minst sagt? 

  • aminabe
    Mathilda88 skrev 2023-05-11 21:06:31 följande:
    Åh så spännande! Stort lycka till! Hjärta

    Har ingen erfarenhet av Lutinus än, börjar förhoppningsvis nästa vecka om allt går väl, tills dess får jag se.
    Åh tack! Då får vi hoppas att du kan påbörja lutinusen nästa vecka. Är verkligen inte något charmigt överhuvudtaget att ta men vad gör man inte?
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-11 21:10:57 följande:
    Åh vad härligt, perfekt att distrahera tankarna lite med semester! Solig

    Det stämmer! Fick missfall i v11 i december så det är omgång två och anledningen till varför jag ska ta de så länge. Haha det är inte bara du, det blir skönt att slippa de sen! 
    Åh beklagar, håller alla tummar och tår att det går bra denna gången. Jag har kort lutealfas så har stöttat upp med lutinus alla behandlingar jag gjort, sist jag var gravid tog jag det till vecka 12 om jag inte minns fel. Kändes nästan läskigt att sluta då. Men kan bara minnas att det rann så väldigt men är väl det jobbiga man kommer ihåg. 
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-12 08:39:52 följande:

    Tack, fortfarande svårt att ta in.
    Då antar jag att du även nu vid positivt ska fortsätta till v12? Trappade du ner sist? Jag tycker det känns läskigt att helt sluta, funderar på att ta en per dag i en vecka till, inte för att de kanske nödvändigtvis gör någon skillnad men det stillar nog oron en aning. 


    Denna gången blir det bara till v.9 som jag ska fortsätta  Var tydligen nya direktiv för det. Hur länge ska du ta det? Jag trappade ner mest för att det stod i bipackssedeln, ingenting som de verkar råda till däremot. 

  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-13 07:59:23 följande:
    Okej, då håller vi tummarna att lutinus från hänga med några veckor till! Glad
    Jag har fått olika direktiv av olika läkare, först var de 12, vid återinföring var det 9, så när jag skrev om att förnya recept och undra om jag kunde trappa ner sa den läkaren att jag ska ta de till 12, så jag tar de till 12 hahah. 11v idag så en vecka till. 
    Ja men då så! Skönt att du kan sluta med det snart iaf!

    Det får vi verkligen göra. Har varit så hoppfull att detta är guldägget men är såklart väldigt nervös. Var så stressad i jobbet under två dagar efter återföringen så rädd att flingan inte ska ha fått den kroppsliga vila som den kanske behövde. Sen spelar det säker ingen roll men så börjar man överanalysera lutinusen och allt annat. Inte haft den där lutinus-forsen på många dagar nu och sist jag var gravid och tog det är det enda jag kommer ihåg att det rann så värst? suck!
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-13 10:06:03 följande:
    Man får försöka tänka på att barn blir till under de absolut värsta förutsättningarna. jag tror inte din stress stod i vägen för dens möjlighet att fästa. Men ja de jäkla överanalyserandet kan äta upp en "om jag bara hade...." Du får njuta och ta det lugnt i Grekland! Solig
     Blev ingen super start på semestern heller. Vår dotter blev magsjuk samma dag som vi gjorde återföringen och på förskolan varnade de för lång inkubationstid. Hann precis komma fram till hotellet och så blev jag magsjuk 😞
    mår bättre idag men hoppet att flingan har fått rätt förutsättningar är som bortblåst. Trodde verkligen på den här gången men nu vågar jag inte hoppas längre. Ruvardag 7 idag.
  • aminabe
    Bubbligoglad skrev 2023-05-14 00:11:51 följande:

    Gjorde mitt första äggplock igår, jag hade lite ont efter men inte så farligt alls. Sedan på eftermiddagen och idag har jag varit så så svullen och superuppblåst från mitten av magen och uppåt mot revbenen och mellangärdet. Det känns som om jag har druckit 50 liter kolsyra?vill typ spricka? Någon som har haft liknande erfarenhet efter äggplock och vad kan det bero på? 


    Brukar nog kunna vara så när man fått morfin, systemet och alla tarmar stängs väl av och tar oftast en stund innan allt är normalt igen. Jag hade iaf likadant efter äggplock! 
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-15 10:14:50 följande:
    Nej vad tråkigt, beklagar den tråkiga starten! Skönt att du mår bättre idag, hoppas att du kan få börja njuta lite av Grekland nu. Förstår att hoppet dalar men om ägget redan fäst så påverkar nog inte magsjukan något, det är inte kört, håller tummar och tår! När har du tänkt testa?
    Ja väldigt tråkig start, vi testar på testdagen som är på lördag. Samma dag som vi åker hem. Sist jag hade hoppats på återföring blev jag sjuk plus då att jag inte fick något utslag på ägglossningstesten och att min cykel var 50 dagar så får jag väl ändå tro att den här gången var menat Hjärta tack för peppen! 
  • aminabe
    Mathilda88 skrev 2023-05-16 18:23:12 följande:
    Stort tack Hjärta. Tyvärr lite upp som en sol och ner som en pannkaka då det föst blev väldigt smärtsamt på kvällen i magen och idag fick veta att enbart 4 ägg blev normalt befruktade Gråter. Hoppas på samtal imorgon från labbet om varför det blev nästan 80%-igt bortfall... Om de var omogna eller dålig äggkvalité. Bara till att hoppas att de fyra klarar sig hela vägen {#emotions_dlg.flower}
    Ja, det går verkligen inte ha några som helst förväntningar. Jag fick ut 22 ägg, blev totalfrys pga risken för överstimulering. 11 befruktades normalt men bara ett klarade sig till frysen. Guldägget som jag nu ruvar Hjärta håller tummarna att alla fyra utvecklar sig som de ska. Blir det färsk återföring? 
  • aminabe
    Fezer skrev 2023-05-16 17:44:58 följande:

    Hej på er! Gjorde äggplock 9/5, totalfrys pga överstimulering. Blödning startade 13/5. Funderar nu på när den riktiga mensen kan komma? Min klinik stänger under sommaren så vill gärna hinna göra FET innan dess. Hur har det sett ut för er som varit med om detta tidigare? 


    normalt är min cykel 31 dagar


    Oj det är nog väldigt individuellt. Min kropp ballade ur totalt och hade en lång cykel på 50 dagar. Tog 20 ägglossningstest utan något utslag så kliniken ville inte göra någon återföring. Vanligtvis är min cykel på 28 dagar. 
  • aminabe
    Quincey skrev 2023-05-19 17:35:01 följande:
    Jag tar Q10 300 mg, min kille tar Profertil och Q10 100 mg. Dessa blev vi tipsade om av vår läkare. Jag tar också d-vitamin, omega 3, folsyra. Började också ta zink, selen och järn efter missfallet. Tog bara folsyra innan första IVFen.
    Då tar du inte B12 då? Det var rekommendation från min klinik samt folsyra då. 
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-20 09:44:06 följande:
    Har resten av semester veckan varit bra? Och har du hunnit testa än? Solig
    Vad fint att du kommer ihåg. Min man blev magsjuk så den har varit katastrof. Vi bestämde faktiskt oss för att ruva en extra dag så tar test hemma imorgon istället. 
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-20 09:44:06 följande:
    Har resten av semester veckan varit bra? Och har du hunnit testa än? Solig
    Det ser verkligen ut som att det var vårat guldägg! Testet visar positivt Hjärta
  • aminabe
    strelitzia skrev 2023-05-21 09:12:21 följande:
    Jag hade det på känns! Kan man ruva en extra dag utan spottings eller nåt då känns det riktigt lovande! Grattis Hjärta är så glad för din skull, vad skönt att du kunde få bli motbevisad när du trodde att det var kört pga all otur med magsjuka, och att ni kanske inte fick den bästa resa ni tänkt er men att slutet på sätt och vis räddade upp allt ändå Solig
    Ja det kanske är så trots lutinus. Tusen tack, hoppas bara att flingan vill stanna nu Hjärta Testet visade positivt så fort så blev orolig att den visade fel och ångrade mig att jag inte tog det digitala, haha. Får ta det imorgon istället. 
  • aminabe
    Loovaa skrev 2023-05-26 12:46:36 följande:

    Hej 
    Var längesen jag skrev här.
    Jag gjorde en ET i mars som inte blev en graviditet.

    Jag ruvar nu på en blastocyst från frysen. Tyvärr blev jag jättesjuk dagen efter återföringen. Sjuk med feber och hosta 😞

    Nu är jag på rd 4 och äntligen friskare.  Tycker typ att jag har mina vanliga symptom som jag brukar ha innan mens; lättirriterad, hungrig, dålig hy och tunga bröst. Så känns kört. Försöker tänka positivt, mem ja..

    Vilka symptom har ni haft under ruvardagarna? 


    Håller tummarna. Min dotter fick magsjuka samma dag som återföring och hade själv en inkubationstid på 6 dagar. Hade inga symptom mer än lutinussymptomen men plussade på testdagen i söndags. Fokusera på att bara vara, vet att det är tufft men i många fall så är ju faktiskt det första symptomet utebliven mens eller samma symptom som vid pms så det finns massor av hopp fortfarande. Ta hand om dig!
  • aminabe
    Becca1993 skrev 2023-06-11 08:27:51 följande:

    Hej igen!  Åh jag hejar på er alla här 🥰
    Jag satte in en blasocyst och är på RD 5 idag. Känner absolut ingenting 🙁 haft ömma bröst men förmodligen från proggisarna. Det är borta idag. Hoppas inte det är kört än 😇 

    Lycka till alla ❤️


    Jag kände absolut ingenting denna gången först efter jag plussat. Blev super chockad. Så det finns massa hopp kvar!! ❤️
  • aminabe
    Ms MR skrev 2023-07-01 13:49:43 följande:

    Hej girls, 
    Jag vill gärna dela med mig min glädje med att testet visade positivt 😊😍
    Jag tjuvtestade i måndags och det var redan en positiv streck men då tänkte jag ändå att dag D blir den dagen som ska säga rätt vilket faktiskt var igår,... då jag gjorde en test med streck och en med veckor indikator och båda var positiva (clear blue 2-3 v) 😊
    Saken är att redan sedan måndag har jag gått igenom olika känslor, först var jag glad med glädjetårar, och väldigt happy under alla dagarna tills imorgon när jag testade igen.. Självklart blev jag glad med bekräftelse med ändå det känns såsom att jag är överkänslig till och med lite deppig (vilket är raka motsatsen till den initiala spänningen och glädjen). 
    Det hela är så fantastiskt och jag är otroligt tacksamt för att det går som det går...och jag gissar och läser att det är normalt med olika känslor 😌🙂 att det kan ta lite tid att tanken 'jag är på riktigt gravid' ska lägga sig...
    P. S. Igår lämnade direkt meddelande till Malmö men de inte hört av sig ännu så jag ska ringa på måndag,.. vill gärna veta när är dagen för ultraljud och ev om det ska behövas fortsätta med lutinus. 

    Hade ni som stannade gravid samma känslor som jag? Från glädje till depression 😌🙂


    Jag tror det är fullt normalt! Jag kände samma och istället för att glädjas över plusset blev jag orolig för att graviditeten inte var vital. Är ju egentligen först på det tidiga ultraljudet som det blir verkligt! 
    Jag har också gått i Malmö och det dröjde nog fyra eller fem arbetsdagar innan jag fick svar om ultraljudet på 1177. Var där för två veckor sedan och fick se en liten växande böna 🥰
  • aminabe
    Ms MR skrev 2023-07-02 16:25:04 följande:
    @aminabe
    Tack att du delar med dig, det känns att det är normalt att ha olika känslor, ändå det finns inga speciella symptom ännu, och då är det den väntan med ultraljudet. Jag tänkte ringa och fråga om datumet hehe.. Så då kanske det är bra att ha tålamod och vänta tills Malmö svarar 😍
    Har du fått UV i vecka 8?
    Hur du räknade din graviditet? Jag räknar ut fostrets åldern från återföringsdagen medan från sista mens dagen riktig veckor av graviditet (liksom med vanliga graviditeten).. Är det rätt? 🙂
    P. S. Kul så du fick se din lilla hjärta 🥰
    Jag gjorde ett FET med 5 dagars blastocyst och då räknade jag att insättning gjordes dag 15 i cykeln och sen + 5 dagar till bakåt. Så insättning 8 maj, räknade då att mensens första dag var 18 april och bf blir då 23 januari. Stämde med hur Malmö räknade så fick samma bf när jag var där ☺️ är lite annorlunda dvs från vanligt. Gör man färsk återföring borde äggutplocket räknas som dag 15 och sen lägger man på dagarna för hur gammalt det befruktade ägget är. 

    Jag fick ultraljudet gjort när jag var i 8+5 är i 10+4 idag! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023