• EpicF

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (Noway) skrev 2023-02-03 22:19:24 följande:

    Skada barnet om jag inte fixar att vara en bra pappa elr va fasen menar du? Men om mamman har bestämt sig för att inte låta mig träffa barnet å försöka bl pappa ens då? Är det hon själv som skadar barnet då? Jag har aldrig varit farsa så kan inte veta om jag är bra på de eller inte, 


    Om mamman vägrar dig umgänge med ditt barn, när den tiden kommer, så tar du kontakt med familjerätten/familjenämnen och får hjälp med medling och ett umgängesschema. 
  • EpicF
    Mimosa86 skrev 2023-02-03 22:57:19 följande:
    Men snälla, skärp dig.

    du är vuxen, du har försatt dig i den här situationen och du slår bakut för lite kritik och motstånd?

    Du har all rätt till ditt barn. Mamman kan inte hindra dig från det. Sluta bete dig som en tjurig tonåring och visa att du är en vuxen man.
    Ts är tyvärr ingen vuxen man och det kommer förmodligen dröja länge innan han är det. 
  • EpicF
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-05 17:45:28 följande:

    Men bestämmande rätt då bestämmer hon väl om ja ens får träffa barnet elr? 


    Hon kan inte ta ifrån dig ungöngesrätten med barnet, eller snarare barnets rätt till umgänge med dig. Däremot kan hon motarbeta och försöka förhindra umgänge. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 11:52:46 följande:
    Folk tror gemensam vårdnad får man genom tingsrätten.

    Men det är inte riktigt så enkelt, för det första TS känner inte barnet, TS samarbetar inte med mamma, försöka vinna umgänge för ett barn under 3 år är i princip omöjligt, barnet har ingen fördel med umgänge under 3 år, det leder till mer skada än nytta.

    Redan här har TS förlorat hela vårdnadstvisten, man tvingar inte barn till umgänge med någon dom inte känner. det finns ny råd o rön framtagna ang barnens behov till umgänge, den hänger ihop med ensamstående som skaffar barn helt på egen hand utan pappa, dessa barn far inte illa att växa upp utan den andra förälder.

    Genom att det inte finns samarbete dömer man inte heller gemensam vårdnad, det är alltså obligatoriskt att ha samarbete innan delad vårdnad, samt ett fungerande umgänge, utan detta ingen vårdnad.
    Umgänge kan han fortfarande få även om barnet är under 3. Det är viktigt att även små barn under 3 får umgänge med sin pappa. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 12:36:19 följande:
    Det är inte riktigt det, det viktiga för ett barn under 3 år är en fast punkt.
    Sedan finns det praktiska förutsättningar som hindrar. Man samarbete är a och o, TS har inget samarbete, tro man bara kan hämta ett litet barn i dörren o springa iväg med en barnvagn är rent önsketänkande, detta skulle vara rent skadligt för barnet.
    -

    Det kan även finnas praktiska svårigheter med växelvis boende när barnen är så små, till exempel vad gäller amning. Du uppger även att din man har samarbetssvårigheter, vilket är ytterligare ett argument för att barnen inte ska bo växelvis när de är så pass små. 
    Självklart är det viktigt med en fast punkt. Men det är lika viktigt att barnet får umgänge med båda sina föräldrar. Lär känna båda sina föräldrar. 

    Jag pratar inte om växelvis boende, utan om att barnet får ha umgänge med sin pappa. Ett umgänge som kan vara hos mamman. 

    Att min man har sammarbetssvårigheter? Va? 
    Jag har överhuvudtaget inte ens pratat om min man/sambo. Förövrigt så har både mina barn och min sambos barn bott växelvis från att de var undrar 3. Har fungerat utmärkt för dem. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 12:48:12 följande:
    Om vi gör detta ännu enklare o förstå.

    Har du en skyldighet o släppa in en person du inte känner i ditt hem?
    Dvs som i TS fall, måste mamman öppna dörren, släppa in pappan, han ska vara där mot hennes vilja, titta på o hålla barnet medans hon ex ammar.

    Alla förstår att detta behöver man inte göra.
    Hon behöver inte heller sälla upp o gå till soc där pappan kan träffa barnet med en soc-tant, har hon fullt upp med ett lite barn, har hon all rätt att ge barnet denna tid, barnets bästa kommer då ifråga, mamman har ännu en punkt hon vinner på.
    Hon är skyldig till att medverka till att barnet får umgänge med sin pappa. Umgängessabotage är inte speciellt bra i en vårdnadstvist. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 12:57:20 följande:
    Pappan har samma skyldighet o att samarbeta med mamman, vill inte pappan samarbeta o få till ett samarbete faller det även på den punkten.

    Men man behöver inte släppa in en främmande person i sitt hem, finns ingen lag som stödjer detta, vill inte mamman släppa in pappan har han heller ingen rättighet o komma in.
    Därför är samarbete viktigt, även denna punkt går under barnets bästa.
    Absolut. Men det verkar som att ts är beredd att samarbeta. 

    En person man har haft sex med och ska ha barn med kan knappast anses som främmande. 

    Om mamman nekat att släppa in pappan till sitt barn så är det att se som umgängessabotage. 
  • EpicF

    Anonym (fkl): Nej, jag menar att det inte dirket är en främmande person. Men umgänge kan också vara på allmänt ställe med många folk. Kafe, biblioteket, lekpark erc. 

    Telefonkontakt är bra, men inte de första 3-4 åren. Då bör det vara fysisk kontakt så att barnet får lära känna sin pappa. Du vet umgänge är för barnets skull, inte föräldern. Det är barnet som har rätt till umgänge med sina föräldrar. Inte tvärt om. 

    Om mamman vägrar sitt barn umgänge med sin pappa så förvägrar hon sitt barn sin pappa. I en vårdnadstvist gynnar setta inte mamman. 

  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 13:54:42 följande:
    På grund av detta har man gjort varje vårdnadstvist unik, förut kunde ex minpappa.nu göra samanställningar på tvister där dom lyfte fram skrämmande siffror hur mammorna systematiskt vann.
    Nu med varje tvist unik går det inte o sammanställa på liknande sätt.

    Men jag är med från denna tid, krigat hårt, varit aktiv följt många pappor i deras kamp samtidig som jag skälv drivit min kamp.

    Det ni hänvisar till existerar inte, det är samarbete som gäller, och det spelar ingen roll vem som inte vill samarbeta, vilket även framkom i det jag skrev i förra inlägg, man gör en "gemensam" bedömning (gemensamt ansvar)

    Det menas att man ser till helheten och inte till individen, fungerar inte samarbetet är det inte bara en persons fel, det är bägges fel. fungerar inte samarbete är det inte heller till barnets bästa med umgänge, allt hänger ihop när man gör en bedömning. relation, tidigare kontakt, barnets egna vilja osv.
    Snacka om att inte veta ett skit. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 14:39:55 följande:
    Men hur svårt ska det vara? måste mamman svara? barnet är inte ens fött?

    Måste hon svara direkt efter förlossning?  du får vila efter detta samtal, det är en eventuell pappa som berättar han har rätt att snacka med dig? skulle inte tro det.
    Det samma vid hemkomst, hon behöver inte svara, innan utredningen är klar har flera månader gått, ev 1 år.
    Sedan behöver man inte följa en tid slaviskt, har mamman haft en jobbig natt med sitt lilla barn, menas inte att hon bryter mot någon lag för hon inte orkar gå till soc för att möta pappan. det samma om barnet är sjuk, osv.
    Små barn är sjuka ofta, många sover inte regelbundet osv.

    Barnets bästa går i första hand, i alla lägen.
    Det tar inte flera månader eller ett år att göra en faderskapsutredning. Proverna kan man ta redan på BB. 

    Ja, precis. Barnets bästa får i förstahand och barnets bästa och rättigheter är att ha kontakt och umgänge med båda föräldrarna! Inte bara mamman. Här finns det en pappa som mot alla odds är villig att ta sitt ansvar som pappa. 
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?