• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2023-08-31 20:33:15 följande:

    Grattis till plusset Loidi!

    BaeA, herregud vilket otroligt resultat!! Blir nästan sugen på att köra igång igen. Var det något mer du gjorde mellan omgång 1 och 2 förutom att ta kosttillskott?

    Mathilda88, när skulle du göra äggplock?


    Imorgonbitti! Solig
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-08-31 19:46:07 följande:

    Hela processen har gått bra men idag på vår första embryoåterföring gick luften ur mig. De var sena 30 min, det var nya personer, jag fick gonapeptyl vilket jag inte kände till eller fattade vad det var bra för så allt gick för fort osv, och så det klassiska: jag såg inte embryot! Är det verkligen där? Har behövt kissa och mer än så flera gånger och är bubblig i magen och det har typ blixtrat över typ höften så är jätteorolig att den ramlat ut. Är nere. Dessutom menade de att ett blodprov var mer tillförlitligt än ett vanligt graviditetstest, men jag kommer inte kunna ta det pga jobbar på annan ort då. Kan verkligen ett positivt graviditetstest vara falskt? Känner mig också helt misslyckad som, om detta misslyckas, behöver börja om när andra får flera blastocyster till frysen. Gråter


    Så underbart att ni fått erat embryo återfört idag!!! Förstår att det är emotionellt omtumlande när det blev så pass stökigt. Angående embryot så kan det tack o lov inte trilla ut. I IVF-podden beskrev dom det som att jämföras med två nystekta pannkakor med ett dammkorn emellan ;) Så det går ingenstans!
    Kom sen ihåg att enbart hälften av alla får embryon till frysen! För egen del säger jag - lyllos dig som fått ett embryo åter! Ingen av mina överlevde dygn 3... Allt som behövs är ett guldägg Hjärta{#emotions_dlg.flower}Solig  Heja heja! Hoppas du får sova gott i natt och känns bättre imorgon när lite har hunnit landa Hjärta Styrkekramar!
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2023-08-31 21:30:07 följande:
    Mathilda88 - tack snälla! hur går det för er? 🤍
    Det går bra! Smärtfri, samt att spänningarna i magen nu på slutet lindrats av akupunkturen gör mig tacksam. Imorgon bitti kl.08:30 är det äggplock. Bara till att hålla tummar och tår för att äggen är i bra kvalité denna gången och inte lika illa som sist... Vi får se kommande dagar helt enkelt... Hjärta
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-08-31 21:57:58 följande:

    Mathilda: Det kan ju vara så som du säger, att vi hade olika storlekar. De sa att en snabbare blåsa var vanligare hos 40+are eller att om det hände en gång då händer det nog igen. Men jag har fyllt 30 i år.


    Okej, va intressant att höra! Solig
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-08-31 22:11:13 följande:

    Tack snälla Mathilda för dina fina ord! Älskar denna grupp och ska bli så kul att följa alla genom både ivf och graviditet Kyss


    Zaro skrev 2023-08-31 22:13:19 följande:

    Super att du varit på akupunktur förresten! Imorgon tänker vi på dig när du gör äggplocket!



    Så lite så Hjärta Man behöver varandra i denna resa för att försöka må så bra som möjligt och denna gruppen är underbar Hjärta Tack ja väldigt tacksam för akupunkturen! Gått på i 3 månader nu lite drygt.
    Noelani skrev 2023-08-31 22:17:28 följande:

    Lycka till imorgon Mathilda88 l!! Skriv när du orkar hur det gått ❤️


    Äggplocket gick jättebra! Fick ut 15 ägg och behövde väldigt mkt mindre smärtstillande denna gång är föregående Hjärta{#emotions_dlg.flower} ! 
    Frågade även om Gonapeptyl - det är ägglossningsspruta precis som Ovitrelle men förebygger överstimulering! Solig Så denna gång är dom inte oroliga för överstimulering! Hjärta Så idag känns allt fantastiskt, imorgon blir det nya nerver i väntan på svaret om hur det gått för äggen. Men vi tar det imorgon... 
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-01 10:26:30 följande:

    Vi fick meddelande nu om att våra 3 embryon inte blivit blastocyster och därför inte kunde frysas ned. Kan man alltså bara frysa ned blastocyster? Eller, om de hade frusit ned dag 2 eller 3, hade de levt i frysen nu?

    Är på ruvardag 1 nu och känner mig lugn, men är svullen i mage och bröst av sprutor och progesteron gissar jag. Har mått rätt bra hela behandlingen, men inatt efter gårdagens ET har jag haft mensvärk! Har fortfarande det till och från. Det står i kliniken att det är normalt, men inte hur länge. När ni haft det, vad har det betytt för er? Jag har ju endometrios, och det är mest den sidan det känns på, och kan ha mensvärk i 1-2 veckor, tyvärr...


    Beklagar! Vet precis känslan. Men så skönt at ni har en återförd iallafall! Håller tummarna för den! För vissa kan man ha det i många veckor, exempelvis hela progesteron-behandlingen eller flera veckor in i graviditeten. Andra släpper det snabbt på. Så återstår att se!
  • Mathilda88
    Lollo90 skrev 2023-09-01 11:12:18 följande:

    Sola13 

    Tack så mycket! Hjärta Ja, jag känner att jag har varit lugnare den här gången än tidigare gånger, så det är ju bra. Vi har haft en lång paus mellan den här gången och de två andra av olika orsaker. Men nu är vi väldigt redo. 

    En fråga, det här med blastocyster till frysen, kan det variera stort från gång till gång? 


    Så skönt att höra! Hjärta
    Ja det kan vara som natt och dag när man läser andras resor. Allt från bottennapp till toppenresultat när man testar nya behandlingar eller helt enkelt mått bättre/haft andra omständigheter de 3-4 senaste månaderna Hjärta
  • Mathilda88
    Lollo90 skrev 2023-09-01 10:47:33 följande:

    Hej!
    Vilken fin tråd. Jag undrar om det skulle vara okej att joina? Jag sitter ofta och läser massa trådar om IVF men har aldrig vågat skriva själv. I måndags gjorde jag mitt tredje äggplock. Första gången fick de ut 11 ägg men inget blev befruktat. Andra gången blev 7 befruktade med hjälp av ICSI, ett till mig och inget till frysen. Det blev ingen graviditet tyvärr. Den här gången fick de ut 23 ägg varav 15 blivit befruktade. Pga risk för överstimulering så behöver vi tyvärr vänta med insättningen. På tisdag ska jag få besked hur många som klarat sig till frysen. Känns så otroligt jobbigt att vänta och eftersom inga kom till frysen förra gången så känner jag mig lite orolig. Fick besked att insättning sen blir i typ slutet av oktober. Känns så långt bort. Tycker det känns så skönt att vara inne här och läsa om andra som går igenom samma som en själv. Svårt att prata med andra i ens närhet som inte riktigt förstår vad man går igenom. 

    Aja, jag ville väl mest skriva av mig lite ☺️

    Lycka till till alla som är på samma resa. 


    Välkommen hit! Nej inte alltid så lätt att prata med andra i sin omgivning, tacksam för att dessa grupper finns för att lufta sina tankar och känslor Hjärta


    Förstår din oro! Hjärta Håller tummar och tår för att du får fina embryon till frysen att satsa på i oktober Hjärta

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-01 18:08:03 följande:
    Är det någon som är bra på att räkna och förklara veckoberäkning här inne? 
    Jag är så nyfiken men får inte ihop det...
    Jag hade ÄP 12 aug och insättning med 2 dagars måndagen den 14 aug. Enligt preglife appen är jag då i 4+5.
    Loidi hade ÄP i juni och satte in en 5 dagars blastocyst lördagen den 19 aug. Appen säger 4+1 på henne. 4 dagars skillnad alltså på oss trots 3 dagars skillnad på embryo/blastocyst och 4 hela dagar mellan insättningarna. Jag blir galen av att inte förstå hur det går ihop hahah 

    Någon som kan förklara för oss? 😅 Loidi har jag skrivit något fel på dig? 
    Vilka datum har ni angivit som ägglossningsdag? Du Noelani borde ange den 12 augusti och Loidi, du borde ange 14 augusti som ägglossningdag för att det ska bli rätt i apparna tänker jag? 
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-01 21:46:17 följande:

    Jag kanske fattar det nu...

    När en blastocyst sätts in beräknas insättningsdagen som 2+5. Alltså borde du vara i 4+4 nu om jag räknar rätt.

    Ännu mer förvirrande dock att det bara skiljer 1 dag mellan oss då..

    Eller ska jag också räknar 2+2 från ET 😅

    Dumma appar!!


    Varför 2+5 eller 2+2? :) Vad står den extra 2an för? Är det en fem dagars blastocyst så är det ju bara 5 dagar från äggplock/ägglossning så att säga tänker jag? Respektive 2 dagars som din :) 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023