• Humlaaan

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! 


    Tänkte att jag hoppar in i tråden här då jag är i samma process som er .


    Gjorde mitt 2 IVF äggplock igår, fick ut 15 äggblåsor och 10 ägg. Ska görq ET på tisdag, vet inte varför man väljer att odla så länge. 
    Min första IVF fick jag ut 7 ägg var av 4 blev befruktade men bara ett klarade frysen. Blev överstimulerad så fick ingen färsk återföring den gången. 


    Har haft väldigt ont efter båda äggplocken och hade som tur är semester den här veckan så kommer kunna vila ordentlig. Fick också biverkningar av Lutinus förra gången men fick samma igen? 

    lycka till på äggplock idag 🙂
    ni som ska göra ET eller FET när är era planerade? 


    kram 

  • Humlaaan

    Tack GVK! 


    Jag ska göra återföring på Tisdag om det går som det ska. Ska bli intressant att se om man väljer att göra Icsi den här gången, har inte riktigt fått tydligt om min man har bra eller dåliga spermier utan de sa att de skulle testa sig fram? 


    Ja precis, det är någon sug med lång slang! 

    Vad spännande! Jag tycker absolut att du ska sätta in två om du får, hade själv gjort det :) Har dock för lite kunskap kring var som är fördelar respektive nackdelar med om man sätter in på dag 3 eller 5, vet ni det? 


    Wow quincey 16 ägg! mår du okej efter plocket? Jag förstår din oro men har hört att det kan vara så olika från gång till gång, håller tummarna för dig! fick du någon förklaring sist? 


    Hoppas det går för alla er därute 🧡

  • Humlaaan

    @Quincy, Nej gjorde inte ICSI förra gången men utifrån resultatet förra gången så sa de att de kanske skulle göra det den här gången. Men det får vi nog veta på Tisdag om de inte ringer tidigare. Hur är det annars för er, inga direkta fel man hittar? Gör du också insättning på Tisdag/Onsdag då? :)

    @gvk, Grattis till insättnigen, och vilket bra resultat för er! Det är otroligt med så många till frysen. Håller tummarna. Hade ni blivit glada för tvillingar? Och gjorde ni ICSI på några? Håll oss gärna uppdaterade !

    Några fler som ska sätta in nästa vecka? :)

  • Humlaaan

    Noelani, Jag förstår också din oro, känns som att det konstant något man tänker på hela tiden... men tror säkert att de skulle ha meddelat om inget klarat sig, håller tummarna för att du får en fin insättning imorgon :) 

    Quincey, Vad kul att du fått veta att alla blivit befruktade redan, får inte veta något förrän på tisdag vid insättning, så känns ju som att det kan bli otroligt många överraskningar...

    Min största frustration är att vi inte får veta någonting, ingen säger att det är något fel på oss, men ingen säger heller varför det inte fungerar som det ska. Att endast ett embryo klarade sig förra gången och sen resulterade i en otroligt kortvarig graviditet. Vi bytte därför till privat klinik nu för att se om vi kan få bättre hjälp. 

    Känner ni samma? Dåligt med information osv? 

  • Humlaaan

    Grattis alla plussare! 


    Så tråkigt Noelani? Fyfan vilket piss, förstår att det känns skit. Hoppas du hittar ny energi snart!

    gvk, sist så fick jag frysa det ägget som blev pga överstimmulering. ska till mottagningen imorgon för återföring på dag 5, men är orolig för att inte få göra det då jag har väldigt uppsvälld mage även denna gång :/ 

    Quince, jag hade säkert fått veta idag om jag ringde men ville typ inte veta, så tar alla besked imorgon istället. 


    tråkigt att inte fler blev befruktade, men som jag förstår det så är det rätt bra iaf? Med lite tur så överlever alla nu till dag 5 🧡

    Någon annan här som blivit lätt överstimulerad? 

  • Humlaaan

    Hej! Uppdatering efter dagen. 


    Alla 10 ägg blev befruktade på vanlig väg, 5 klarade sig till idag. Ett fem dagars till mig och 4 nedfrysta, så glad! 🙂

    ja jag har börjat med lutinus, hoppas det hjälper! vaggar fram som att jag vore i vecka 20. 


    håller tummarna för dina imorgon quincey 🧡

  • Humlaaan

    Jaaa men jag förstår dig, man blir så nervös på ovissheten hela tiden. Men vill peppa dig med att det kan ju vara så olika varje gång och med lite tur nu så klarar sig resten 🙂
    lycka till ❤️

  • Humlaaan

    Jimmiethejuic, oj herregud vilken otur alltså. Jag har också gått upp 3-4kg sedan äggplock men har inte samlat på mig någon vätska, utan Är äggstockarna som är gigantiska tyvärr, har ont när jag går, står sitter. Så blir nog en midsommar hemma för mig! 


    quincey <3 vad ledsen jag blir av att höra det. Måste kännas så hopplöst. Du måste be om en annan typ av utredning innan ni fortsätter med erat nästa försöka. Min vän hade samma otur som du med sina första två ivf utan någon förklaring, sen fick hon byta från Bemfola till Menopur och fick lägre dos men längre tid. Kvaliteten på äggen blev mycket bättre och fick tre barn med några års mellanrum på samma IVF! Ge inte upp, men ställ krav på vården! 


    gvk, jag är 31 och har försökt fått barn med min man i tre år nu utan en enda graviditet. hoppas det går vägen den här gången 

  • Humlaaan

    Ring dem imorgon direkt! utlösningen har de sagt samma till oss och verkar ha fungerat bra. Har hört att ju mer man gör det ju mer nya spermier produceras så ska vara positiv. 

    Har testdag om 18 dagar! 😅 så 8 juli, är galet långt. Tog test för tidigt sist och visade positivt och var sedan negativt på testdagen. så vet inte om jag vågar göra samma igen? Vad säger ni? 

  • Humlaaan

    Quince, nej fattar att det känns hopplöst, därför vi bytte till privat, fick inte alls de svar eller support som vi behövde, men förstår att alla inte har den möjligheten. 
    Vi går på Västerås IVF, tror att det är den enda kliniken som finns. När vi gick via landstinget så fick vi åka till Uppsala. 


    förra gången testade jag på dag 11 och 14 och då visade det svagt gravid. 1-2 på veckoindikato, sen dag 18 var det inget och mensen kom.  Tror också jag kommer vänta. 

    tycker verkligen att du ska ha hoppet uppe, finns så mycket mer att göra och så många fina historier man hört! 


    noelani, ja lite tror jag, man stimulerar ju äggstockarna så att de oftast blir större och då sväller man ju. Sen kan de tömda äggblåsorna samla på sig vätska efter äggplock och då blir man överstimulerad ( men det händer långt ifrån alla) 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023