Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Ordinär Man skrev 2022-12-02 06:41:06 följande:
    Lycka till med terapin. Du ser ut att behöva den.
    Vilken terapi, det ämnet trodde jag vi var klara med! 

    Om du inte fixar hantering av skribenters åsikter i ex vis vad som ryms inom PTSD eller deras förslag på hur ett utvecklat sexmissbruk ter sig, kanhända du själv ges benefit av egenterapi. Allt för egen accept och ökad förståelse för dina medmänniskors integritet. Ett tema kunde vara 1) ilske hantering 2) accept av andra människors opinions i en sakfråga, hur fredligt (icke aggressivt) hantera den. 3) ökad insikt i andras syn på vad sexmissbruk rymmer. 
    Helt enkelt en mänskligare, mer empatisk och fredligare kommunikationsstil som du själv mår bäst av.
  • Anonym (Kvinna)
    Ordinär Man skrev 2022-12-02 06:41:06 följande:
    Lycka till med terapin. Du ser ut att behöva den.

    Läste om. Såg nytt. Tydligen är du inte kapabel att ta ett endaste argument här i tråden. är tyvärr ovillig att bemöta enkelt ställda frågor till dig.


    Men då använder du dig av sandlådenivå. Dvs när barn ännu inte klarar hävda sig, saknar motargument kommer de mest lustiga saker. Visst kan du bättre än så? Det är jag alldeles övertygad om. 

  • Anonym (Kvinna)
    Ordinär Man skrev 2022-12-02 06:37:01 följande:
    Då får jag ta tillbaka att DBK Sverige är seriösa.

    Möjligen kan övervakning via telefonsamtal och spionappar hjälpa den beroende att kontrollera sitt beteende. 

    Men detta skulle vara för den bedragna. En sorts behandling av denna. För att öka tilliten. Men tillit byggs inte på att den otrogne övervakas.

    Missade det här inlägget. DBK är seriösa. Väldigt till och med. Den med sexmissbruk har möjligen nytta av spionappar, i annat fall en överambitiös åtgärd. 


    Tillit byggs bättre med hjälp av andra satsningar. 


    När jag beskrev min terapi med en gestaltterapeut i samband med otrohet talade jag om dåtid. Men du tar för vana att vränga och tvista mina ord. Låtsas missförstå vilket är en latent aggressiv kommunikationsstil. Den kan behöva nagelfaras terapeutiskt om du är ute efter sunda och över tid kontinuitet i mänskliga relationer. Om inte, kör din stil.

  • Anonym (Kvinna)
    molly50 skrev 2022-12-02 11:56:46 följande:
    Ok. Men då förstår jag inte varför han gav sig på mig som inte ens varit delaktig i den diskussionen och inte heller lagt in länken.
    Det känns ju lite omotiverat,minst sagt. 
    En psykologisk manöver gissar jag.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Pilutta) skrev 2022-12-02 15:35:36 följande:

    Aha. Så kvasivetenskapliga och påhittade termer kring trauma och sexberoende och missbruk är trådens ämne? 


    Eller personliga påhopp. Eller spekulationer i flera inlägg huruvida någon citerat fel. Eller evigt tafs om antal nick och korshänvisningar kring det? M.m. Är  det huvudspåret anser du?


    Har besvarat dig/er Anonym (Pilutta)/Anonym (Ordinär man).  Min opinion är tydlig. Tyvärr anmäldes inläggen #285 och #286. 

    Har inget kvasivetenskapliga eller påhittat sett om PTSD i samband med otrohet, i sexberoende eller i missbruk. Det finns klassifikationer inom psykiatrin som yrkesverksamma går på. Om en bedragen människa ges symptom på posttraumatiskt stress syndrom är det upp till den som arbetar kliniskt, att bedöma svårighetsgrad. Inte en kotte på FL har några mandat att yttra dig i det enskilda fallet. :) 

    Det är gott om du lyckas ta till dig det! På mottagningen jobbar man helt annorlunda än vad du vill påstå. Läkaren skulle generat le lite snett om du kom farande med din kvasibetenskapliga term. Troligtvis vänligt men bestämt visa dig vägen till ytterdörren. 

    Det är faktiskt ett gissel när så få yrkesverksamma inom medicin läser och skriver i dessa trådar. Det blir som att vad som kastas ut i folkmun stuvas om till en vedertagen sanning.  

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Lilia) skrev 2022-12-02 15:56:30 följande:

    Det kanske aldrig går över. Om du redan har bestämt dig för att du inte ska lämna, så får du ju någonstans acceptera och vänja dig vid att ha det såhär som du beskriver. Att frun inte kommer göra om det kan du aldrig lita på. Du har bara makten över dig själv i slutändan, och väljer du detta så väljer du även att risken att bli sårad igen och att behöva leva med den risken. Så tänk inte att det kommer gå över, det verkar ju bara som att plåga sig själv ytterligare än att bara stanna i det här. Ta ditt val för vad det är. Och bygg upp andra saker i ditt liv som stärker dig, om du inte redan har det. intressen och relationer.


    Ja. så ser den bistra verkligheten ut.


    Men jag menar ändå läkningsprocessen för TS (Bedragen 2020) landar i ett klart bättre läge om paret (ifall det inte redan gjorts) söker och går i en gemensam parterapi. 


    Vad som möjligen talar emot en sådan satsning är tiden som passerat sen otrohetssveket, det vill säga två år. Fast med tanke på TS s känslor kring det hela kan det vara värt ett försök. Det finns inga garantier en lyckad omgång parterapi behandling rätar ut alla frågetecken men i den får TS åtminstone utrymme och tid att samtala om sina farhågor och sina innersta känslor.


    Sen tycker jag det är riktigt bra råd om TS parallellt satsar på att göra stärkande saker för sig själv och prioriterar intressen och relationer i övrigt. 

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Pilutta) skrev 2022-12-02 19:02:07 följande:

    Ha ha ha. 
    Vill du ha det till att jag är samma person som ordinär man? Det måste vara extra rörigt därinne när fler än två påtalar samma sak för dig? Då blir det enklare att tänka sig att alla med samma input blir samma person?


    Du har länkat till "post infedelity stress disorder" som att det skulle vara en vedertagen term som används inom skrået. Det är det inte. 


    Ge mig ett enda exempel på någon som kliniskt diagnosticerats med PTSD på grund av otrohet. Vilken "mottagning" hänvisar du till? Och vad har jag påstått ens(!) som man skulle jobba helt annorlunda än? Och vilken kvasivetenskaplig term skulle jag komma farande med tänkte du?
    Dina uttalanden är rent schizofrena och projicerade om du letar begrepp. 


    Är öppen för alla options i en utflippad tråd. Om du uttrycker dig identiskt som din företrädare (Ordinär man), drar till med samma syntaxer och därtill kränkningar är jag alert. 


    Var har jag länkat till post infedelity stress disorder någonstans vore intressant att veta, när min mobil helt nyligen lyckats länka till DBK mottagningen. Så det vore intressant att veta. Däremot har jag nämnt begreppet kopplat till PTSD. Jo men visst, post infedelity stress disorder är ett vedertaget begrepp hos många amerikanska psykiatriker. Som du kanske är medveten om ligger vi lite steget efter i vårt land. Du blir alltjämt utkörd från en PTSD läkares mottagning om du inte hittar på bättre argument än du har att komma med ikväll. 

    Du ställer nu en identisk fråga som (Ordinär man) gjort.  Därför hänvisar jag dig till mitt svar längre bak i tråden! 


    Hoppas att du faktiskt vet något om schizofrena och projicerande begrepp, men vem vet? Är de självupplevda? 


     

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Pilutta) skrev 2022-12-02 16:03:33 följande:
    Bra. Det handlar om att stärka sig själv, inte att försöka kontrollera andra. 

    Rådet om koll på it utrustningar kom upp i samband med otrohet och sexmissbruk. 


    Absolut handlar det i ordinära otrohetsfall om ett återuppbyggnadsarbete efter en konstaterad otrohet. Kontroll ingår liksom inte i det arbetet men det säger väl sig självt eller hur? Närmast en självklarhet för alla?

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Pilutta) skrev 2022-12-02 20:59:37 följande:

    "På nytt igen. En artikel i ämnet. Post Infidelity Stress Disorder: Symptoms, Causes and Coping - VeryWellmind 20 August 2022. "


    Att påstå att jag skulle gå till en "mottagning" och hävda ett begrepp DU svängt dig med och JAG opponerat mig mot och därför bli visad dörren är en schizofren projicering. 


    Att tro att alla som påpekar när du har fel är samma person är en rent paranoid och psykotisk tolkning. 


    Att förneka vad du själv skrivit och hänvisat till i flera inlägg när det är en sökning och millisekund bort fattar jag ärligt talat inte vitsen med. Men om man är författare till närmare en tredjedel av trådens inlägg, varav den absoluta merparten utanför trådens ämne och många rent motsägelsefulla fattar jag att förnekelsemössan åker på. 


    Och allt är bara tjafs för att undvika att bemöta ditt ursprungliga påstående om att man kan utveckla PTSD med anledning av en otrohet. Istället för att helt enkelt styrka det genom att påvisa en enda patient där det det är orsak och verkan, som du blev ombedd. 


    Ok, artikeln är jag bekant med. 

    I övrigt säger jag ignore till just dina poster. Kverulans i ordväxling är bara så ointressant. Synd när ignorera knappen inte finns kvar på FL. 👎


    Kikar dock in i tråden då och då och ser om något nytillkommet intressant finns att läsa eller kommentera i temat otrohet. Önskar alla en fin Andra Adventshelg! 😊


     

Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?