• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2023-08-29 13:05:10 följande:

    Hoppas att nästa, om de blir något inte gör lika ont.

    Jag fick bara morfin, behöver man be om lokalbedövning? 

     


    Jag trodde lokalbedövning var standard 😅. Värt att fråga om du fick det eller inte. ❤️
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2023-08-29 22:33:36 följande:

    Mathilda88: okej så den gången blev resultatet inte som förhoppningen, jag håller tummarna den här gången. Det ser ju lovande ut 😊 Jag har mått över förväntan under själva behandlingen. Låter som du haft det rätt jobbigt.


    Det är väl det jag tycker är värst, insatsen är stor och man är så taggad, sen bara blir det inget. Men än finns det hopp🙏

    Inte hört talas om gonapeptyl - känns som något min läkare också borde tagit upp om det hjälper till med mognaden. 


    Nyfiken på akupunktur, men det lirar inte riktigt med min nålfobi 😅 hur känns det? 


    Ja det var ett helvete, men man kom igenom det och denna gången är det så mkt bättre 🙏❤️. Har börjat spänna på bra i magen, men efter akupunkturen har det släppt och känns bra eller bättre igen! Jätteimponerad måste jag säga!
    Kunde inte sagt det bättre själv, stora insatser och sen fick man inget tillbaka? 
    Ja d förklarade det som så, men nu idag när jag kollade upp Gonapeptyl så visar det sig att det istället är precis som Fyremadel eller Ganirelix - stoppar ägglossning och inte boostar mognad - iallafall enligt FASS. De är kanske rädda för att mitt största ägg ska släppa i förväg? Fick svar i eftermiddags att min största äggblåsa i måndags var 22 mm! 

    Det känns bra! Jättenöjd med det. Såklart är det inte som massage, men det har så många andra funktioner som man inte får genom massage. Det har definitivt hjälpt mig, särskilt nu är det väldigt uppenbart hur mkt det kan göra ❤️

    Orkide818: Håller med Noelani - hur i allsin dar går det till att klara av att jobba samma dag!? Imponerad men skulle aldrig göra det själv haha. Så ont sist efteråt - men hade också ont innan. Äggplocket var det bästa med mkt mediciner. Låg i soffan i två dagar efteråt. Kan inte ens jobba sista veckan innan äggplock, inte heller en vecka efter?
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-08-30 10:29:34 följande:

    När man ruvar har jag hört att man inte ska bära tungt, stämmer det? Jag kommer resa i jobbet då och behöva konka på en väldigt tung ryggsäck. Är detta inte lämpligt? Eller är det ok att bära den men att jag borde be nån bära upp den och lägga den på ryggen? Jättenojig fråga, jag vet, men min sambo nojar över detta.


    Det är inga problem med att bära tungt pga själva ruvningen utan däremot inte bära tungt iallafall första veckan, upp till två veckor efter äggplock pga risken för rotation av äggstockarna innan allt hunnit svälla ner till normal storlek igen 🙂
  • Mathilda88
    lissan111 skrev 2023-08-30 16:36:18 följande:
    Det låter ju jättebra, stort lycka till på fredag! 😍 Vad spännande, håller fortsatt tummarna här!
    Tack så hemskt mycket! 😍🙏❤️
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-08-30 17:40:12 följande:
    13.5 ng/ml. Så ja jättehögt. Tror gränsen till överhögt låg på ca 7. Men kvantitet betydde inte kvalitet. Å då va det stor risk för överstimulering så därför undrar jag hur de gått för andra med dylikt. Har naturlig regelbunden ägglossning. men verkar ha äggöverskott, nu senast hade jag 3 ägg, varav 2 ledande. och har aldrig haft under 2 ägg under nått ultralju.. så om vi skulle kunnat bli gravida naturligt hade vi väl haft en drös tvillingar😅

    Wow så högt ja! Nej låter inte lätt heller när man vill undvika överstimulering. Vet inte hur dom gör i USA, men låter som att du lätt kunnat få ut 50 ägg så som dom verkar vilja göra på rutin när man läser deras IVF-grupp 😅 Oklart hur de mår efteråt! 


     

  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-08-31 06:11:06 följande:

    På privatklinkerna i USA är väl allt möjligt!? 50 ut o 5 in-i ga problem😅Frågade faktiskt om det skulle vara möjligt att återinföra 2 sedan men fick ett klart nej. Tänkte de skulle vara bättre med två så kanske ett skulle fastna,🤔
    Läkaren sa hon vill ha ut mellan 17-25. Varken mer eller mindre, får se hur det går. Men är beredd på att allt åker direkt in i frysen o återinföring nästa år. 


    är dessutom sjukhusrädd så vad ni skriver om plocket här gör det ju inte roligare


    Haha ja precis! Där är typ allt möjligt! Cool
    Okej, håller tummarna att planen håller! Ja låter som att det teoretiskt mest troligt blir totalfrys, men vi får se!

    Nu hade jag motsatt effekt, jättekämpigt igenom stimuleringen och efter ÄP (tack o lov tillhör det inte vanligheterna), men äggplocket var toppen med gott om smärtlindring, mådde så bra!
  • Mathilda88
    Loidi skrev 2023-08-31 06:48:30 följande:

    Rd 11 med 5dagars blastocyst. Testat negativt några ggr, senast i tisdags. Imorse fick jag första svaga positiva, för visst är det positivt? 


    Kan knappt tro mina ögon, hoppas på att det blir starkare fram tills td (6/9)


    Häftigt!!! Stort grattis!!! HjärtaSolig{#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-08-31 08:10:05 följande:
    Tack för svar! Äggplocket var i lördags och förhoppningsvis får vi ett embryo idag. Så då bör jag ju inte bära tungt, pga går snabbt nu. Efter att vi väntat i evigheter pga medicinering, en äggblåsa varit för snabb osv. Otroligt...
    Jasså hade ni också en ledande snabb blåsa? Hur stor var den? Vad sa dom om den? Har också en som i måndags var 22 mm och fått till mig att de inte ville ha en ledande blåsa utan jämnare klunga, men vet inte exakt närmare vad det kan göra. Vad sa dom till er om det? Fick ni medicinera längre pga det? Jämnade det ut sig?
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2023-08-31 13:58:13 följande:

    iiiih, fick 5 st till frysen, bara 5 och 6 dagars. Så är så spänd på nästa steg nu, lite segt att jag måste vänta. Men kanske ska passa på boka in lite akupunktur och förbereda mig på bästa sätt. Några andra tips för att främja en lyckad insättning? 


    Men wow vilket toppenresultat! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Solig 
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-08-31 19:42:45 följande:
    Det var när vi skulle starta vår första IVF, så vi fick inte starta. De sa att jag kunde äta östrogen inför nästa start, för att undvika detta, men jag får inte äta det pga mina två sjukdomar. Men du verkar ha kommit längre, varför är det ett problem menar de? Många av mina var i olika storlek inför äggplocket och de sa inget om det mer än att vissa kanske kommer vara för små för att plocka, vilket också blev fallet, men vi fick ut flera i alla fall.
    Där ser man! Nej fick ingen närmare förklaring, men misstänker att den större blåsan kan komma bli övermogen och de minsta omogna. Fick ta Gonapeptyl innan Ovitrelle denna gången, läste att det verkar ha liknande effekt som Ganirelix och Fyramadel, gissningsvis så den stora blåsan inte ska släppa i förtid. Kanske är min stora blåsa inte lika mkt större som den ni hade och därför fått fortsätta när ni fick avbryta.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023