• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Förresten Shiny?Glömde skriva ang ostimulerat FET eller ej. Vet att de sa på min klinik att man tar en ägglossningsspruta (Ovitrelle alltså) även om man har egen ägglossning. Bara för att försäkra sig om att man ägglossningsspruta och hamnar rätt i cykeln. Fråga om det!

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-10-17 17:38:24 följande:

    Drömmenom3 
    Roligt att höra att du också ska köra i november! Klart vi ska peppa varandra! ❤️ Om min nuvarande cykel inte blir försenad blir det i mitten av november. Är just nu lite orolig för att den blir just försenad för mina ÄL test visar negativt dag efter dag. Är just nu på cykeldag 20 med negativa resultat. Funderar på om det är vanligt att cykeln blir rubbad efter ett avbrutet ivf försök? 


    Nu är det också beslutat att jag ändå ska köra på stimulerad cykel (med letrozol). Tror det blev en miss i kommunikationen tidigare. 

    Loppan1994
    Vet inte vad som händer om man inte ägglossar, har också funderat på det. Men jag ska ta otrivelle (och letrozol) så i mitt fall känns det som att det borde fungera, men man vet ju aldrig. Själv har jag även funderat på slemhinnans tjocklek. Man vill ju verkligen att allt ska klaffa. 


    Vet inte om det kan bli så men det låter inte helt otroligt? Hoppas du får ÄL snart! Vad är Letrozol för nåt? Vad jag vet ska jag bara ta Ovitrelle och sen proggisar tror jag . 
  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-10-17 14:03:18 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här med om jag får fast att jag inte är 40+ Glad

    Vi genomgick en sprutomgång i januari som blev avbruten.
    Andra omgången blev i mars och äp som resulterade i en 3dagars tbx och 3 st 5dagars till frys.

    Fick mens och neg test på testdagen. Blödde konstant i 3v så åkte till akuten där visade det sig att jag var gravid. 
    I ca 2v åkte jag fram och tbx till sjukhuset för prover och ul men proverna steg inte som väntat och dom hittade inget på ul. 
    Men tillslut såg dom att den låg i vänstra äggledaren. Blev opererad så nu är den borta.

    Slutade även snusa så gick upp i vikt och bmi blev för högt.

    Men nu har jag gått ner och ska börja med äl test imorgon, tror min äl är nästa måndag. Dock ska jag inte ta nån ovitrelle så hoppas verkligen jag ägglossar.. vad händer annars om man kommer dit och det är upptinat men inte har ägglossat? 


    Klart du får! Välkommen hit !


    Måste varit tufft att ha gått igenom ett utomkveds men det verkar ju som att ni får bra med befruktade ägg . Stort lycka till nu ! 

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2022-10-17 19:14:31 följande:

    Hej, 

    Hoppar gärna in här Glad

    Gjorde 2 IVF Försök i våras april och maj, har haft uppehåll under sommaren och ringde idag till kliniken för att påbörja ett försök till vid nästa mens ( om ca 3-4 veckor ).

    Försök 1, fick inget tillbaka, försök 2 fick 2 st 2 dagars tillbaka, tyvärr blev det inget Rynkar på näsan
    Däremot bättre utfall efter äggplocket.

    Jag är 41 har 2 barn sedan tidigare, sambo 31 inga barn sedan tidigare? 
    Men vi är försiktigt positiva och mitt AMH är 2,6 ( tror det är ganska ok för min ålder Glad ).

    Ska bli kul att följa er alla, man känner sig ganska ensam emellanåt i proceduren ?


    Välkommen hit!


    Roligt att vi är fler här inne som kan dela erfarenheter och peppa varandra !


    Ändrade ni nåt i behandlingen efter ert första försök eftersom utfallet blev bättre ? Vad jag förstår kan det annars vara så att det kan skilja sig från gång till gång trots samma mediciner och doser. Gör ni vanlig IvF eller ICSI förresten?


      Låter som ditt AMH är riktigt bra ! Är också 41 och hade 2.0 och det var jättebra för min ålder sa de. 

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-10-19 19:14:58 följande:

    Drömmenom3 
    Letrozol är tabletter som verkar ägglossningsstimulerande, ska ta dessa från cykeldag 3 i fem dagar. Förhoppningsvis leder det till ägglossning i den kommande FET cykeln. Hur går det för dig, vart befinner du dig i processen nu? 

    Loppan1994
    Ok, om det gick 6 v för dig så kanske det inte är helt ovanligt med förlängd cykel. Får fortfarande negativt på ÄL test och är på cykeldag 22 nu. Jag har precis mejlat och frågat om man skulle kunna tänka sig att sätta igång mensen om det dröjer ytterligare. Jag är otålig och vill bara komma igång med FET nu. 

    Roligt att du också kommer köra en omgång med FET snart! Håller tummarna för dig! ✊


    Orkide8181 
    Så roligt att du också vill följas åt. Håller med om att det kan kännas ensamt men här är vi några stycken. Och jag är också 41 med två barn sedan tidigare. Håller tummarna för dig också! ✊


    Ok! Ja då håller jag tummarna för ägglossning i nästa cykel och att mensen kommer snart ändå !

    Jag väntar nu på att få göra ett FET med vår enda blastocyst. Bör få mens i mitten på veckan och då ska jag ringa kliniken för att boka in överföringen 5 dagar efter ÄL . Tänk om det kunde ta sig så man slipper ny stimulering med sprutor och äggplock . Hoppas så ! Gravid :) 
  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-10-27 08:53:27 följande:

    Fick omslag imorse äntligen Skrattande konstigt dock att dom lila clearblue visade negativt igår när gubben borde blinkar..  
    Avbokade ul tiden och återföring bokad 2/11 


    Åh vad spännande!


    Det är ju jättesnart. Håller tummarna hårt !

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-10-25 18:01:11 följande:

    Åh vad spännande att du snart är igång igen! Hoppas också att det går vägen denna gång! ✊ 


    TackHjärta
  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-11-02 07:38:58 följande:
    Tack Glad

    Loppan: Gick återföringen bra?
    Hoppas du ruvar på ett guldembryo nu.

  • Drömmenom3

    Halloj allihopa!


    Är på dag 8 i cykeln idag och var på första ul:et imorse inför FET.
    De två största äggblåsorna var runt 13 cm . Jag ska tillbaka på måndag men hon förklarade det så att om jag får utslag på ÄL-test söndag eller måndag är denna cykel körd för då krockar återföringen med helgen? Höll på att smälla av ! Ingen har informerat mig om att det inte blir nåt om det faller på en helgdag. Känns så himla snopet. Vi går privat , betalar en massa för detta och jag tycker det är himla dåligt att man då inte kan få göra en återföring på en helg . När vår äldsta son blev till fick man det. 
    Känner min kropp och vet att det är stor risk att jag kommer få utslag på ÄL - testen söndag eller måndag . Känner mig redan nu såsom jag gör inför ÄL. Känns så jäkla surt att vänta in en ny cykel  - där kanske samma sak händer igen dessutom! Demon

    Hur är det där ni går? 

  • Drömmenom3
    Loppan1994 skrev 2022-11-04 13:42:02 följande:
    Det gick bra, såg ut som ett litet päron i formen och så såg man så tydligt det som ska bli fostret.. är så nervös nu, tror verkligen på detta ägget men vågar inte för mycket Hjärta

    Funderar även på om man får sätta in ett nytt i cykeln som blir direkt eller om man då måste vänta till nästa riktiga mens?

    Men vad konstigt att ni inte kan göra återföring om de skulle bli äl på söndag för då är ju fredagen 5 dagar framåt.. och speciellt som du säger att ni betalar massa pengar, våran klinik har öppet på helgen så tycker nästan alla borde ha de som regel speciellt i en sån här process där kroppen är så olika.. 
    Mitt ägg va 17 dagen jag fick utslag på testet och då skulle de släppa dagen efter sa han. 
    De räknar med återföring 6 dagar efter positivt test ( är ju lika med 5 dagar efter ÄL :) vilket då blir på lördagen om jag får utslag imorgon. Får jag utslag på måndag ska jag ändåkomma in och göra vul men det skulle kunna vara så att det är kört då det antagligen hade varit bäst med återföring på söndagen i sådant fall.

    Åh, stort stort lycka till ! Tror på er!
Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?