• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Gvk,
    Ja sidan verkar strula en del tyvärr.. 

    Ang progesteron så fick jag starta kvällen innan planerad återföring sist och denna gång kvällen samma dag. Förra gången skulle ju varit en 3 dagars och denna blev en 2 dagars så eg på samma dag..  

    Hur har du fått göra dessa 2 ggr ? 

    Gjorde du plock sist (innan denna gång) på en fredag och du därför fick en tredagars tillbaka eller planerades det in en tredagars ?

  • Noelani

    Femling,
    Jag vet många som inte varit illamående alls så det behöver ju inte betyda något ❤️

    Men förstår det måste vara väldigt mkt känslor och oro efter flera missfall. Så fint att du är längre gången nu. Nu håller vi tummarna tills fredag 🙏

  • Noelani

    Vårt fina gäng 🥚❤️

    Noelani:

    39 år, Första barnet, IVF2,  ET1, TD 28 juli

    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1

    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ET3 + FET2, Gravid vecka 9 
    👶



    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli, Gravid 👶

    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 



    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    5:e äggplocket, ÅF 18/7 IVF /ICSI+ hatching.
    Gjort en ÅF i juni av 2st, 3dagars som ej tog sig. Taggad för rond 2.
    ET 2 embryon 18/7 Testdag när?



    Humlaan:
    31 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 7, överstimulerad, mitt första Vul vecka 6+0 och såg ett litet hjärta slå 🙏🏻 nästa blir vecka 9 :) 👶


     


    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶


     


     


    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1

    Ms MR:
    Lägg gärna till dig själv :) Gravid 👶

    SK85:
    Lägg gärna till dig själv :)

    Kopiera och uppdatera om du har någon ny info att dela eller om du som ny vill lägga till dig själv 
    🙏🏻

  • Noelani

    Åh vad mycket ni skrivit :) Grattis till dig Sola, vad fantastiskt att fler och fler lyckas! Det låter klok det du skrev här sist att det så småningom kommer fungera för alla. Det gäller bara att hålla ut Hjärta Det är nästan tur att man mår kasst medan så man knappt orkar göra något = man sparar pengar som man kan lägga på nästa försök haha

    Jag har varit rätt dålig några dagar. Både fysiskt och mentalt. Bara legat på soffan och inte orkat göra någonting. Jag får som kramp varje kvart som känns som en enorm mensvärk, försvinner och kommer sen igen.. det är lite bättre idag men efter att jag googlat så verkar det inte särskilt positivt. Får bara upp sidor som pratar om immunologiska faktorer som gör att kroppen försöker stöta ut embryot. Blev knäckt. Är det någon som känner samma eller liknande kramp eller hört någon annan nämnda det och har någon annan förklaring kring det?

    Jag har ju inte testdag förrän nästa fredag men pratade med kliniken idag och har redan förberett recept för en ny omgång för är helt säker på att det är kört.

  • Noelani

    Tack Sola och Femling ❤️
    Är så trött att jag inte kan tänka klart och ser bara svart. Det var jobbigare än jag trodde att dra igång den här karusellen igen. Hade så gott som förlikat mig med att inte få några barn för 2-3 år sen.. och sen igång med allt igen.. 


    Gvk skrev 2023-07-19 23:33:45 följande:

    Noelani:  Vet du hur många celler embryot du fick tillbaka hade? 


    Min testdag är 1/8
    När har du din? 


    Ja 4.. dina?
    Min testdag är 28/7...så drygt en vecka kvar till domen. Men borde få mens innan dess.. 
  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-20 13:24:18 följande:
    Jag hade beräknad mens igår. Har hört att det är ganska vanligt att det kommer någon form av blödning då även om man är gravid, så försöker tänka att jag inte ska få katastroftankar om det kommer något. Än så länge har det hållit sig borta. Vilken dag är beräknad mens? är väl typ två veckor efter plocket. Har du bestämt dig för att hålla dig till testdagen eller har du tänkt testa tidigt? Ska också säga att jag kände mig mer deppig/orolig dagen innan jag testade positivt än vad jag hittills känt under hela resan. Det är inte konstigt om man känner så, men betyder inget ❤️
    Sant Hjärta Det får vi andra se till att påminna dig om utifall att... :) 

    Jag tog ett test idag faktiskt (dag 10 efter Ovitrelle) bara för kunna veta 100% att de inte skulle ge falskt positivt av sprutan senare och det var negativt så skulle jag mot förmodan få ett positivt sen så kanske man vågar lita på det haha
    Jag ska försöka hålla mig till testdagen men känner jag mig själv lär jag inte lyckas med det direkt haha
  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-20 19:45:31 följande:
    Det var ju bra att du tog det, är för tidigt för att visa positivt men bra att veta att ovitrellen är borta 👍
    Ja precis. Hade bestämt att börja testa idag för att se när ovitrellen var ur för skulle annars aldrig kunna lita på ett positivt test 🤣
    Så de var ju bra att de var negativt direkt så slipper jag slösa tester 🙏

    Undrar dock när man ens kan börja tjuvtesta. Vilken RD började du på? 
  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-20 21:11:06 följande:
    Jag lyckades hålla mig till två dagar innan beräknad mens (fem dagar innan TD) och då var det positivt. tog ett ?testa tidigt? från CB. Dagen efter (i tisdag) tog jag ett andra, för veckoindikator, som då visade 1-2 veckor gravid 
    Du hade ett 5 dagars va? 
  • Noelani
    Femling skrev 2023-07-21 11:59:33 följande:

    hej på er vänner! Nu har vi precis varit på ett tidigt ultraljud och jag var så extremt nervös innan. För första gången i mitt liv fick vi se ett tickande hjärta och en liten kropp som rörde sig hej vilt och mätte exakt rätt på 8+2 veckor. Nu räknar vi ner tiden till nästa ultraljud som är på Sahlgrenska om 2,5 veckor och ska försöka släppa lite av oron 🙏 


    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 9 👶


    Gud vad fint att höra! Stort grattis till er! Gick ni privat för det här ultraljudet?
    Mathilda88 skrev 2023-07-21 18:27:49 följande:

    Hej! Hoppas det är okej att hoppa in här 🤗 Vilket härligt gäng ni är när man sitter och läser igenom tråden! Och fy fan va starka ni är! Kämpat i 10 år, 6 äggplock, flertalet missfall etc 🥺🙏❤️.

    Själv hittade jag kärleken sent, för 2 år sen. Aldrig varit gravid men har heller aldrig försökt och inget förhållande förrän jag träffade honom när jag var 33 år. Nu har vi precis fyllt 35 resp 46 år. På utredningen i vintras hade han få men bra spermier. Genomförde vår första IVF i maj som gav 17 ägg varav 6 tomma äggskal, 3 omogna och 8 mogna. Av de blev 4 fertiliserade. Alla slutade dela sig på dag 3 😭. Framkom då att mina ägg var helkassa, beskrevs som granulerade (typ gryniga). Blev dessutom lätt överstimulerad ovanpå allt. Fått ordinerat Menopur istället för Gonal-F till nästa gång. 


    Är så imponerad över er som genomgår behandling efter behandling - själv har jag sådan ångest inför nästa omgång pga att jag hade sådana buksmärtor förra gången from två timmar efter första sprutan. Normalt sett rider och tävlar jag, gymmar, promenerar med hunden etc så är väldigt aktiv, men kunde inget göra i fyra veckor pga smärtor och illamående. Inte heller jobba klarade jag av. Våndas redan för att ge sig in i det igen 🥺! 
    Läkaren sa att ?ibland hittar vi ngt bra ägg? (RMC Malmö ). Planen jag själv har i huvudet är att genomlida dessa tre landstingsförsök och sen blir det äggdonation? Sambon har tre missfall med exet och spermadonatorn har redan diskuterats tidigare ifall att det skulle behövas, men det var innan vi upptäckte mina kassa ägg.

    En misstanke om varför äggen är så kassa är att jag gick i väggen för 4,5 år sedan, antidepressiva slog ut min melatonin fram till i februari, så har med all den oxidation stressen varit utan kroppens starkaste antioxidant i 3,5 år. 


    Sen stort grattis till er alla som fått positivt!!! 😍❤️😍❤️ Helt fantastiskt!!


    Välkommen hit :) 

    Jag har hört så många som fått dåliga resultat med tex Gonal F men sen helt förbättrat bara genom att byta till tex Menopur så misströsta inte. Känns som olika mediciner fungerar olika på olika individer. 

    Min kille har få OCH dåliga spermier men har lyckats trippla mängden på tre månader genom att sluta med proteinpulver, börjat ta kosttillskott och börjat röra på sig mer. Han har mest styrketränat innan men vi fick tips från andrologen på RMC Malmö att just proteinpulver kan sabba mäns spermier. Och jag tror verkligen det ligger något i det. För 10 år sedan hade han 100 miljoner spermier och han började träna och äta proteinpulver några år innan det... 

    Jag har också mått väldigt dåligt under min andra IVF och framförallt efter ET. Haft sån kramp, illamående och varit (eller ja, är ff...) så jäkla trött. Orkar knappt ta ut hundarna mer än fem minuter.

    Jag tycker alla ni andra som lyckas arbeta samtidigt som detta är sånna hjältar. Jag har tur som jobbar hemifrån, hade aldrig gått annars...
    Orkidé8181 skrev 2023-07-21 18:47:16 följande:
    Välkommen till oss ❤️
    och vilken kämpe du/ ni är ❤️

    min ivf läkare att sa att efter några omgångar så ? boostar / väcker ? man äggledarna så äggen blir av bättre kvalit sa han.
    det visade sig stämma eftersom jag blev gravid på fjärde ivf försöket, jag är 42 år så hade inte heller direkt oddsen på rätt sida?
    så från att från första ivf försöket inte fått tillbaka något alls till att lyckas på 4: e försöket 😊

    så även om din kropp varit trött och du fått mediciner som gett dig dåliga ägg så går det att boosta, iaf vad jag förstod.

    jag fick både Menopur och Gonal f så körde 2 sprutor varje kväll, sedan fyremadelen i ca 1,5 vecka så var ganska öm, men det har gått bra.
    mådde dock också illa av behandlingen, men som tur var kunde jag jobba hemifrån 😊

    stort lycka till till er ❤️
    Det det tror jag verkligen på också! Jag känner tex av mina äggstockar även nu efter man slutat med sprutorna.. så någonting händer definitivt! :) 
    Gvk skrev 2023-07-21 20:43:01 följande:

    Alltså jag blir så rörd av alla livsöden man får höra om här ute. Folk som kämpat i flera år, missfall, dåliga ägg, dåliga simmare, oförklarliga anledningar och alla har vi ändå samma mål.
    Nu sist du Mathilda88 <3

    Ibland känner man sig så ensam i sin situation och sitt kämpande men man är ju inte det.

    Själv såg allt lysande ut för mig för ett år sedan när jag startade och gjorde mina tester. Dubbelt så bra AMH som för min ålder i snitt och andra bra värden överlag. Men sen bara sista halvåret har mycket förändrats.

    Sista plocket som började så bra slutade i en krasch iaf. 17fertiliserade ägg slutade i egentligen bara 1st som såg bra ut på dag 3 (6celler, bra form och skal).
    Fick 2 återförda, det 6-celliga och ett 4-celligt som såklart om man ser till antal celler inte utvecklat sig som det ska och som jag nog kan räkna bort.
    De andra embryona stannade av ena efter de andra och idag fick jag beskedet att inget resulterat i någon blastocyst.

    Medans som du ***Noelani*****
    Som försöker gå från att vara inställd på att det inte blir några barn till att försöka skrapa fram lite hopp så är det hela för mig tvärtom.
    Jag har alltid trott att jag ska bli mamma en dag och aldrig oroat mig för att inte kunna bli gravid eller att jag kanske faktiskt är för gammal.
    Nu ska jag försöka ställa om mig till att det faktiskt finns en stor risk att det är försent. Att jag inte har några ägg kvar av kvalitet och att min enda möjlighet kanske är äggdonation. Den tanken har aldrig slagit mig innan.

    Det är en himla pärs det här med att göra IVF, en galen sådan. Sen den ekonomiska stressen för oss som gör det privat och inte vet vad siffran kommer hamna. Alla dyra tillägg om man behöver dem ICSI, hatching etc.

    Tur vi har varandra! Är superglad för denna gruppen, ett enormt stöd i vardagen även om vi inte känner varandra. Välkommen hit du också Mathilda88.


    Vad tråkigt att höra att det blev ett sådant utfall MEN en återföring är allt som behövs. Jag tror kroppen också någon cykel måste få streta emot lite utan att det betyder att eventuellt kommande omgångar måste bli likadan som denna. En 6-celling tredagars är mer än jag någonsin lyckats med, trots att jag är yngre än dig ;) 

    Vilken dos har du fått bäst utfall på? Kanske ger en för hög dos många dåliga ägg... ?

    Jag har faktiskt alltid också trott jag ska bli mamma. Tidigt. Min stora dröm redan som tonåring var att få barn. Att vara typ hemmamamma och ha en 5 ungar.. Jag hade inga andra drömmar eller önskningar i livet.. Ville inte göra karriär och i princip inget annat intresserade mig. När jag träffade min kille ville han inte ens ha barn men jag kände sådant lugn över att han skulle ändra sig - vilket han såklart gjorde. Men hade vi fått barn då vi började försöka så hade jag aldrig idag varit den jag är och uppnått det jag gjort idag karriärmässigt och tex rest så mycket som vi gjort och det är jag väldigt tacksam för. Så timingen är perfekt just nu även om det är i det senare laget.

    Och jag tror inte din chans är förbi på lång väg. Du har bara gjort 2 ET nu varav en fortfarande är igång så att säga.. Du har väl flera blastocyster i frysen? Dessa måste ju få komma till användning också så du får valuta för vad du betalat för ;) 

    Nu gaskar vi upp oss och ruvar på ordentligt så fixar vi några fler fina plus här inom 1-2 veckor Hjärta
  • Noelani

    ps. Är det bara jag som inte tycker ruvartiden är särskilt jobbig rent emotionellt? Har läst så mycket om att det skall vara det svåraste tiden osv.. Bortsett från fysiska besvär så känner jag inget tungt alls.. Mycket skönare än tiden fram till ET.. Puh! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023