• Micasto

    Vi som startar IVF 2023

    Vad kul med 5 av 7! håller tummarna :) Jag hade äggplock idag men har bara fått veta att de fick ut 10 ägg, ingen mer info än så. Fick preliminär tid för återförande på torsda em. Dock var det lite konstigt för de sa att deras policy är att man får veta då hur det gått med alla ägg och om inget har befruktats/inget finns att återföra så ska de ringa. Känns som en evighet till torsdag 

  • Micasto

    Hur får man reda på poängen/kvaliteten på embryot? jag gjorde återföring idag av ett 2-dagars och fick bara veta att det var fyra celler men fick ingen mer info...

  • Micasto

    Nej, de sa bara att de hade fått ut 10 ägg och 8 blev befruktade. Och resterande skulle odlas vidare och frysas ner om de fortsätter utvecklas? Vi går på Livio Gärdet. Borde ha frågat men tänkte inte på det där och då :) 

  • Micasto
    LMSM skrev 2024-06-24 12:07:19 följande:

    Ah
    sån otrolig mensvärk redan. Ruvardag 5 med två dagars. nyper och krampar i äggstockarna på varje sida så känns inte allts bra ! 


    har ngn annan haft så? 


    Jag är på RD 4 efter 2-dagars och känner exakt samma sak men bara på höger sida. Vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken? läste i nån annan tråd att det är helt normalt men man undrar ju
  • Micasto
    Mathilda88 skrev 2024-06-24 16:48:08 följande:

    Tog test i em efter drygt 4,5 h sömn. Visade Gravid 1-2 veckor trots ej morgonurin!! ❤️❤️❤️❤️❤️


    Åh grattis! Vad kul 😍❤️❤️❤️
  • Micasto
    LMSM skrev 2024-06-24 12:51:30 följande:
    Jag hoppas det är bra eller i alla fall att det inte betyder något men jag tycker mer det känns som om kroppen gör sig redo att stöta ut allt :( 
    Hur mår du idag LMSM? Mina stickningar/värk som jag hade ett tag igår är som bortblåsta. Känner mig helt som vanligt.
  • Micasto
    LMSM skrev 2024-06-25 11:50:58 följande:
    Ja typ samma här. Känner ngt i magen såkalrt men inte som mensvärk utan känner fortf svullnad eller ngt från plocket. När jag nyser gör det ganska ont men har inte sån kramp eller liknande menssmmärtor nu. 
    kollade mina anteckningar från tidigare återföringar och har haft samma eller i alla fall liknande menssmärtor typ samma dag Som nu . det var ju negativt då men kanske inte betyder att det är negativt utan biverkningar från Cyclones eller det man nu tar? 
    kosntigt iof att man inte har det hela tiden då
    Mmm så svårt att veta vad som skulle kunna vara att det har fäst och vad som kan vara biverkningar av cyclogesten. Detta är min första återföring så har för egen del inget att jämföra med. Känns som tiden går i snigelfart?..
  • Micasto
    LMSM skrev 2024-06-25 14:21:42 följande:
    Jag vet hur det är första gången eller snarare gångerna. Man analyserar ALLT. gör det ont i brösten känns det i magen har jag fått ådror hit och dit och det jag kan säga är att exakt ALLA symtom du kan få som gravid kan du få av cyclogetsen lutinus eller vad man än tar. Jag har känt exakt allt och testerna har alltid varit negativa. Med det sagt så innebär det ju inte att man inte kan vara gravid om man känner alla möjliga symptom men det är helt omöjligt att veta efter en ivf. Jag vet att tiden går otroligt långsamt men försök bara njuta av att du kanske är gravid nu. Första 1-2 gångerna tycker jag det var magiskt och kände mig i princip redan gravid hehe men nu senaste gångerna mår jag bara skit med en otrolig ångest eftersom det känns som om jag faktiskt inte kan eller att någonsin skulle gå. har liksom redan börjat förbereda för nästa ivf innan jag ens fått ngt återfört.  Jag är inte allts  angelägen om att leta efter symtom längre utan försöker bara göra saker så jag inte har sån ångest hela tiden. Jag är bara rädd att om jag känner ngt i magen osv nu att det innebär mens eftersom det är så det varit tidigare. Känns skönt att veta att även de som plussat känt sånna symptom.
    Håller tummarna för oss båda och alla andra som kämpar ❤️
  • Micasto
    Macbookpro skrev 2024-06-26 13:30:02 följande:

    Första återföringen för mig också så håller med om att det går sååå långsamt. Hade uttag i torsdags och återföring i söndags em. När hade du återföring och när ska du testa dig? De vill att jag ska vänta till den 10e.. känns nästintill OMÖJLIGT. Min man åker bort med jobbet den 9e dessutom så funderar på om man ska göra det en dag tidigare så man kan vara glada eller besvikna ihop. 


    Jag hade återföring i torsdags av 2-dagars och har testdag den 6e. Hade jag varit i din sits hade jag nog testat en dag innan, det lär ju förhoppningsvis inte spela nån roll med en dag för tidigt. Jag har förresten också tänkt på hur progesteronet påverkar ens cykel?jag har en förhållandevis kort cykel så i vanliga fall skulle min mens komma nu till helgen och då hade ju det varit en indikation på att det gått bra eller dåligt. Men antar att den blir försenad? 
  • Micasto
    Macbookpro skrev 2024-06-26 13:41:22 följande:

    Ingen aning med cykeln men min gissning är att den inte är något att förlita sig på just nu XD. Tycker att kroppen har blivit helt knasig av all trixande. Brösten spänner massor och är sjukt uppsvälld sedan uttaget. Har sjukt bra hy dock så det är ju positivt. 


     


     


    Haha gud vad kul att du säger det där med din hy för för mig är det tvärtom, har blivit så oljig
  • Micasto
    Mathilda88 skrev 2024-06-26 15:46:44 följande:
    Vad är det som är kort i din cykel vanligtvis? Follikelfasen (före ägglossning) eller Lutealfasen (efter ägglossning)? 😊 Om du har kort Lutealfas så förlänger progesteronet den ja. Om den vanligtvis är kort så hinner inte embryot fästa utan blöder ut innan den gjort sin närvaro känd. Sen kan man komma blöda iallafall trots progesteronet. Jag har varit med om bägge varianter - börjat blöda några dagar efter avslutad progesteron, till att börja blöda medan jag fortfarande tar det. Jag blöder nu trots att jag höjt dosen från cyclogest x2 till att lägga till en Lutinus emellan cyclogesterna. 
    Vilken bra fråga! Min cykel är ca 25 dagar. Vanligtvis så kommer min ägglossning en vecka efter avslutad mens och därefter får jag mens igen efter typ 11-12 dagar. Har förstått att det är lite kortare än snittet. Dock sa de på Livio att det inte var nån fara. Eftersom min ägglossning nu blev förskjuten med IVFen och kanske även om cyclogesten påverkar såsom du skriver så kanske den blir senare än vanligt då. Tidigare har jag bara gjort inseminationer utan nån form av stimulering och då har min mens kommit som vanligt. Så allt detta känns nytt. Men tack för info, känner mig lite klokare 😀
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023