• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Loidi: Tack ❤️💔


    Noelani skrev 2023-09-06 10:13:12 följande:
    Åh Mathilda, jag är så himla ledsen för er skull ❤️❤️❤️
    Tappa inte hoppet! Det har varit många som skrivit om att byte av medicin har gett helt andra resultat och det kan verkligen räcka med ETT som tar sig. Vi fick bara ut 3 sist.. varav två klarar sig till dag 2 och gav ett plus.

    Nästa gång kanske ni ska be om att få återföra 1 ägg redan dag 2 och odla resten... många ägg som avstannar längs vägen kan klara sig i livmodern. Rekommenderar också assisted hatching.

    Wow så bra resultat för din man. Har han gjort något speciellt? 

    Jag är säker på att ni kommer lyckas tillslut. Håll ut fina du ❤️❤️❤️

    Jo men vi har ju redan bytt medicin från Gonal-F till Menopur 😢. Vet inte vad för stimuleringsmedicin som kan hjälpa mer när kvalitén är kass. Varför har jag som 35 åring så dåliga ägg?? Är det min utmattning och utslagen Melatonin i 3,5 år? Ja vi får se vad de kommer med för besked? Just nu känns det som att man hade behövt köra en amerikansk variant med plock på uppåt 50 ägg för att kanske kunna hitta ett bra. Intressant nog har jag bara 1,9 i AMH men har mkt ägg vid VUL och mkt god respons på medicinerna.


    Ja det där med att sätta in ett tvådagars funderade jag lite med på, men vet inte om det är värt det om kvalitén är så dålig från start att det bara fragmenterar sig? Kan de ändå utvecklas till ett frisk barn i livmodern? Känner att jag har dålig koll på fragmenterade ägg och deras chanser. 

    Tack ja känns underbart mitt i all sorg ❤️. Bara tillskott, det är enda skillnaden. Multi, magnesium, liponsyra och Q10 (PharmaNord), tog en VolumeMan tidigare med. 

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-06 11:11:24 följande:

    Mathilda88, beklagar verkligen och kan tyvärr relatera lite till att alla embryon dör gång på gång ❤️❤️


    Blir intressant att höra vad de säger om nästa försök, om det är värt att göra ET tidigare?

    Vad bra att problemet med manlig faktor minskat, ett problem mindre! Det låter som att det går åt rätt håll ändå. Såg de något ?fel? på äggen eller var det inte förrän fragmenteringen kom på dag 2?


    Ush har du också drabbats på samma vis? Hjärta Hur har det gått för dig? Hjärta 
    Ja ska bli intressant och se om det kan bli aktuellt med att prova en tidigare återföring. 

    Ja det är skönt! Men samtidigt har jag under dagen blivit allt mer tveksam till deras åsikt om att det Nog Troligen är äggkvalitén (vilket när man sitter i andra änden av luren bara hör de två sista orden). För denna gången såg äggen bra ut från start! Precis, inget fel förrän efter fragmenteringen började uppstå på dag 2.
    Jag har precis fyllt 35 år, har gott om ägg vid alla VUL. Sambon är 46 år och har flertalet missfall i bagaget senaste 20 åren.
    När jag under dagen pratat med andra så har jag fått helt annan feedback än RMC - att det låter snarare som att det är ngt fel på spermierna, kanske så att spermierna kan ha DNA-fragmentering. Så har nu tankar på att begära en DNA-fragmenteringstest av spermierna. Men med tanke på att vi går landstingsfinansierat och att det nu både är god mängd av dom och att de simmar bra så lär det säkert säga nej... Är dock vårt tredje och sista försök så tycker att de borde ha nån form av intresse att hitta rätt. Skickade även in en fråga om att testa befrukta hälften av äggen med sambons spermier och hälften med en donators (vi har ju redan innan första försöket diskuterat spermiedonation pga hans historia med missfall och att vi inte lyckades själva under 1,5 år). De lär med all säkerhet säga nej till det med... 
    Även det att en IVF-läkare hade sagt att dör de på dag 3 så är det spermiefaktor baserat på forskning gör att jag ifrågasätter dom allt mer. 

    Fick veta att läkaren ringer tillbaka först nästa vecka, så dröjer ett tag till innan vi får veta hur vår kommande plan ser ut... Besvikelse.
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-06 18:57:16 följande:

    Mathilda88, 

    Du skulle nog bli förvånad över hur många fler mediciner det finns och hur de kan göra skillnad på resultatet. De är för att de innehåller olika saker som fungerar olika på oss för att vi just är så olika som individer.

    Ett annat alternativ du kanske skall prata med din läkare om är en mildare stimulering med tex tamoxifen tabletter och färre sprutor. Du har ju ett rätt normalt AMH och kanske skulle du vid en mild IVF få ut 2-5 mogna ägg som kanske har bättre kvalitet för att de är mindre stimulerade.. Vi gjorde mild IVF (så kallad japaner) första omgången. Vi fick bara ut 1 ägg som tyvärr avstannade men jag har också låg AMH. Jag kanske är ute och cyklar men har hört av vår klinik att det är väldigt framgångsrikt bland många.. och väldigt många kliniker utomlands rekommenderar det - speciellt till äldre kvinnor (iofs äldre än dig) just för att kvaliten på äggen är sämre då.. 

    Ägg med en viss fragmentering kan absolut bli ett friskt barn. Jag minns inte gränsen men de har nog din läkare koll på.  Man vet däremot att 80% av alla ägg avstannar till dag 5 medan flera av dessa hade överlevt i livmodern.. Vilka vet man såklart inte men chansen finns absolut. Jag m.f har plussat med 2 dagars och vår klinik säger att de har lika stora framgångar med 2 som 5 dagars och tycker därför de är smartare att sätta in 2 dagars och sen odla vidare resten så får man typ fler chanser...

    Stor kram till er ❤️❤️ Jag tror ff att nu kommer komma i mål, vägen kommer kanske vara lite krokig dit men vi ska stötta dig hela vägen! 


    Tack Hjärta
    Ja tanken på Mild IVF har slagit mig med som intressant alternativ. Får se vad de säger, de kanske föreslår långa protokollet nästa gång. Osäker på om det kan vara en fördel. Ja jag har gott om ägg, fler än mitt AMH utger mig för att ha så har ju snarare fått vara försiktig för att inte få för många och överstimulera. Ja minns det och erat enda ägg Hjärta 
    Okej, va skönt att höra. Oklart hur mkt fragmentering dessa hade vilken dag. Funderar på om fragmenteringen kan lugna sig/stanna av om embryot utvecklas i livmodern istället för i labb? 
    Sen har jag som sagt börjat ifrågasätta om det verkligen är mina ägg det är fel på eller om man förbiser sambons historik och ålder. 

    Tack så mycket HjärtaHjärtaHjärta
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-06 19:07:15 följande:

    Mathilda88, 

    Men ja! De där har jag faktiskt också hört nu när du säger det. Kan ni inte själva bekosta testet isf innan ni gör sista försöket - om de inte vill göra det.. 

    Klassas de verkligen som ett försök om ni inte får något återfört? Alltså jag blir galen på hur dålig vården är !! 


    Tack, ja det är faktiskt en idé med om de nekar oss, får se hur man löser det isåfall och vart.
    Ja tyvärr, så fort man gjort ett äggplock så är det försöket förbrukat, iallafall inom landstinget här i Skåne... Jättetrist ja. 
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2023-09-06 19:06:04 följande:
    Åh! Jag är verkligen ledsen 😞 och känner så väl igen det du beskriver med ruta ett, när vi fick veta om vårt MA efter allt? Men fan, någon jävla gång måste det bli vår tur! Vi får fortsätta kämpa  ❤️❤️❤️
    Ja heja oss GråterHjärta
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-06 11:20:08 följande:

    Jag är så ledsen för din skull Mathilda! Vilken chock det måste vara. Förstår om det känns oerhört slitsamt. 

    Det låter dock jättebra att den manliga faktorn bättrats och kanske kan ni be om en plan inför nästa försök? Kanske kan de ändra på något som gör underverk? Verkar inte vara ovanligt.

    Men såklart ska du också tillåta dig vara ledsen just nu! 


    Ja, man var ju så nära denna gången, bara timmar bort ifrån sin efterlängtade återföring Gråter. Samtidigt så var jag beredd hela veckan på samtalet efter förra omgången. Tog det ändå bättre denna gången just pga det, men fortfarande en jävla käftsmäll. Läkaren ringer tillbaka i början på nästa vecka och går igenom en ny plan. De har stimuleringsmöte på fredag där de alla tillsammans (specialistläkare och embryologer) kommer sitta ner och diskutera fram det nya schemat. Så får se då vad de kommit fram till... 

    Ja nu är det mkt tårar och tankar.
    Loidi skrev 2023-09-06 14:45:29 följande:

    Skriv upp dina frågor du kommer på allt från medicin till äggdonation och hur man går vidare för att få en annan utgång en tidigare gånger. Sen ser du till att få ett möte med läkaren där ni sätter er ner och kommer fram till en ordentlig plan på hur framtiden ska se ut. 


    Lider med dig, skickar en varm internetkram! 


    Som de andra säger, tillåt dig att vara ledsen. Du kommer tillbaka starkare än någonsin, vi alla här hejar på dig ❤️❤️


    Stort stort tack Hjärta
    Ja, har hunnit skicka in några, skriver upp resten på mobilen. Tror du att man kan få igenom mer om man ses öga mot öga istället för via telefon som är planerat? Tyvärr börjar sambon på jobbet nästa vecka igen efter semestern så han kommer inte kunna närvara ändå... 

    Enya2023 och Sandralinnea123: Stort tack fina ni Hjärta
    Awesomeginger skrev 2023-09-06 12:51:08 följande:

    Mathilda88: efter allt du fått gå igenom och nu detta, verkligen ledsen för din skull. Vet inte vad jag ska säga! Hoppas ni tar hand om varandra nu!❤️


    Ja men lite så känns det Gråter Gynakuten x flera, buksmärtor, illamående, immobiliserad, inte kunnat jobba, sjukhusinläggning etc under detta året hittills pga IVF, hade ju hoppats att det skulle betala sig...! Mkt sorg och viss mån bitterhet på det såklart. Får ligga på botten nu och komma åter upp sen...
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-06 20:11:11 följande:

    Mathilda88,

    Under vår första IVF avstannade 7 embryon efter dag 3 (2 blev dåliga blastocyster), vår läkare sa att vi hade hög fragmentering men ser att 6/10 bara hade fragmentering 1. IVF2 så hade samtliga 5 embryon fragmenteringsgrad 2-3 och slutade utvecklas efter dag 3. Så detta kan variera från gång till gång. Blev också gravida en gång naturligt (missfall) och det embryot hade inte fäst om det haft hög grad av fragmentering. Enligt vår läkare så kan fragmentering på dag 3 uppkomma pga manlig faktor. Missfall kan ju också vara pga manlig faktor.


    Tror det kan vara en bra idé att göra ett fragmenteringstest även om det är privat. Är det hög fragmentering på spermierna så ska man kunna göra pesa/tesa för att hitta mindre skadade spermier, det ingår dock inte i de landstingsfinansierade försöken och om jag minns rätt så kan man inte lägga till det heller utan måste betala för ett privat försök. Ska prata med vår läkare nästa vecka och kan se hur det funkar. Verkar iaf enklare att utreda kvalitet på spermier än på ägg så kanske där man ska börja, är det inget fel på spermierna kan det vara äggkvaliteten det rör sig om. 


    Hugaligen, stackare Gråter. Va intressant med variationen av fragmentering. Så då slängdes de som de kallade för dåliga blastocysterna? Ah okej så de fäster inte om de har hög fragmentering, tack då vet jag det Hjärta . 

    Okej, tack, stärker mig i tanken på att satsa på att försöka få genomfört det innan tredje försöket... Oj så pass alltså att man kan behöva göra pesa/tesa om resultatet är dåligt? Hur var det nu, går ni via landstinget eller privat? Håller tummarna för er nästa vecka! Hjärta Ja det låter ju lovande om inte annat. Skönt om man kan utesluta en grej så man vet mer säkert istället för nuvarande frågetecknena.
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2023-09-07 07:32:33 följande:

    Har en fundering, fick min mens idag, 9 dagar efter ÄP, inget ET som ni vet. Men får man använda tampong nu eller är de binda som gäller? Känner mig så extremt obekväm med binda 😅


    På vår infopapper ifrån RMC så får vi inte bada eller använda tampong de kommande två veckorna efter äggplock pga att det inte läkt färdigt förrän dess, stor infektionsrisk.
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2023-09-08 07:02:21 följande:

    Okej tjejer! Nu är jag i någon slags limbo! Vet varken in eller ut💔
    TD idag, RD 12! 


    tog ett cb digital och ett vanligt cb som visar resultat inom en minut! 


    digital - inte gravid
    cb vanligt - svagt svagt streck

    tar 2 nya tester på samma urin

    digital - gravid 1-2 v 
    cb vanligt - ungefär samma skugga, kanske något litet litet starkare

    va fan är detta! Helt sjukt
    ❤️


    GRATTIS!! Men förstår ångesten om ni hade kemisk förra gången. Men kan fortfarande gå! 
    Awesomeginger skrev 2023-09-08 07:06:16 följande:

    Mathilda88: kanske kör på binda idag när jag jobbar hemifrån då.

    Zaro: Jag börjar äntligen känna mig som mig själv efter Sprutor och äggplock, varit svullen och problem med huvudvärk och sånt men nu så har det vänt.

    Undrar, ni som gjort ett FET. Måste första VUL vara dag 11 i cykel?  För nu när jag har fått min mens om nästa mens kommer som den ska kommer daga 11 vara på en lördag som vi ska på bröllop i en annan stad. Hade varit fint om de kunde vara dag 10 eller 13 eller något då 😅


    Låter klokt. Man vill ju inte stå där sen och svära över en onödig infektion och försenad läkning. Hjärta Va skönt att du börjar känna igen dig själv! 
    Har inte gjort FET, men utifrån när man brukar ha ägglossning så låter det inte fel med en dag tidigare än senare - så man inte missar den tänker jag :) {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2023-09-08 09:22:13 följande:
    Ja jag ska försöka det❤️ tagit ledigt från jobbet! Så nu blir det promenad i skogen, det brukar hjälpa!!!
    Så klokt! Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023