• JohannisenIVF

    Vi som startar IVF 2023

    Hej alla! Jag har gjort 3 IVFrundor detta år och det har endast lett till ett 5-dagars embryo som kunde frysas. Jag fick tillbaka detta i naturlig cykel den 6/9. Är i vecka 5 - supertidigt jag vet. MEN, jag testade positivt med clearblue digitalt BIM-3 och även igår BIM+2. Alla mina vanliga stickor från RFSU har visat olika varje dag. Vissa dagar kan de visa två tydliga streck och vissa dagar inte ens en antydan till positivt. Har fortsatt samma symtom med molande värk som jag haft hela tiden och avsaknad av hunger. I morse BIM + 3 visade RFSU stickan negativt igen. Hur ska jag tolka detta? Finns det någon med erfarenhet av detta? tror ni jag fortsatt kan gravid eller är det ett missfall på G? har egentligen testdag på söndag 24/9. Ruvardag 12 idag.

  • JohannisenIVF
    Mathilda88 skrev 2023-09-18 19:51:09 följande:
    Grattis till det positiva! Jättesvårt att säga, kan vara att stickorna visar fel/inte känner av ordentligt, eller om du haft otur och haft en kemisk graviditet. Håller tummarna för att du fortfarande är gravid! Hjärta
    Tack!! Ingen tendens till blödning än. Ska försöka att hålla mig och testa igen på testdagen om 6 dagar med ett digitalt. Detta är första gången jag fått ett positivt graviditetstest så väldigt svårt att tolka alla test/känningar/eventuella symtom.
  • JohannisenIVF
    EmiliaSol skrev 2023-09-19 18:53:23 följande:

    Nu har vi haft vårt uppstartsmöte på Carl von Linné. Hade en dålig känsla när jag klev in genom dörren men efter mötet kändes det mycket bättre. Har fått recept på menopur och ska eventuellt börja imorgon om men sen kommer då men hon sa också att vi kan ta någon månad och smälta det. Vi funderar fortfarande på om vi ska ta ett eller 3 paketet men lutar åt paketet med 3 försök. I det paketet ingick tydligen en frysåterföring utöver  de försök som är kopplade till de 3 ivf försöken och känns ändå tryggt att veta att vi kommer ha råd med tre försök vilket inte hade varit så självklart o  vi köpt dom flr 42500kr st. 

    Hur har ni gjort med att berätta för familj? Vår bor ganska långt bort ffa min vilket medför att när de är här sover de ofta över npgra dagar. Jag vet inte om jag orkar berätta förrän och om det går vägen men det är ju också en stor sak att hemlighålla. Vet bara inte o  jag orkar att de ska tycka synd om oss eller försöka gissa om jag är gravid. Känns lite som att det är mindre press om ingen vet? Vet också att mamma kommer vilja hjälpa till (lyx jag vet) men det har hon egentligen inte råd med och vill inte sätta henne i en situation där hon mår dåligt över att hon inte kan hjälpa oss.
    Hur har ni valt att göra? 


    Vi har valt att berätta för de närmaste familjen och vännerna som vi vet stöttar oss - det inkluderar inte alla familjemedlemmar(föräldrar). Berätta för dem du känner stöttar och ger dig energi. 


    Stickorna/testen ljög inte denna gång. Tidigt missfall idag i v5(4+6). Nu måste vi planera för ett nytt (det fjärde) äggplocket. Jag hoppas att vi hinner få ett till embryo insatt innan jul! Hoppas alla ni andra som ruvar får positiva resultat! 

  • JohannisenIVF

    Tack alla för stöd! Skönt att veta att man inte är ensam i detta. 


    Quincey - vad spännande! Hoppas hoppas hoppas att ni får ut många äggisar som blir befruktade❣️

    Emiliasol - hoppas den kommer snart så du får köra igång. Heja!

  • JohannisenIVF

    Hej igen alla som kämpar och till er som blivit gravida. HjärtaJag har sörjt mitt tidiga missfall och väntar nu på att få köra igång med sprutor igen vid mens i oktober? denna omgång (nr 4) ser jag att de ändrat mitt behandlingsschema från Gonal-F 187,5 ie till Menopur 225 ie, vet någon av er vad det är för skillnad på dessa och varför man kan tänkas byta? Har ändå fått ut 10-20 ägg varje gång även om bara 1 har hållit kvalitet för att frysas (det jag fick missfall med). De har även skrivit att jag ska ta Ganirelix istället för Fyremadel men det är väl exakt samma sak?

    Många tankar här i IVF-snurran. ❤️

  • JohannisenIVF

    Nomen123, kul att du snart får köra igång! Vi fick fylla i papper inför första besöket med hälsohistoria osv. 


    Vi har försökt att åka på varje besök tillsammans då jag vill att min partner ska vara involverad i allt och stötta mig med alla ultraljud/ingrepp. Men någon gång har arbetet krockat rejält och han har missat något VUL. Det gick bra ändå såklart men stöttningen fanns ju inte där på samma sätt🌸

    Quincey - åh det låter ju toppen ändå! Tack för svar. Får hoppas att det blir bättre kvalitet denna gång🥳

  • JohannisenIVF
    J000ssan skrev 2023-10-09 13:16:35 följande:

    Hej alla❤️
    varit inne och läst lite men haft som sagt lite paus! grattis alla plus och ledsen för alla som inte gått vägen💔💔
    vi fick svar redan efter 2 v på min polyp som var bra, och min mens är sen.. så detta innebär vi får anmäla redan denna månaden om nu ivf omgång! Känns hemskt och säga men den ofrivilliga paus vi skulle ha där jag skulle försöka få ordning på min kropp och sinne blir nu frivillig och min sambo jublade, jag är så rädd jag inte kommer orka men det kanske bara är inbillning och rädsla❤️❤️ville bara uttrycka mina känslor lite! Jag känner ju mig så tacksam att vi kan börja redan nu (om vi kommer med), så känns så hemskt att känn så här! Men jag vet ju det blir inte bättre ju längre man väntar! ❤️❤️


    Ibland är det viktigt att ha en paus och bara leva livet någon månad. Det är en sådan himla påfrestande tid för både relation/psyket och fysiskt för kroppen. Det gäller att göra det som känns rätt för dig/er. hoppas ni hittar en balans och att ni får börja resan snart❣️
  • JohannisenIVF
    Quincey skrev 2023-10-09 17:27:40 följande:

    Hade äggplock i fredags som gjorde mer ont än vanligt då de hade svårt att nå äggen. Nu har det gått tre dagar och känner att jag har riktigt ont i magen, mer än på plockdagen. Har vid två tidigare plock inte haft ont i fler än 2 dagar. Är detta normalt? När bör man kolla upp det?


    Under mina tre tidigare plock har jag haft ont på själva plockdagen och lite mer dagen efter. Sedan har det gått över nästan helt under dag tre. såklart är allt individuellt men om du känner att det är annorlunda och du fortsatt har lika ont eller ondare än dagen efter plocket tycker jag du bör kontakta kliniken/där du gjorde plocket och rådfråga. Jag har alltid fått med mig Citodon att ta då jag haft så ont så jag kräkts. Så om du känner sån oro/smärta så tycker jag det är något du ska söka för. Hellre en gång för mycket ❣️
  • JohannisenIVF
    Quincey skrev 2023-10-12 11:08:39 följande:

    Fick veta idag att inget av våra embryon klarade sig till dag 5. 3 äggplock, 41 ägg och inga blastocyster. Känner mig helt förkrossad, känns som att man inte får en ärlig chans. Som tur är bad vid dem frysa in 2 st på dag 3 så det är enda hoppet nu. Men känns som att chansen är minimal. Hade på något sätt räknat med ett fjärde försök men känns inte som att man går framåt alls, börjar kännas hopplöst.


    Fan! Lider med dig, verkligen! Förstå känslan av de 3 plocken och att knappt några resultat går ens väg? hoppas att de 2 ni fått till frysen blir något ❣️ hur gick det med smärtan efter äggplocket? 
  • JohannisenIVF

    Ivf90, nu har jag bara gjort en FET (i naturlig cykel, ostimulerad) med en 5 dagars och jag tog CL ultratidigt dag 6. Då var det bara ett streck så jag kan inte svara på det, då stod Det också gravid. Jag litade på resultatet på skärmen då jag 1,5 vecka senare testade negativt med samma test och det såg lika ut. Där emellan hade vanliga stickor gått från att visa två streck till att försvinna? hoppas det håller  sig!❤️


    ivf90 skrev 2023-10-12 08:09:46 följande:
    Jag gjorde ostimulerad FET med 5-dagars för 10 dagar sen och jag gjorde imorse ett digitalt graviditetstest som visade ?gravid? i text. Jag blev nyfiken över hur testet såg ut på insidan och därinne så var det bara en linje. Blir nu såklart orolig. Har digitala test alltid en kontrollinje på insidan? Jag ska såklart köpa fler tester! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023