• Björkenli

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-04-28 15:23:05 följande:

    Förstår känslan av att inte vilja ha ett slutgiltigt negativt resultat, speciellt när mensen ändå inte börjar och man kan inte göra så mycket mer än att vänta. Skulle du börja med sprutor vid nästa blödning?

    Vad bra att du fick en positiv känsla av en av donatorerna och att hon påminde om dig med många liknande intressen. Måste vara enklare att ge sig in i den processen om man får denna typ av information. Skönt att ha en plan B om det inte skulle gå med egna ägg.


    Jag ska ha plock nångång nästa vecka. Har mycket ångest inför återföring om de väljer att odla till blastocyster. Är ett trauma från de första tre IVF-försöken att vi hade så dålig embryoutveckling och vet inte om vi bara hade tur sist som kunde odla till fem dagar. Vill snabbspola förbi till det är över.


    Ja hua, processen kan verkligen vara krävande...
    Man vet inte vad man ska tro. 
    Jag fungerar så att jag försöker att inte ha några förhoppningar, och så får jag bli positivt överraskad istället... som när jag fick 6 äggblåsor sist fast jag inte ens hade kunnat räkna med en enda eftersom jag också fått noll tidigare på stimulering...
    Så ja slumpen verkar spela en väldigt stor roll!!

    Och sen att just de bra äggen alla väljas ut av kroppen och att man ska få ut dem vid ÄP..

    Nog bara tur och slumpen i slutändan.
  • Björkenli

    Jag är i en lite speciell mental space nu,  förresten, om jag får berätta lite. 

    Mensen har jag ju kommit efter senaste ivf och även fast det är negativt så är det som att jag känner mig som om jag vore gravid. Och det samtidigt som jag precis börjat acceptera tanken på äggdonation. Så nu är jag rätt inställd på att jag kommer få uppleva känslan av att vara gravid på riktigt, så småningom. Och jag har försökt sen dec med den donatorn jag fattat tycke för, så hur konstigt det än låter så har jag iaf en förhoppning till att bli mamma till ett barn som är hälften honom. Även fast det nog inte blir hälften mig. 

    Jag antar att den här känslan jag har nu, med försenad mens, får mig att inse ännu mer hur gärna jag vill bli gravid och ha barn, även om det inte är mitt eget. 

    Ja mycket känslor i omlopp. 

    Off topic men apropå barn.

    min syster vill inte ha kontakt sen 2 år och jag har inte träffat mina älskade syskonbarn på den tiden pga det. Tillslut hörde jag av min för ett tag sen och frågade om jag inte kunde ha kontakt med barnen ändå. Det gick bra för henne. Nu har jag träffat några av barnen. 

    Det är mycket känslor i omlopp. Jag var otroligt nära alla hennes barn och sen helt plötsligt ingenting. Jag saknar barn i mitt liv så mycket. Jag gjorde allt för hennes barn. 
    Måste försöka prata med den äldsta om vad som hände, för hon tror säkert att jag bara övergav henne utan anledning...:(

    Även om jag inte får några egna genetiska barn så ska jag göra allt jag kan för att ha kvar kontakten med mina syskonbarn. Hoppas de kan känna förtroende för mig igen trots att jag var borta 2 år. 

    Så när jag gick en promenad ikväll kom alla känslorna fram. Sorg över att inte få ett eget genetiskt barn, sorg över tiden jag förlorat med syskonbarnen och rädsla att det aldrig ska bli som innan igen mellan oss, då de innan såg mig som en extramamma typ.  Och lite förtröstan att jag nog kanske kan bli mamma ändå kanske nästa år, om än inte med mina gener. 

  • Björkenli

    Testade tillslut igen idag och det var förstås negativt:(

    Skrev igen till kliniken och fick svar av läkaren att mensen ibland kan hoppa över en cykel efter ivf. 

    Jag har en del att fundera på nu.. om jag ska våga lägga pengar på fler försök med mina ägg eller gå direkt till ÄD.. Så jäkla mycket pengar..://

    Jobbigt detta....

    Hur går det för er andra?

  • Björkenli

    Och grattis till Quincey med så många blastocyster !!!
    Med så många måste ju chansen för barn vara väldigt stor!!! Minns inte din ålder men är väl 50% chans att en blastis leder till graviditet om man är 35 eller yngre. Med så många blastisar borde det ju kunna gå vägen! Himla spännande!! Fantastiskt att det kunde bli så olika denna gång !
    Hur många ivf er hade ni gjort innan sa du?

  • Björkenli

    Jag gjorde ju ivf i början av april och hade negativt test. 

    Nu i helgen tillslut kom mensen. Och herrejävlar vilken mensvärk!!!! Jag hade fått ovanligt tjockt endometrium vid förra ivf så jag visste ju att mycket skulle ut. Jag har aldrig haft så ont. Jag typ skrek och hyperventilerade i flera timmar. Och jag är inte smäetkänslig, har tex sytt ett sår utan bedövning.  Det var helt hemskt. Men i slutändan var det som att föda fram en miniplacenta🙈🙈🙈 ursäkta beskrivningen. Det var brutalt. Tillslut fick jag morfintavblett av en granne och kunde äntligen andas normalt och slappna av. 

    Hur som helst- idag hade jag konsultation med Sellmer. Ville prata ordentligt om mina chanser. 
    Hon sa att vid 40 års ålder är det ca 20% chans för graviditet vid dag 3 embryo.  Det låter ju inte jättedåligt. Och sen 50% risk för missfall.  Så 10% chans för live birth per embryo transfer av en 3 dagars.

    Ca 60 000kr är ändå mycket att lägga för en 10% chans..

    Och det är om jag ens får en 3 dagars förstås. 
    Många månader har jag ju fått 0-3 äggblåsor, och då är det väl inte så stor chans för en 3 dagars..

    Nu sist hade jag ju 6 bra äggblåsor och fick ut 4 ägg och 2 befruktades...

    Så jag menar... mina chanser vid ivf på bara 2 äggblåsor måste ju vara jättedålig..

    Men hon menade ju att det var värt det. Att mina ägg de plockat ut sist alla hade bra kvalitet 

    Men jag fattar inte riktigt. Att de ser ut att ha bra kvalitet betyder väl inte att de är bra rent genetiskt...? Någon som fattar hur det där funkar..?

    Hon tyckte iaf att jag absolut hade chans med mina egna ägg eftersom de hade "bra kvalitet".

    En annan sak- vet inte om ni läste det jag skrev förut om en kompis som är ett år yngre än mig,  dvs 39, som ville vänta något år att försöka få barn med sin nya kille för att relationen var ny.  Jag berättade allt om min resa och hon hade ingen aning om att chanser minskar så mycket med åldern. Hon gjorde en koll och hade AMH 0.2 , precis som jag. Superlågt med andra ord. Men nu är hon gravid!!! På andra cykeln!!!
    Helt fantastiskt!!!

    Min kompis vill verkligen verkligen ha ett till barn z men nya killen verkar inte lika övertygad;) Hon lyckades övertala honom att försöka iaf.  Så hon är ju jätteglad nu

    Så jag får iaf vara glad för det- utan min erfarenhet hade jag inte kunnat berätta det för henne och hon kanske har väntat och ha mindre chans att bli gravid. 

    Det vore också så fantastiskt att ha stödet från varandra så jag är lite sugen på att gå till äggdonation för att ha barn i samma ålder som henne. 

    Samtidigt fick jag lite hopp. Hon hade samma låda AMH men är visserligen ett år yngre. Det gör stor skillnad har jag förstått. Men ändå. Lite hoppfullt känns det ju även för min del när hon blev gravid snabbt. 

    Jag har tagit nytt AMH utan. Jag har bara tagit en gång och det var i februari förra året!!! Då var det ju 0.2. Läskigt att se om det gått ner ännu mer.  Blir intressant att se. På något sätt hoppas jag att det mirakulöst ska vara högre.  Hoppet är det sista som lämnar en. 

  • Björkenli

    @ Quincey 
    34 bara- då har dina blastisar verkligen oddsen på sin sida!! Gud va skönt att veta du du har så många i frysen. 

    Tänk att du kanske tom kan få flera barn av dessa, om du är en önskan framöver. Man vet aldrig, men hoppet finns!

  • Björkenli

    Jag testade AMH och FSH igår, men har bara fått svar på fsh.

    En läkare på en konsultation sa att om mitt fsh var för högt så betyder det att jag är nära klimakteriet och då är det typ ingen idé. 

    Medan min klinik, Sellmer,  sa att jag inte behövde komma fsh. Att det brukar vara högt när AMH är lågt och inte säger så mycket. 

    Eftersom fsh ska tas i vanlig cykel och jag har stimulerad varje cykel sen början av december nu så passade jag på nu när jag har första ostimulerade cykeln.

    FSH var snarare lågt än högt. Jag var inte alls inställd på det och skrev till kliniken och frågade. 

    De svarade att det var något positivt, att det betyder att äggen är an bra kvalitet. 

    Jag som i princip hade bestämt mig för att få vidare till äggdonation, och så säger hon på konsultation igår att mina såg ut att ha "bra kvalitet" vid förra ÄP, och nu att FSH är lågt som betyder att jag inte är nära klimakteriet och att äggen har bra kvalitet. 

    Kanske testa några inseminationer under stimulering, I alla fall?...
     Va svårt detta är..

  • Björkenli
    Mathilda88 skrev 2024-06-21 17:11:00 följande:

    Igårkväll började jag få beigea flytningar, så efter mkt velande så tog jag ett test imorse på morgonurinen (ska jobba helg i helgen samt kvällspass på måndag så svårt att ta test på måndag som är testdag). 


    Där var ett mkt mkt svagt plus! 😱 Bara rädd att det kanske är ett spökstreck. ???? Än mer då det var borta när jag kollade igen efter en timme.. Men det var där när man skulle läsa av det efter 3 min. Nästa test blir troligen tisdag morgon, får se då. ❤️


    Hjärta

    Jag bläddrade tillbaka lite för att uppdatera mig om din resa. Vilken fantastisk känsla med ett svagt positivt sträck. Hoppas hoppas hoppas!!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023