• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Hur går det för alla härinne? Hjärta Vore roligt att höra en liten uppdatering om var alla befinner sig.

    Själv är jag på sprutdag 7 idag och var på första VUL: et. Hon kunde se totalt 14 äggblåsor . Många skulle nog bli glada vilket jag är till viss del men jag kan kunnige låta bli att noja lite för överstimulering. Skulle vara så typiskt eftersom vi dessutom ska resa bort över jul . Men men , en sak I taget. Tre av blåsorna var så pass små så de kunde man typ räkna bort sa hon och hon var inte särskilt orolig över ös. Jag är en kontrollmänniska deluxe men får försöka lita på läkaren ? :) Ska tillbaka på måndag och får då troligtvis ta Ovitrelle då på kvällen och så blir förmodligen äp på onsdag, Så nervös! 
    Har gått på akupunktur vid 2 tillfällen och ska gå två gånger till efter äp och efter ET. Gjorde det när vi lyckades sist så det verkar iallafall inte vara negativt för min del. 
    Har jag frågat om någon av er härinne har provat akupunktur i samband med behandling?

  • Drömmenom3
    Anonym (Solen) skrev 2022-12-02 20:06:25 följande:

    Får man göra IVF om man nyss fyllt 43? Jag har Amh värde på 2,1 
    Har man större chans att försöka själv , är det bortkastade pengar ? Har försökt bli gravid de senaste 2 åren men  fått 4 missfall i rad .. har 2 barn sedan innan med samma man . 


    Tror det beror på klinik. 
    Tro de har en 42- års gräns på min klinik men vet att de också utgår ifrån ens personliga förutsättningar. Ring runt och hör er för!
  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-12-03 10:30:13 följande:
    14 blåsor är ju bra! Förstår dig till fullo med överstimuleringen! Håller tummarna att du klarar dig undan det! 

    Jag ska vara i v 7+1 idag, mått jätte illa, ont i brösten och magen. Sen idag är allt borta... är smått nervös att det inte går vägen alls :( ska på vul på måndag morgon, just nu står allt still för det är det ända ja tänker på! 

    Jag gjorde akupunktur dagen innan återföring :) 

    Hur gick det idag? Hoppas och tror att allt såg fint ut. {#emotions_dlg.flower}Jag kommer ihåg att mina symptom pendlade väldigt när jag var gravid. 


    Idag kunde hon se 16 blåsor och äp blir på onsdag?. Tog upp min rädsla för överstimulering men hon verkade inte särskilt  bekymrad. Jag vill kunna känna mig trygg i att de har koll och gör sitt yttersta för att man ska må så bra som möjligt men  tycker det känns som om de är mest fokuserade på att få till så många ägg som möjligt . 
    Får bara hoppas allt går bra nu. Är så jättenervös . 

  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-12-06 08:19:32 följande:
    Det gick bra, såg ett litet hjärta. Så nu är det bara att hoppas fram tills nästa ul i början av januari :) 
    Har fått magkatarr så just nu är det bara den smärtan jag känner av... 

    Oj ja du kanske borde få den där andra sprutan eller vad det är istället för ovitrelle? Kan du inte ringa och tjata lite på dom och fråga? Borde ju inte göra nått tycker man att byta u förebyggande! Håller tummarna för dig iaf att det går bra imorgon och att du får många befruktade 

    Men grattis! Underbart!


    Jag tog Ovitrellen som bestämt. Hade äp igår och det gick bra! Fick en jättegullig läkare läkare och barnmorska så bara det gjorde mig lugn . 


    Det blev 12 ägg tillslut - känns lagom så nu känner jag mig inte så orolig längre. 


    Tror det var några blåsor som var så små att de lät de vara. 


    Verkar bara vara du och jag som hänger kvar här Glad

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2022-12-08 21:39:58 följande:
    Jag är kvar :)

    blev dock inget denna gång :(
    hade testdag igår?

    vi har dock 2 fina blastisar i frysen som vi ska få tillbaka efter jul/ nyår :) 

    Vad tråkigt! 


    Men två blastisar kvar är toppen! Försök att njuta av jul och nyår nu och ladda batterierna ordentligt så kommer nya chanser snart! {#emotions_dlg.flower}

  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-12-09 00:09:26 följande:
    Men vad skönt då! Ja 12st låter som ett bra antal! Får du göra återföring till helgen nu då? :) 

    Håller tummarna för att det blir många befruktade! 

    Har precis varit på återföring och hör och häpna! 


    Endast ett av de 12 äggen var omoget men alla de andra 11 var befruktade Hjärta
    Jag fick ett idag och de resterande 10 ska de odla vidare ? Höll på att tappa hakan! Nu kommer säkert flera av de stanna i utvecklingen men läget just nu känns fantastiskt! 


    Eftersom jag nojar över överstimulering frågade jag hur det såg ut och lite vätska  hade jag men hon sa att det är väldigt vanligt efter ett äggplock. Hon var inte särskilt oroad men lova att jag inte blir det kunde  hon ju inte såklart. Hon sa att det är bra att vila mycket och dricka ordentligt och hålla koll på magomfånget. 


    Håller tummarna för att slippa det  eftersom vi ska iväg och resa och allt. 


     

  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-12-09 19:17:37 följande:
    Wow 11 är ju jätte bra, hoppas många av dom utvecklas :) 

    Håller tummarna för att du inte blir överstimulerad nu! Och att ägget fäster !
    Tack {#emotions_dlg.flower}
  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2022-12-09 16:25:50 följande:
    Wow vilken bra utdelning!!

    håller alla tummar och tår för er nu :)
    Tack {#emotions_dlg.flower}
  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-12-13 00:33:54 följande:

    Började komma rosa på pappret i söndags vid varje toabesök... vart så hela dagen igår med.. ringde kliniken som sa att antingen är det ingen fara, eller så är de på g att bli missfall :( skulle kontakta dom igen ifall de blir värre... men hur ska jag kunna slappna av till kubet om 4!?v 


    Jag hade lite småblödningar till och från i början när jag väntade vår äldsta son. Tror inte det är någon fara när det är så lite . Skillnad om man blöder som en mens. Blodblandade flytningar är rätt vanligt minns jag att bm sa till mig då.

    Förstår att du längtar till UL! 
  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-12-14 08:56:06 följande:

    @Drömmenom3

    Härligt att höra att du också är igång med ruvande. 🥰


    Jag gjorde FET i lördags. Var dock sjuk när jag gjorde överföringen och är det fortfarande. Haft feber i flera dagar och blev rekommenderad att använda febernedsättande läkemedel. Hoppas det inte har påverkat mina chanser. 


    @Loppan1994
    Håller tummarna att det inte är någon fara! 


    Åh vad roligt ! Då ligger vi väldigt lika just nu Skäms
    Jag har dessutom också blivit sjuk , dock ingen feber. Blev det på ruvardag 2 , är pådag 5 idag men mår redan bättre. Har hört vissa rön om att det kan vara bra att vara sjuk efter återföring då immunförsvaret är upptaget med att bekämpa infektionen och ?stör? och hindrar inte embryot att fästa. Vissa tar ju immundämpamde preparat för att bli gravida. Men vet inte om det påverkar?. man kan ju hoppas .
    Tycker dock det är jobbigt att nysa och hosta - känns som om embryot kastas runt därinne?. :)

    Hur mår du annars? Känner du nåt särskilt/annorlunda? Du som ruvar påsen blastocyst borde kunnna testa snart? Men du kanske vill vänta. 
    Jag tycker det börjar bli jobbigt nu . Vill detta så mycket men är rädd att det misslyckas igen. Försöker tänka positivt med det är svårt ibland.

    Blev dock väldigt glad att höra att de lyckats frysa 2 blastisar Hjärta En på dag 5 och en på dag 6. Kunde inte ha önskat oss bättre resultat med tanke på vår ålder och är så tacksam. Men som sagt ändå rädd - embryona kan ju se bra ut men de vet ju inte hur kromosomerna ser ut. Tänk om man kunde få sånt kollat . De verkar göra det på många ställen i USA. Tänk vad chansen borde öka då! 


    Räckte det förresten med att de tinade ett av era embryon? Det är också en oro jag har - att de inte ska överleva upptiningen?

    Krya på dig !

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?