• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Lycka till idag EmiliaSol! Hoppas plocket går smidigt och att du mår bättre snart!

  • Quincey

    EmiliaSol, tråkigt att höra. Jag hoppas du kan få svar från kliniken på vad det kan bero på. Skönt då att du hade så många äggblåsor så det kan fortfarande finnas bra ägg bland dem, håller tummarna!

  • Quincey

    Enya2023, tråkigt att höra. Var samma för mig senaste omgången, fick ut 16 ägg, bara 5 befruktades.. var en riktig chock eftersom första omgången gick bra. Har de sagt vad det beror på? När har du ET?

    EmiliaSol, jag tror absolut du kommer få några befruktade! ❤️

    Minaripa, välkommen hit! Vi hade ett kort möte med läkaren innan vi började, har ni inte haft något möte alls?

    Vi har äggplock nr 3 imorgon. Gjorde blodprov igår för att kolla progesteronvärde och såg att läkaren skrivit ?Ej ET?. Känns så frustrerande att det inte blir något den här månaden. Någon som har samma erfarenhet? Hur påverkar progesteron om man kan göra återföring?

  • Quincey

    Tack lissan11! Var ett tufft plock, flera av blåsorna satt för högt upp och de fick kämpa för att nå dem. Fick som svar idag att några av äggen blivit så mogna (vet inte om de redan börjat släppa?) att de redan börjat producera progesteron. Så progesteronet var för högt och inte i sync med slemhinnan och därför kan färsk återföring inte göras. Så nu blir det FET i december om någon utvecklas bra. Så segt att vänta men vad gör man. 


    Hur går det för dig?

  • Quincey

    JohannisenIVF, Gonal-F innehåller FSH och Menopur FSH och LH, tror Gonal-F är mer syntetiskt än Menopur. Enligt min läkare leder Menopur till fler födslar. Har också läst att Menopur ger bättre kvalitet, men att Gonal-F ger fler ägg. Låter bra att du får köra Menopur om Gobal-F inte gett bra resultat!

  • Quincey

    Hade äggplock i fredags som gjorde mer ont än vanligt då de hade svårt att nå äggen. Nu har det gått tre dagar och känner att jag har riktigt ont i magen, mer än på plockdagen. Har vid två tidigare plock inte haft ont i fler än 2 dagar. Är detta normalt? När bör man kolla upp det?

  • Quincey
    JohannisenIVF skrev 2023-10-09 17:35:35 följande:
    Under mina tre tidigare plock har jag haft ont på själva plockdagen och lite mer dagen efter. Sedan har det gått över nästan helt under dag tre. såklart är allt individuellt men om du känner att det är annorlunda och du fortsatt har lika ont eller ondare än dagen efter plocket tycker jag du bör kontakta kliniken/där du gjorde plocket och rådfråga. Jag har alltid fått med mig Citodon att ta då jag haft så ont så jag kräkts. Så om du känner sån oro/smärta så tycker jag det är något du ska söka för. Hellre en gång för mycket ❣️
    Tack, ringer dem imorgon och kollar vad de säger. Ja precis har också varit så för mig tidigare så var inte beredd på detta. Stackars dig som kräkts av smärta ❤️
  • Quincey

    Fick veta idag att inget av våra embryon klarade sig till dag 5. 3 äggplock, 41 ägg och inga blastocyster. Känner mig helt förkrossad, känns som att man inte får en ärlig chans. Som tur är bad vid dem frysa in 2 st på dag 3 så det är enda hoppet nu. Men känns som att chansen är minimal. Hade på något sätt räknat med ett fjärde försök men känns inte som att man går framåt alls, börjar kännas hopplöst.

  • Quincey
    Zaro skrev 2023-10-12 11:22:58 följande:
    Förstår att du är besviken! Men när kan ni planera in att du tar emot en tredagars då? Flera här har ju blivit gravida på tredagars embryon Skrattande
    I början av december, vet dock inte antal celler eller kvalitet. Ja, känns hoppfullt att vissa blir gravida med 2- eller 3-dagars och även efter fler än 3 ivf-försök.
  • Quincey

    Zaro, hoppas få ut embryoprotokollet nästa vecka. Ja, vill tro att man kommer lyckas men just nu känns det tungt ❤️ Lycka till nästa vecka!

    BaeA, ja det är galet att man orkar fortsätta och fortsätta.. hoppas tiden går fort till du får sätta in ny blastis!

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023