• dröm2023

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Helt ny här men tänkte det kanske gör bra att prata med andra om sin egen situation😊. Vi har nyss fått reda på varför vi inte blir gravida. Han har stopp i kanalen, dock rikligt och fin sperma efter en TESA- undersökning. Mina reserver är ganska dårliga. Är 38 år så borde kanske varit förväntat?!  Vi gjorde våran första ICSI förra veckan. Jag svarade väl inte superbra på behandlingen, det blev 6 äggblåsor men bara 3 ägg. Alla var mogna. Alla ägg blev befruktade, men bara 1 ägg överlevde befruktningen. Sen stoppades utvecklingen. Hur hade ni gjort vidare? Kört på med ny runda? Läkaren sa våra chanser var såklart reducerade, inte hopplöst men ingen självklarhet det blir bättre resultat nästa gång. Hon menade vi har större chans att lyckas med ÄD. Någon som har liknande erfarenheter? Kan jag hoppas på att lyckas bättre i nästa runda? Gör ni något annorlunda nu när ni är i gång med IVF? Hur lyckas man? Äggreserven är som den är, kvaliteten är viktigast. Råd och tips?! Vi skulle såklart få försöka igen, isf blir det rakt på nästa blödning menade hon. Privatklinik så kanske andra rutiner där?! 

  • dröm2023
    Pokemonjägerskan skrev 2023-02-15 22:06:08 följande:

    Det låter som mig. 
    Vi började försöka för två år sedan, och blev tom gravida - men NIPT-testet visade kromosomförändringar så vi valde att avbryta. Eftersom jag var 38,5 år då så hörde vi av oss till en IVF-klinik och efter att de kikat sa de att jag hade 3-5 äggblåsor så det var BRÅTTOM. Efter första stimuleringen var tre äggblåsor stora, men bara en hade ett ägg i sig och trots att det blev befruktad så blev det ingen blastocyst. Så vi testade igen med extra stimulering och då fick de ut hela 5 ägg (!). 3 blev befruktade men ingen blev en blastocyst då heller. Så efter att jag och min man pratat massor, och sen en hel del prat med vår läkare så kom vi fram till att mina ägg hade för dålig kvalité helt enkelt. Vi fick bara ut några få åt gången och de var gamla och skruttiga. Så istället för att testa en tredje gång (vilket vi betalat för) så köpte vi donerade ägg. 
    Jag vet inte hur många försök ni betalat för, vi betalade för tre men använda bara två för vi ansåg i samråd med läkaren att visst kunde det bli ett biologiskt barn, men chansen var liten pga kvalitén på mina ägg. Så om er läkare tycker att ni ska testa igen för att se om ni kan får fler ägg med en annan stimulering så kör. En gång är ingen gång, två gånger är mer data att utgå ifrån om det inte går vägen den gången heller. 

    Hoppas du fick liiite hjälp i dina funderingar iaf, även om jag inte gjorde mer än att berätta hur vi gjorde, som var i typ samma sits. 


    tack iaf:) fint att höra hur andra diskuterat sig fram iaf! Vi betalade bara för 1 försök då vi var osäkra på nästa steg. Men nu har vi fått en second opinion av en annan klinik. Den läkaren menade d var lite väl tidigt att konkludera med ÄD. Byte av mediciner och förberedande Mediciner borde provas ut först. Sen menade dom att alla kliniker har ju sina ?favorit? protokoll. Dom hade ett helt annat protokoll och hade även möjlighet att prova oocytaktivering exempelvis. Så vi kom fram till att det är såklart ingen idé att prova nånting som redan visat sig ge dåligt resultat. Vi landar nog på att byta klinik och behandling totalt. Om det blir lika dåligt då så får vi tänka om ÄD kanske är nått för oss? 
  • dröm2023
    armj87 skrev 2023-02-18 08:30:35 följande:

    Är det vanligt att bli fruktansvärt kissnödig efter Ovitrelle och äggplock? Jag vaknar flera gånger om natten, vilket jag ALDRIG gör annars 🙄


    Jag blev det efter senaste ÄP och Ovitrelle. Men vet att när jag var gravid så blev jag också det? 
  • dröm2023

    Jag har följt den här tråden sen februari? Skrev nått kort inlägg då men så länge sen så minns typ inte. Vi gjorde ett misslyckat försök i februari. Läkaren trodde mina ägg var för skruttiga. Svarade dåligt på mediciner och fick ut fåtal ägg som sen dog efter befruktning. Vi bytte klinik. Nya mediciner, fortfarande fåtal ägg ut men nu fick vi helt otroligt nog ut 1 blastocyst vid varje stimulering. Gjorde 1 duostim och 1 vanlig stimulering. 3 blastocyster. Vårat första färskförsök blev negativt. Satt in en fryst blastocyst och nu har jag plussatHjärta Vi vet inte hur länge d håller men om det nu inte skulle gå vägen så ska jag leva på det här plusset lääängeHjärta Den nya kliniken var inte så optimistiska dom heller. Den blastocysten jag nu blivit gravid på var dom nära att avbryta. Fick bara ut 2 ägg på den rundan, den ena dog men den här lever fortfarandeHjärta

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023