• AliciaNN

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2024-09-16 12:10:00 följande:

    Jag fick precis besked om embryona.
    jag trodde alla var 4 veliga dag två men det var tydligen bara de tre med tio poäng. det som hade tio p och inte återfördes hade lyckats dela sig till 6 ynka celler. Resterande stannat tidigare.
    jag kommer ge upp ivf nu känns som mina ägg har blivit sämre och sämre. När jag började vibtern/våren 2023 fick jag i alla fall 8 cellofan återförda dsg tre. Förra hösten en som lyckades dela sig till tidig blastocyst. Sen dess har i princip allt slutat vid 6 celler . hur kan embryon som ser helt perfekta ut dag 2 vara så extremt kassa.

    vet inte hur vi ska gå vidare med donation nu.
     läkarna på cvl rekommenderar inte att syskon eller ngn man känner donerar och dessutom bor min syster i Australien så logistiken kommer bli sjukt jobbig.

    min pojkvän vägrar donation från okänd eller ngn annan så jag vet inte vad som kommer hända. 


    Jag är i samma sits, första IVF gav 8 mogna ägg, 5 befruktade, en klarade sig till dag 5 men tog egentligen 6 dagar på sig att bli en blastocyst, så den var långsam, och vid återföring tog den sig inte.
    Nu har vi gjort andra försöket med uppgraderat schema och risk för överstimulering så det var redan bestämt totalfrys. Fick ut 7 mogna ägg, 6 befruktade, idag fick jag veta att inget klarat sig till frysen.

    Så frustrerande och ledsamt. Antar att det är åldern (37) som tar ut sin rätt? Ska nu släppa det här resten av året och sen göra en sista fundering om vi vill försöka vårat tredje och sista gratisförsök i vår, men just nu känns det osäkert då det ju inte leder till något och jag tycker processen med sprutorna, ovissheten och alla tider att boka in som ska tajma med jobb och annat, alla hemligheter, jag orkar nog inte det en gång till.

    Donation vill jag inte, då får det vara. Jag hoppas ni hittar en väg att gå vidare, jag försöker trösta mig med alla de par som inte heller kunde få barn, eller som aktivt valt att inte ha barn, att jag och min man är inte ensamma i att vara barnlösa... 

    HjärtaHjärtaHjärta

    (vet att 2 försök är lite jämför med många andra, men vi har alla våra egna begränsningar).
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023