Tidningen Vego brukar ha jättegod julmat. Vet inte vad för mat de ar i årets nummer. Hemma hos oss är hälften veganer så det är mycket vegan-julmat.
Jag brukar göra en god sallad med grönkål, apelsin och granatäpple. finns på nätet om du googlar.
Brukar göra ett fröknäcke från coops hemsida som är väldigt enkelt och gott (det är majsmjöl i, tror det är glutenfritt?)
Vi brukar göra olika slags ersättare för köttbullar, av tofu eller annat. Blir olika år från år. Finns många recept på nätet.
Jag brukar ersätta majonnäs och creme fraiche med veganvarianter, de som äter kött tycker det är gott ändå. T ex i rödbetssallad.
Vi brukar göra någon form av paté med grönsaker och svamp i.
Ibland gör vi någon slags potatisgratäng istället för Janssons. I år har vi nog bara kokt potatis tror jag.
Till sist så brukar jag göra ett recept på lökbiffar som är väldigt gott. De har mycket kryddor och stekt i mycket olika så de blir nästan friterade. Det är ett indiskt recept som jag anpassar lite i kryddningen så det passar bra till julen. Det är kikärtsmjöl i istället för annat mjöl - också glutenfritt.
Jag vet att många gör något liknande sill av aubergine, den gillar ingen av oss då det blir konstig konsistens när vi har försökt. Vissa har också rotselleri eller kålrot som en julskinka typ, inte heller det är något vi gillar men det är en idé om man tycker det är gott.