• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Vårt fina gäng 🥚❤️

    Noelani:
    39 år, Första barnet, IVF2,  ET1, TD 28 juli

    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1

    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ET3 + FET2, Gravid vecka 9 👶

    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli, Gravid 👶

    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 

    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF5, ET2, testdag 31/7

    Humlaan:
    31 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 7, överstimulerad, mitt första Vul vecka 6+0 och såg ett litet hjärta slå 🙏🏻 nästa blir vecka 9 :) 👶

    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶

    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1

    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort  än) 👶

    Mathilda88:
    35 år, IVF 1, ingen ET, paus i väntan på IVF2

    SK85:
    Lägg gärna till dig själv :)

    Kopiera och uppdatera om du har någon ny info att dela eller om du som ny vill lägga till dig själv 🙏🏻
  • Noelani

    Mathilda88,
    Jag har inte mått lika dåligt som du beskriver men nästan..  men kände inte alls så vår första gång så jag tror (och hoppas för din skull) att de även kan kännas olika cykel till cykel.. 🙏

    Femling,
    Jag skulle gjort likadant! Haha! Kommer nog springa på ultraljud varannan dag 😅

    Ja jag känner sån lättnad mentalt sen insättningen. Vi har båda varit så nervösa fram tills dess att vi mått katastrofalt dåligt dagarna innan varje scanning. Så nu känns det nästan som att vara på semester 🤣 förutom fysiska biverkningar då från cyclogest.

    Sola13,
    Så olika man kan vara ❤️🙏😅 Men så skönt att du slipper ruva nu och kan njuta av ett ökat test 😍

  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2023-07-22 20:37:42 följande:
    Tack Hjärta
    Håller tummarna för dig! {#emotions_dlg.flower} Vilken omgång blir det för er?
    Det är helt min egen plan. Läkarna har inte föreslagit det, men de har också bara sagt att Ibland hittar de något bra ägg. Vilket inger väldigt lite hopp i kombo med hur smärtsam stimuleringen var. Därför jag insett att jag inte kommer mäkta flertalet sådana omgångar och redan ställer in mig på äggdonation som plan B.
    Nu när du frågar så blir jag osäker, men är nästan helt säker på att det var mina ägg som var granulerade från start, därför jag ställt in mig på äggdonation. Får fråga dom igen så de inte sa ägg men menade embryon.
    Jag förväntar mig inga underverk av Menopur, min äggkvalité kommer sannolikt av utmattningen, oxidativa stressen har pajat dom. Det kan ingen medicin reparera tyvärr. Sen får vi se om alla är skadade, ngt klarat sig ok eller om vi kan få hela ägg 3-4 månader senare när en ny batch har mognat fram. Hoppas men vågar inte tro. 4 år är lång tid där mkt kan hinna skadas.
    Vem har sagt detta till dig om att utmattningssyndrom påverkar äggkvaliten? Och gör det alltid det när det pågått under så lång tid? 
  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2023-07-22 20:58:50 följande:
    Vetenskapliga studier har visat på hur skadligt oxidativ stress är för ägg, ngt som vanligtvis ökar med åldern, men även vid sjukdom eller utmattning. Även studier har visat på hur enormt viktigt melatonin (som kroppens starkaste antioxidant) är för att hålla celler och ägg friska och hela och skyddade ifrån oxidationen som skadar på djupet. Men jag har inte lyckats hitta specificering på om det gäller enbart mognade ägg eller även omogna ägg. Har bla läst It starts with the egg där man finner en hel del Hjärta
    Okej, intressant! 
    Hur har du fått mäta ditt melatoninvärde? Görs det via blodprov?
    Jag ska be min läkare om det.
    Har du fått melatonin utskrivet nu? 
    Jag äter själv melatonin.

    Jag är själv sjukskriven för utmattningssyndrom för andra gången och körde på många år trots att det var uppenbart (iaf för alla andra 😅) innan jag tog det på allvar. Vi pratar säkerligen 5-6 år minst. Jag har också varit storrökare fram tills för 1.5 år sen (som också ger oxidativ stress) och ätit tunga mediciner regelbundet i 15 år... 

    Och med det sagt - som kanske kan ge dig lite mer tröst så fick jag ut 5 mogna ägg sist (alla som de tog ut) på ändå rätt låg dos Gonal F. Första IVFen hade jag bara 1 moget som aldrig delade sig och det var bara månaden innan... 

    Oxidativ stress läste jag nu påverkar just äggets mognad så det låter ju inte som du påverkats så fasligt av det eftersom du fick ut 8 mogna ägg och jag tror verkligen du bara hade en otursomgång första gången ❤️

    Det måste såklart kännas jättejobbigt att plocka ut 17 ägg och inte få något tillbaka MEN statistiskt sett borde du "bara" fått tillbaka 1.6 - 2.8 st.. 90% av alla utplockade ägg är obrukbara och ledande läkare i Danmark (som hållit på längst i Skandinavien) menar på att de är för att man stimulerar fram kvantitet före kvalitet... 

    Det jag försöker få fram med min trasiga hjärna och svammel (🤣) är att en gång är ingen gång vad gäller IVF, allt kan svänga från en cykel till en annan. Samma gäller spermierna. Kolla bara på Orkidé8181 som inte heller fick tillbaka något på första försöket (och inte heller några stora mängder sen) och nu är gravid :) 

    Ytterst få lyckas inte! Som någon annan i gruppen skrev innan så lyckas nästan alla så småningom om och vi är alla här för att peppa varandra ❤️
  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2023-07-22 23:21:36 följande:

    Gick i väggen mars 2019 och trycktes in i den igen av chefen augusti -19 trots att jag protesterade mot arbetsbördan och att hon ej följde rehabplanen. Jag fick antidepressiva under sommaren och en månad senare kunde jag inte längre sova alls. Gått på Propavan i 3,5 år och försökt sluta upprepade gånger, lyckades först i februari i år efter en del kämpande. Så först då min melatonin kickats igång igen. Aldrig tagit prover för det utan konstaterats utifrån symtombilden.

    Nej jag förväntade mig inte mer än några tillbaka, tyckte att det blev för många då jag inte ville ta ut fler än 15 för att undvika överstimulering och som du säger bara är kvantitet. Men dina siffror var dock mkt lägre än jag läst och hört om innan. Var inte alls nöjd med att efter två VUL få medicin för en hel vecka till innan äggplocket utan nytt VUL innan det. Hade först 175, höjdes till 187,5 över helgen pga för få och små ägg, och sen ner igen till 175 på tisdagen och åter för äggplock på måndagen. Ssk på plats verkade inte heller helt nöjda med den planen när vi kom in på måndagen. 

    Kvittar om de är mogna om de är gryniga. Inte att förtränga de 6 tomma äggskalen, hör ingen annan berätta om att de haft eller vad de innebär. Är det inte utmattningen (som kan ta olika hårt på olika) så vet jag inte vad jag ska tro eller hänga mig vid, då känns det än värre. Då är det ngn värre orsak som jag inte vet om eller kan göra ngt åt eller tid kan hjälpa. Särskilt med tanke på att läkaren inte hade stora förhoppningar om oss. Alla andra verkar de så positiva till att nästa gång blir det bra. 💔 


    Så sjukt hur vissa chefer är! Så ledsen för din skull att du har en sån hemskt chef. Är du med i facket så kontakta dem omgående så du får stöd! 

    Har du testat melatonin? Det äter jag för sömnen och det fungerar kanon. Det är inte heller beroendeframkallande.

    Ca 50-70% av alla mogna ägg befruktas och bara 30-50% av de som befruktas korrekt klarar sig till dag 5. Det är därför inget konstigt med dina siffror.. Klart att de känns som lite men man får komma ihåg att man ändå bara kan sätta in 1-2 st :) 

    Gryniga ägg är vad jag nu fått förklarat för mig samma sak som fragmenterade. Fragmenteringen går definitivt att få bukt med på olika sätt bland annat med olika mediciner, ändra från korta till långa metoden eller tvärtom och det kan också bara vara olika från gång till gång utan anledning. 

    Fragmenterade ägg är inte heller omöjliga att bli gravida med. Jag har läst iaf i flera trådar att många blivit gravida ändå men man tror däremot att implementeringen kan påverkas, men tydligen då inte alltid.

    Tomma äggskal? Menar du tomma äggblåsor? 

    Tycker din läkare verkar lite knepig om han dömt ut er så direkt efter bara en omgång - där ni ändå fick 8 mogna ägg. Känns som de flesta brukar säga att de fått berättat för sig att första IVF:en alltid är som en testomgång. För att se hur man reagerar på en viss dos osv.. 

    Vi har själva varit jätteoroliga eftersom jag är snart 40 och min sambo under de 10 år vi försökt skaffa barn plötsligt fått väldigt dåliga spermier. Men våra läkare har alla 4 sagt att man aldrig kan lita på en omgång IVF eller ett spermaprov. 

    Gick ni på RMC Malmö? När skall ni få göra nästa försök? 

    Stor kram till dig och du, allt kommer ordna sig!! 
    Orkidé8181 skrev 2023-07-23 08:26:55 följande:
    vad får du för biverkningar av Cyklogesten?

    jag tar fortfarande cyklogest nu i v 10, ska ta 1 vecka till, har dock trappat ner och tar 1 / dag.

    jag som får biverkningar av allt undrar om jag har biverkningar av cyklogesten eller om det är grav symtom? hade varit så skönt att bli av med någon jäkla krämpa? Hahaha 
    Första 3-4 dagarna blev jag väldigt uppvullen i buken och har av och till ingen matlust alls eller är typ bara sugen på sura godisar eller blir så hungrig att jag blir galen haha. Så är jag inte annars.

    Och sen tror jag att krampen jag haft/ har, har med cyclogesten att göra.. Först googlade jag ju mig till att det ofta har men immunologiska faktorer att göra och att kroppen försöker stöta ut embryot men efter lite sunt förnuft så tänker jag att om de vore så, så borde jag inte fortfarande känna likadant - då borde embryot vara utstött by now och krampen borta... hehe.. Så känns mer som det är biverkning av cyclogest..
    Lunaymar skrev 2023-07-24 12:37:48 följande:

    Hej!

    Ny här men har läst igenom nästan alla inlägg sedan början. 

    Om mig: flera misslyckade ivf i bagaget men en spontangraviditet som slutade i en snart 2åring. Jag är 34år gammal och enligt läkarna är det inget fel pp varken mig eller min man. Jag har dock kort lutealfas (vilket inte accepteras som något problem av ganska många gynekologer). Men vi hittade en läkare som var villig att skriva ut progesteron och helt otroligt blev jag gravid på första försöket. Borde nu vara i vecka 5+. Är dock väldigt orolig då jag har typ noll symptom och kliniken har sommarstängt och jag vet inte hur länge jag ska fortsätta med progesteron.. 

    Så det är bara skönt att få vara med i tråden och skriva av sig. Tack om ni orkade läsa. 


    Men åh vilken framgångssaga ändå! Stort grattis!! Som Humlaan skriver så är det ju bara fortsätta ta progesteron till din klinik öppnar. Tror inte heller det är någon fara att du inte har några symptom, många som inte har det! 

    Så trist med läkare som inte kan hjälpa till. Vi hade själva sån satans tur att läkaren som gjorde vår utredning skriver ut våra danska recept så vi kan ta ut dem i Sverige på högkostnadsskyddet. Men har hört många har svårt att få tag i läkare som gör det. 

    Varmt välkommen också! 

  • Noelani
    Humlaaan skrev 2023-07-24 19:02:06 följande:

    Noelan, det kan inte vara så att det du känner är en tidig gravidite? Jag hade kramper från dag 6 typ och sedan dess har jag haft det. Är ju ett kvitto på att något händer där nere 🙂


    Tror inte det, mina krampar började typ dagen efter återföring och har blivit mer sällan under dygnet sista dagarna.. 

    Har 4 dagar kvar tills TD.. Är ganska säker på att det inte tagit sig för känner ingenting alls...men känns ändå okej på något sätt. Lite trött bara att pendla fram och tillbaka till Köpenhamn 2-3 gånger i veckan haha...
    Lunaymar skrev 2023-07-24 20:37:26 följande:

    Tusen tack!!
    ser att du också tar cyclogest! Vilken vecka är du i nu? Vad har du för symptom/biverkningar? 


    ja, jag fortsätter med behandlingen. Känns skönt att höra att det inte kan skada. Jag tar två vagiatorer/dag. gör du också det?

    Eller hur! Om vi hade blivit tagna på allvar, hade jag inte behövt gå igenom ivf-karusellen. Men men. Skönt att ni har en så bra läkare. Bi går via privat nu och då känns det som att de är mer flexibla, haha.


    Ja jag tar och cyclogest men är inte gravid :) 

    Biverkningar jag haft/ har, har varit främst kramp i livmodern och uppsvullen men nu när jag läste igen på bipacksedel så inser jag att jag också haft en del svallningar och frossa.. men inget som varit jättejobbigt. Ja, jag tar också 2 st :) Tror det är de vanligaste...

    Har du själv några biverkningar?

  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-24 22:49:10 följande:
    Jag har tagit cyklogest nu sedan ET 1/6 och får fortfarande lite molande värk precis när jag tagit.

    men hoppas verkligen att din molande värk beror på något helt annat 🥰

    de ggr jag inte blivit gravid har jag fått bruna flygningar eller mens innan testdag som alltid varit 14 dgr efter ET.

    har du inte tjuvstartat än? 😊
    Jodå igår haha.. men såklart negativt. Var bara RD9 då.

    Jag känner inte av något direkt efter jag tagit cyklo. Mer ett par gånger då och då under dagen men det har börjat bli färre gånger per dygn.

    Jag borde få mens mellan ons-lör så nu är det bara till att se vad som kommer först..  känner mig ändå overkligt lugn och känns tom okej att det blir ett minus.. Skumt hehe
  • Noelani
    Humlaaan skrev 2023-07-25 12:01:26 följande:
    Tar Lutinus, 3 ggr om dagen och har haft symptom sedan RD 6.
    molvärk, ont i brösten, lätt huvudvärk och sedan vecka 7 illamående som kommer och går. Jag går in i vecka 9 imorgon och hade mitt första Vul vecka 6+0 och då såg de ett litet hjärta slå. :)
    Vadå är huvudvärk ett tidigt graviditettecken? 

    Jag fick sån himla huvudvärk igår. Brukar oftast försvinna när man sover ju men den var kvar i morse och vägrar ge med sig... vågar inte ta någon tablett heller såklart..  

    Kan ha spänningshuvudvärk ibland men brukar sällan komma när jag har semester och varit ledig nu i 5 veckor och verkligen stressat 0% så känns lite otypiskt för mig.. samtidigt tror jag verkligen inte jag är gravid 😅

    ?------

    Gvk,
    Hur går det för dig? Saknar dig ❤️
  • Noelani
    Whenyouneedit skrev 2023-07-25 17:14:22 följande:

    Hej!


    Ny här, men har följt gruppen och under några dagar tagit mig igenom 106 sidors läsning. Är så imponerad av detta gäng ❤️

    Hoppar in i nedan:

    Vårt fina gäng 🥚❤️

    Noelani:
    39 år, Första barnet, IVF2,  ET1, TD 28 juli

    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1

    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI,  ET3 + FET2, Gravid vecka 11 ( BF 19/2-24 ) 👶

    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli, Gravid 👶

    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 

    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF5, ET2, testdag 31/7

    Humlaan:
    31 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 7, överstimulerad, mitt första Vul vecka 6+0 och såg ett litet hjärta slå 🙏🏻 nästa blir vecka 9 :) 👶

    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶

    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1

    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort  än) 👶
    Mathilda88:
    35 år, IVF 1, ingen ET, paus i väntan på IVF2

    SK85:
    Lägg gärna till dig själv :)

    Whenyouneedit:
    32 år, Första barnet, IVF 1 hösten 2023.


     

    Kopiera och uppdatera om du har någon ny info att dela eller om du som ny vill lägga till dig själv 🙏🏻


    Varmt välkommen!! ❤️🥰
    Så spännande att du snart skall få starta resan som kommer göra dig till mamma 👶

    Här inne ska vi ALLA lyckas 🙌🙌
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-24 23:16:54 följande:
    Men, det finns fortfarande hopp❤️

    kände exakt så som du beskriver? kände mig liksom likgiltig nu sist och hade inte förväntat mig något och såg faktiskt fram emot paus, sommar och semester?

    vilket också gjorde att jag inte testade förren RD 11, gick emot allt jag hade tänkt 😂
    inte tjuvstarta ensam hemma OM OM OM det skulle var positivt?
    så det sprack ju 😂

    jag håller fortsatt tummarna för sig och att din molande värk beror på något annat? den verkar ju inte komma direkt när du tagit cyklogesten så som den gör på mig?
    Ja hopp finns det alltid men känner mig väldigt säker på att det inte kommer ta sig. Känns liksom för bra för att vara sant.. 

    Imorgon är det 2 veckor sedan äggplock och RD12 så funderar på att testa igen då.. Förra månaden fick jag mens precis 2 veckor efter äggplocket.. ..

    Min värk är dock inte molande värk utan mer som kramp/hugg som försvinner på ca 10 sekunder.. och eftersom det varit så sen ET så skulle de vara märkligt om det var gravsymptom. Jag tänker dock att det kanske kan vara något som har att göra med det vi skrivit om innan att man väckt äggledarna... eller i detta fallet livmodern? Genom tex återföringen genom cervix eller att faktiskt ha ett embryo där osv.. Senaste nästan 30 åren har min stackars livmoder bara fått uppleva mensvärk och varit på defensiven haha ;) 
    Lunaymar skrev 2023-07-25 06:50:06 följande:

    Ahaa, du väntar på TD. Håller tummarna för dig!! 
    uppsvullen mage, gaser, frossa på kvällar (men det hade jag vid förra graviditeten också, och utan progesteron då). lite Huvudvärk de senaste 10 dagarna också. Men ingen ångest som jag fick med Lutinus, det var hemskt. Sedan har jag ont i mina knä och nu läste jag att ledbesvär kan vara en biverkning. Kul. 


    Annars är jag illamående, känslig för lukter och har molvärk lite då och då. Och detta är ju något nytt, alltså inget jag hade i början. Så jag vet inte om det är nya biverkningar av cyclogest eller vad det nu är. 


    jag hoppas verkligen att det går bra för dig! 


    Tack snälla du! Det är första återföringen så har ganska låga förhoppningar dock...

    Är huvudvärk ett tidigt gravtecken? Haft ont i huvudet sen igår och vägrar ge med sig.. håller på bli galen.. sitter och tänker att kan jag inte bara få mens nu så jag vet säkert att jag inte är gravid så jag kan ta en ordentlig smärtstillande haha
    Sola13 skrev 2023-07-25 07:11:57 följande:
    Jag kände likadant efter min första insättning, man vet att man skulle ha stor tur om det tar sig redan första, för de föredra krävs det ju flera insättningar innan plusset! Men samtidigt var det så spännande och roligt att man faktiskt kommit ett steg längre i processen, man hade faktiskt ett embryo att sätta in, och det i sig är en vinst jämfört med tidigare ❤️ nu, denna gången, tredje insättningen var jag betydligt mer otålig och orolig! Men det känns som när man flippar ett mynt, det kan bli klöve flera gånger på rad men förr eller senare måste det fan bli krona 👑❤️ Så tycker du har helt rätt inställning, det är ok om det inte tog sig denna gången och ni har lärt er och kommit ett steg närmare målet denna omgången. MEN det är verkligen inte kört än, tre dagar till testdag! Håller tummarna ❤️
    Det är så konstigt för första IVF:en var jag 110% säker att vi skulle lyckas direkt. Så när vi inte fick något tillbaka blev jag helt chockad.  Och sen när vi startade omgång 2 har jag mest känt att det inte kommer ta sig... Inte på ett ledsamt sätt eller så utan mer att det är så det är.

    När vi inte fick mer än 1 tillbaka och inget till frysen så tänkte jag faktiskt "så bra, då slipper vi slösa pengar på frysning". Ganska sjukt tänkt egentligen men känner mig väldigt avtrubbad utan att vara direkt ledsen eller nere.
    Whenyouneedit skrev 2023-07-25 18:09:52 följande:

    Åh, tack för det varma välkomnadet ❤️ Det är en otroligt känslomässig resa detta - och wow, vilket stöd redan där!

    Lite kort bakgrund. Jag och min man har försökt sedan juni -22. Gått igenom fertilitetsutredning som visade ingen  passage i någon av äggledarna, samt gränsvärde på mortilitet på spermier. Pga att jag har diabetes typ ett har vi inget fritt vårdval utan endast godkänd remiss på KI Huddinge. IVF alt ICSI bör ske oktober - november om allt går som önskat.

    Tack till alla som delar såväl känslor, som steg i processen, frågor och tankar. Så viktigt att känna gemenskapen som man får i denna grupp. Mina två bästa vänner som började försöka efter mig är båda gravida, beräknade juli och december, så just nu är det tufft att få stöd runt omkring då jag inte vill älta mina känslor i deras  lycka. Så känslan har varit ganska ensam det senaste, så denna grupp känns superfin ❤️


    Vad betyder det att ni inte har något fritt vårdval?

    Förstår helt det här med vänner.. Vi har försökt i 10 år och längs vägen har ju alla man känner fått barn. Och igen och igen... Kvar var jag och en god vän som inte ville ha barn. Så plötsligt gjorde hon en helomvändning och bestämde sig för att skaffa barn - vid 40 års ålder. Och lyckas på naturlig väg efter några månader. Konstigt nog gav de mig hopp mitt i allt - kan hon lyckas naturligt vid 40 så skall väl vi kunna lyckas med IVF iaf. 

    För någon halvår sen lärde jag känna en ny kvinna som inte har några barn. Väldigt skönt. Hon berättade för någon månad sedan att de bestämt sig för att börja försöka och sen blev hon gravid på första försöket haha.. Alltså Gud måste sitta där uppe och skratta!! 

    Mina vänner försöker stötta men jag upplever mest att alla som vet runt om kring mest försöker vara positiva och komma med glädjerop. Och det kan ju inte göra så mycket mer heller - de kan omöjligen förstå vad vi går igenom. Jag förstod inte ens själv innan vad andra menade med ivf-karusellen.. Jag tänkte hur svårt kan det vara? Tjii fick jag...;) 

    Men denna är grupp är fantastisk. Har man en dålig dag och oro så finns det alltid någon annan som är på bra humör och kan peppa en. Och sen en annan dag kanske man själv är den positiva! 


Svar på tråden Vi som startar IVF 2023