• Vårskrik

    Olika syn på uppfostran

    Sprit eller tobak är totalt förbjudet. Då hade jag förbjudit dem att gå ut. De hade fått komma raka vägen från skolan och stanna hemma.

    Hur länge de får vara ute beror på var de är. Stannar de hemma hos en kompis kan det bli lite senare, men på en skoldag senast klockan 22. De får inte gå hem själva, så jag eller min man hämtar, o få får vi lite koll på var de är också.

    Vi har inga regler på hur ofta man får ta hem kompisar. Vi har två barn. Det är bra att de umgås här, tycker jag, så vet jag var de är o jag lär känna deras vänner. Så hur ofta de vill även om det kan bli lite livat här ibland.

  • Vårskrik
    Kockobello skrev 2022-11-07 18:21:35 följande:
    Vad gör du när de går någon annanstans än hem? Fångar dem med lasso? Låser in dem? Bara nyfiken.
    Jag sätter dem i källaren på vatten o bröd utan internet i ett par dygn! 😊

    Nej, bryter de överensstämmer vi har så blir det mindre av annat. Då får de kanske sitta hemma under helgen o läsa alla de där läxorna som de skulle. O tar de ansvar för att göra det som de ska göra så får de också större friheter, som att ta hem kompisar eller att sova över, eller vara ute sent.
  • Vårskrik
    Kockobello skrev 2022-11-07 18:37:04 följande:
    Ah det är vettigt. Svårt det där, i praktiken går de ju som de vill.
    Det är svårt att sätta gränser. När blir krav ett straff, o när blir frånvaron av en belöning ett straff? Det gäller att uppmuntra och försöka sätta gränser o många gånger blir det fel såklart. Då får man erkänna det o vara tydlig med att föräldrar gör fel också. Och be om ursäkt.
Svar på tråden Olika syn på uppfostran