• aminabe

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Jag hänger gärna på här, vi gör första ivfen. Var på ultraljud i torsdags med tyvärr dåliga news. Hade då en ledande äggblåsa på över 20 mm och bara 4 som var över 10 mm. Totalt alltså 5 äggblåsor och med en liten heads up att vi kanske behöver avbryta om inte några andra ägg växer till sig. Någon annan som varit med om detta? Var så glad när vi äntligen fick börja men nu känns det som att man tagit sprutor helt i onödan för är nästan övertygad om att vi kommer få tråkigt besked imorgon vid andra ultraljudet. Vi gör det privat också så tråkigt när man inte kan få ut den förväntade mängden. 

  • aminabe
    Pokemonjägerskan skrev 2023-02-12 15:16:04 följande:

    Hejsan, 
    Hittade precis till Familjeliv och den här IVF-tråden och kände direkt att det vore trevligt att kunna prata lite mer likasinnade bakom ett nickname eftersom jag och min man faktiskt inte berättat för en enda person att vi försöker bli gravida :)  

    Vår historia lite kort: Efter att först fått veta att jag har dåligt med blåsor (pga ålder), och två usla äggplock, så fick vi till slut se sanningen i vitögat och inse att om det ska bli något så måste vi använda oss av donerade ägg. Så det har vi gjort. Vi köpte 10 st, 3 st blev riktigt fina blastocyster och efter att första försöket blev ett - så var det ett + på stickan den 23e januari. Och imorgon måndag ska jag in för ett första ultraljud och då bör vi få veta om vi är gravida eller inte. Nej, vi vågar fortfarande inte riktigt tro på det. 


    Liknande resa som för oss fast vi har manlig faktor och fick reda på att vi inte kunde få biologiska barn. Vi har en dotter på strax över 2 år idag och ska nu göra vårt första ivf försök för att förhoppningsvis få ett syskon (samma donator). Idag kan jag inte se någon annan lösning, vi har en underbar helt fantastisk dotter som är helt sagolik! Absolut det bästa som hänt oss. Du får gärna skriva hur det har gått, håller all tummar och tår för er! 
  • aminabe
    Pokemonjägerskan skrev 2023-02-15 21:49:03 följande:
    Jag håller tummarna att det blir ett syskon!

    Ja, jag var ju på ultraljud i måndags - och fick se ett litet tickande hjärta Förvånad Vi var så inställda på att något säkerligen måste gått fel mellan grav.testet fram till ultraljudet (för verkligen allt har gått fel i ett helt år), så det kändes verkligen märkligt. 

    Jag känner inga konstigheter alls inför att det inte är "mitt-mitt" ägg, och det gör inte min man heller. Men det här med hur mycket man ska berätta för nära och kära när det kommer till det känns desto konstigare. Jag och min man har liksom varit tillsammans i över 20 år så både mina och hans föräldrar har nog slutat fundera på barnbarn för lääänge sedan. Så just den biten, om vi kommer dit, blir spännande...!
    Vi har valt att vara totalt öppna om det, vi vill att vårt barn ska växa upp med vetskapen och behöver hon någon annan att prata med så kommer det finnas många fantastiska människor i hennes liv som vet om våran och hennes resa. Jag kan hålla med att just göra det offentligt är svårt men har alltid fått fin respons oavsett om det har varit familj, vänner, chefen, kollegor eller förskolan.

    Stort lycka till, ni har något fantastiskt framför er! 
  • aminabe
    Jibe92 skrev 2023-02-17 06:24:42 följande:

    RD9 - det verkar ha gått vägen Hjärta  Hoppas bara den lilla vill stanna kvar hos oss.


    Men åh, stort grattis!! 
  • aminabe
    Gjorde äggplock igår, 22 ägg blev det men troligen inte så många som var mogna (max hälften om man går på det sista ultraljudet) så återstår att se hur de utvecklar sig. Blir dock totalfrys och ingen färsk återföring då risken för överstimulering är för stor.
  • aminabe
    Loppan92 skrev 2023-02-21 19:57:39 följande:

    Här kommer mitt första inlägg någonsin på familjeliv!
    kul att läsa om era erfarenheter!

    Är 30 år, gör mitt första ägguttag imorgon, nervöst men förväntansfull! Vet redan nu att det blir totalfrys på mig pga överstimulering, högt amh-värde. Började med menopur 225 men fick gå ner till 150. 

    Jag hade ca 30 äggblåsor häromdagen varav 18 ?full size?. Fick ta gonapeptyl istället för otrivelle för att ?sakta ner? utvecklingen. Magen gör ont då och då och ?drar?, men det är ingen större smärta. Känner konstigt nog mig inte svullen. 

    Förhoppningsvis får man ju ut många ägg men det är ingen garanti?to be continued. 


    Håller alla tummarna att det går bra! Vi var inställda på återföring men fick reda på efter äggplocket att det blir totalfrys pga för många äggblåsor (22 st ägg plockades). Fortfarande inte hört hur det går mer än hur många som hade befruktats normalt efter första dygnet, dag 5 imorgon. Lycka till!!
  • aminabe

    Här fick vi ett litet tråkigt besked idag, utav 22 ägg som plockades befruktades 11 normalt efter första dygnet men bara 1 gick till frysen. Innebär ett försök, har innan sagt att jag inte kommer göra fler ivf-försök och efter äggplocket blev jag inte mer motiverad precis. Gör det dessutom privat så kostar ju en del. Hade hoppats på att vi skulle få några fler guldägg men så blev det inte :(

  • aminabe
    severine skrev 2023-02-23 07:20:32 följande:
    Hej på er alla! 😍
    Nu kliver även jag in i tråden, är 32 år gammal- vi har en dotter sen innan som vi fick med hjälp av Ivf/ICSI 2020 💕
    Med vår första ivf gick vi hos en privatklinik i Finland, men denna gång har vi valt att gå via landstinget(kommunalt som det kallas i Finland)
    Idag går jag in i sprutdag 3 av Menopur 225IU. 
    Men känner att jag även denna gång kommer att behöva bolla tankar och ideer med andra i liknande situation.
    Stort lycka till, alla vi som kämpar 💙💛🧡💚

    Så härligt, vi lyckades också få en dotter 2020! Ska bli kul att följa din resa 🧡
  • aminabe
    Tefat skrev 2023-03-03 13:49:08 följande:

    Ny I tråden, igår fick vi äntligen tid för uppstartssamtal efter en lång väntan! Den 27/3 har vi tid och sedan kan det dröja 1-3 månader att få starta med sprutorna. 

    Jag och min sambo är 28 år och sökte hjälp för över ett år sedan. Jag har endometrios och man trodde att det kunde vara orsaken till vår barnlöshet. Vi gjorde en utredning och svaret kom som ett slag i ansiktet, det fanns inga spermier i utlösningen. 


    Här började utredningarna på sambon där man inte kunde hitta någon orsak till Azoospermin, alla provsvar såg bra ut. Som barn hade han en väldigt kraftig UVI som till slut ledde till att en njure fick tas bort, man tror att det kan vara orsaken. Efter några månaders väntan fick han göra PESA/TESA där man först letar i bitestiklarna efter spermier (inget där), sedan går man vidare med att ta biopsier från testiklarna och där hittade man till vår stora glädje spermier som dom frös in. Vi hamnade efter detta i den långa kön till IVF. 

    Vi ska gå på Sahlgrenska och jag är så glad att vi äntligen har något att se fram emot efter över ett års väntan och ovisshet! 


    Vad härligt med ett positivt utfall tillslut! Här har vi varit med om precis samma resa men fick tråkigt besked efter micro-tese och fick gå vidare med donation. Var så frustrerad efter att man haft en sådan lång process att få domen och sen få ställa sig längst bak i kön som tog ytterligare nästan ett år. Men oavsett så är det värt det! Kämpa på ❤️
  • aminabe

    Hej på er, hur har det gått för er alla? Jag har haft ett litet break då vi fick göra totalfrys och sen hade jag utebliven ägglossning och en cykel på över 50 dagar vilket nästan är dubbelt så lång tid mot hur det brukar te sig för mig. Men förra veckan fick vi äntligen positivt på ägglossningstestet och fick satt in ett snyggt embryo i måndags som de var mycket nöjda med, iaf vad de sa. Håller tummarna för att det enda ägget som klarade sig till frysen också är guldägget Hjärta

    Tar lutinus men tycker inte det rinner ut så mycket nu om jag jämför med de första dagarna och vet inte om det är negativt. Suck man överanalyserar verkligen allt. Någon mer som har känt att det inte rinner så mycket? 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023