• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-02-02 18:49:28 följande:
    Det känns pirrigt, inför förra kände jag mig bara taggad och glad. Nu känns de nervöst och läskigt, tänk om jag inte blir gravid, tänk om jag blir de och de slutar på samma sätt.
    För kroppen har jag mest verkligen kommit igång med styrketräning, annars inget nytt, samma tillskott. Har träffat en psykolog för att stötta huvudet inför det. Hur känner du inför detta FET? 

    Ja, jag kan verkligen relatera till de känslorna. Men förhoppningsvis kommer allt gå bra. Brukar också tänka ?hur mycket ska en kvinna få ta? all sorg och hinder man stöter på. Det är inte rättvist! Så det borde vara nog med prövningar kan en tycka. 


    Man har väntat så länge, så känner mig lite nojig och stressig. Kände också att jag varit mer irriterad på min man, men troligtvis för att det börjar närma sig och man är lite nervös?

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-02 21:10:23 följande:
    Att allt känns orättvist är en daglig tanke och frustration. Hur lätt liv alla som bara blir gravid verkar ha, dom kommer aldrig förstå. 
    Men fan, om de bara kunde få våran tur nu! 
    Tror verkligen de är nerver inför att de börjar närmar sig, allt känns så mycket mer riktigt och avgörande då! 
    Har du gjort någon förändring eller något extra inför detta FET?
    Ja, sen som andra skrivit i tråden att männen aldrig helt kommer förstå heller även om han gör allt han kan. Men min man är också så praktisk så ibland kan jag bli förbannad för att han alltid måste försöka hitta ett svar eller lösning, ibland vill man bara ha stöd. även om jag såklart uppskattar hur engagerad han är.

    jag har sedan 1,5 månad tillbaka tagit L-Arginine och sedan går jag till Doktor Diamantis nu för akupunktur och en kur örter som ska vara bra mot fertiliteten. och i stort sett avstått från alkohol sen i höstas 
  • BaeA
    Sandralinnea123 skrev 2024-02-02 11:46:47 följande:

    Tänkte kolla med er andra hur ni gjort med alkohol under sprut perioden? 


    Jag slutade i princip dricka helt efter sommaren, kan räkna på en hand hur många glas jag tagit. Men drack ingenting under stimuleringen (har gjort två). vår läkare sa att hon inte rekommenderade alkohol då, och för mig personligen kändes det inte helt rätt. Men alla gör ju vad de känner för, tror inte att ett eller två glas vin påverkar. 
  • BaeA
    Femling skrev 2024-02-03 17:40:24 följande:

    Nu har vi varit och satt in en liten blastis från frysen ❤️  Har inga förväntningar på att vi ska ha lika tur igen att det tar sig och är väl egentligen lika rädd för att det ska ta sig som att det inte ska ta sig eftersom en ny graviditet efter förlusten av vår älskade son kommer vara psykisk terror med rädslan att samma sak ska hända igen. 


    Håller tummarna för dig och att det går hela vägen denna gång. 
  • BaeA
    Hej, 
    I morse när jag testade för förhöjd LH var det negativt och nu testade jag precis och fick positivt/glad gubbet. vilket innebär att jag skulle göra återföring på söndag. men jag tror inte min klinik gör det. Har bara 5 och 6 dagars frysen. Tror ni det är helt kört att få köra måndag då? Jag ska ringa dem i morgon och rådfråga men känns så himla typiskt. Hade jag mätt i morgobitti hade jag ju inte tänkt på idag. Vad tror ni?
  • BaeA
    JohannisenIVF skrev 2024-02-05 19:39:58 följande:
    Ring och fråga. Jag gjorde FET med vårt första embryo efter fem dagar, när det egentligen skulle vara efter 6 dagar pga fullbokat. Säkert inte omöjligt att köra lördag eller måndag😍

    Ja, jag ska ringa dem i morgon och höra. Hoppas, hoppas på lördag eller måndag det hade varit så skönt. Vill inte vänta en hel månad till, för då kommer jag också behöva byta klinik? 

    Awesomeginger: Jag vet, så himla typiskt. Exakt detta vi ?oroade? oss för, så händer det såklart mig. är CD13 idag så trodde det skulle vara i morgon för brukar vara 14,15. Håller tummarna för dig och allt smidigt med återföringen i veckan.

  • BaeA
    Loidi skrev 2024-02-05 20:26:56 följande:
    Jag gjorde FET med 5 dagars blastocyst på dag 6 efter ÄL och testa positivt på gravtest nu, så för mig gjorde dom så. Jag vet inte om de gör annorlunda på andra ställen, men jag skulle ringa och säga att du fått positivt så guidar dom dig rätt Glad

    Åh grattis! Dag 6 för mig blir på söndag, så det är dag 7 på måndag. Så hoppas isf att jag kan göra återföring dag 5 eller 7 om de inte kan ta emot mig på söndag. Men hoppas att de vill vara flexibla och ställa upp för de patienter de har, då det är den kliniken som förlorat sitt avtal med regionen. 


    Awesomeginger: Tack, jag skriver sen hur det gick!

  • BaeA
    Gvk skrev 2024-02-06 01:16:07 följande:

    BeaA: Oroa dig inte för mycket för själva ägglossningen och vad stickan visar.

    Som jag nämnt innan så är det slemhinnan som främst avgör när återföringen skall göras. Den ska vara 3skiktad och minst 8mm ju tjockare ju bättre.

    Om testet visar ägglossning men slemhinnan inte är redo att ta emot embryot. Då blir det tyvärr ingenting ändå och embryot går bara förlorat. Har de mätt din slemhinna för att avgöra dag för transfer eller vad har de gjort?


    Jag frågade sist om vi skulle göra något VUL för att mäta slemhinnan innan återföring men då sa sköterskan att det inte fanns någon notering kring det från doktorn så att vi bara skulle köra på. Men tack för input, då ska jag försöka driva på det idag när jag ringer dem. 

    Hur långa är allas lutealfas? Min brukar vara runt 10-12 dagar. Borde jag ligga på så jag får progesteron eller finns det någon nackdel med det? Har tidigare länge  haft problem med temperaturfluktuationer, spottings (dock inte längre då jag fick ordning på det med tillskott). Men har fortfarande PMDS så är orolig över att inte ha tillräckliga nivåer för att embryot ska fästa. 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-06 06:35:14 följande:
    Jag önskar att jag legat på med VUL och progestron. Inför förra återföringen med stimulerad cykel kändes allt så kontrollerat och tryggt. Fick en panikångest attack igår kväll för att allt känns häftat och som den återföringen "slängs bort". Kändes trösttande att de blir ny klinik nästa gång. Har typ 11-13 dagar, så BIM söndag-måndag, vilket känns väldigt kort.
    Så ska det inte behöva vara när man redan kämpar med så mycket känslor, samtidigt som man ändå litar på att de ?vet bäst. Tycker också att de borde lyssna extra mycket på dina önskemål med tanke på vad du har varit igenom. Jag har också gjort en op så man vill ju gärna se att allt har läkt ordentligt. Ett besök mer eller mindre när de kan undvika ytterligare stress borde prioriteras. speciellt med tanke på deras situation. Även om jag personligen har varit nöjd. 

    Quincey - ja det är samma sak som de har sagt till mig när jag frågat. vet dock inte hur det ser ut på andra kliniker och om VUL innan återföring är rutin.
  • BaeA

    Pratade med dem nu, och har preliminärt fått en tid för återföring på måndag 12/2.


    Gällande testet sa hon att de helst vill att man testar med morgonurinen och det gjorde jag i går utan utslag. Fick ju utslag på kvällen vid 19.00. Sen i morse när jag testade var strecken på RSFU testet lika tydligt som igår.

    jag fick en tid för VUL i morgon, så det känns skönt. Så kan de titta så att slemhinnan är tillräckligt tjock och att det ser bra ut efter operationen! Tack för alla svar, så tacksamt att ha detta forum.  

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023