Inlägg från: Anonym (Teddy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teddy)

    Kryphål underhållsbidrag?

    Fk går in och betalar underhållet nu ja, men du blir återbetalningsskyldig.

  • Anonym (Teddy)
    Ess skrev 2022-12-05 07:57:57 följande:
    Inte vid låg inkomst. Då räknar de ut vad ts kan betala, sen betalar de resten. 
    Och ts blir då återbetalningsskyldig på den summan som han kan betala.
  • Anonym (Teddy)
    Ess skrev 2022-12-05 17:13:43 följande:
    Naturligtvis ska ts betala det som räknas fram att hen har råd med. Men den summan kan ju landa på 200 kr (exempel) och betalar hen det så har hen fullgjort sin skyldighet, och får ingen resskuld.
    Jag har inte sagt något annat. Men ts vill inte betala något alls. Och det kommer han att få göra, förr eller senare, om det så bara är 200 kr. Det är det tråden handlar om.
  • Anonym (Teddy)
    EnAnonumius skrev 2022-12-06 13:33:31 följande:
    Och på 80-talet om pappan sket i att betala underhåll så kom inte det till kronokallen oavsett vilken inkomst man hade.
    Glöm inte att ta med det i beräkningen i diskussionen i denna tråden. När du svarar i fortsättningen.

    Och det var också något som togs upp i min kommentar som ESS sedan citerade och svarade på.

    Så var vill du komma? Bevisa att du blundar för att det handlar om underhåll och att risken för att hamna  hos kronokallen om man väljer bort att betala det fast man är skyldig och göra det och har råd? 

    Om du saknar intresse att svara i analogt och i kontext så kanske du skall låta bli att svara alls.
    Min pappa slarvade med att betala underhåll och var därför länge fast hos kronofogden. 80-90-tal.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Filippa) skrev 2022-12-13 14:33:02 följande:
    Finns många skäl att välja deltid, samt det är nästan 50% som väljer jobba deltid.
    Har upptill redogjort hur mycket man får i bidrag o underhåll, motsvara ca 7000-8000 kr månad, har man en hyra på 6500kr får man hela hyran betald samt delar av matkostnaderna i bara underhåll o bidrag. dvs det är inte lönt o jobba 100% och samsas om deltid med barnen, man förlorar på gå med på halvtid, och vinner ekonomiskt på ha barnen nästan heltid, samt man kan gå ner på deltid o ändå ha mer pengar per månad.
    -

    Men många väljer själva att gå ner i arbetstid, trots att de har en anställning på heltid, visar nya siffror från Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.


    72 procent inom den kommunala äldreomsorgen var 2021 anställda på heltid. Samtidigt jobbade bara 59 procent heltid i praktiken.


    Det är inte ovanligt att jobba deltid i Sverige. Enligt SCB:s arbetskraftsundersökninga från 2020 jobbar 877 000 personer deltid. Detta motsvarar nära 17 procent av det totala antalet yrkesverksamma.


     


    Fler kvinnor är män jobbar deltid: 25,7 procent jämfört med 12,2 procent för män. Det kan finnas flera skäl att inte arbeta heltid, inte minst att arbetsgivaren har utformat tjänsten som en deltidstjänst. Men det kan också bero på önskemål hos den anställde att gå ner i tid.


    Två lagliga sätt att gå ner i arbetstid

     


    Som småbarnsförälder. Har du barn under åtta år har du rätt att förkorta din normala arbetstid med 25 procent, med motsvarande lönesänkning. Är du statsanställd har du motsvarande möjlighet tills att barnet fyller tolv år.


    Så din tolkning till att anställda inom äldreomsorgen väljer att gå ner i arbetstid är att dom inte vill jobba utan leva på underhållsbidrag istället? Det har ingenting med den oerhört tunga arbetsbelastningen att göra? Eller pga det omöjliga arbetsschemat? Nej då, det beror på att undersköterskor är så lata att dom bara klarar av att ta hand om sina barn. Har du själv erfarenhet ifrån äldreomsorgen?
Svar på tråden Kryphål underhållsbidrag?