• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Shiny) skrev 2022-09-25 12:59:05 följande:

    Lilleplutt, då blev det ett riktigt bra resultat för dig! Grattis! Hoppas innerligt att allt går vägen med ditt lilla frö! Tack så mycket för tipset om boken. Jag har redan plöjt nästan hela när jag legat till sängs under helgen. Den är riktigt bra och nu önskar jag att jag hade läst den tidigare. Men bättre sent än aldrig! 

    Vilken spännande fas ni båda är i nu. Förstår att det också kan var påfrestande också men så skönt att allt gått enligt plan för er hittills. 🥰

    Drömmenom3, skulle gärna varit i din situation nu, tänk så kort tid du har kvar till testdag! ❤️ Så otroligt spännande. 

    Jag var som sagt på ÄP i fredags och fick ut 27 ägg! Tyvärr fick jag info om att det inte är möjligt med återförande utan det blir ett så kallat totalfrys. 😔 Inte vad jag hade hoppats på men min läkare var bestämd, hens medicinska bedömning var att vi inte kunde riskera att jag blir ordentligt sjuk. På ett sätt känns det ok för jag mår inte helt bra nu, känner av överstimuleringen och önskar inte bli sämre. Är trött, svullen och blir andfådd för minsta lilla. Så nu börjar en lång väntan på att förhoppningsvis kunna återför ett fruset embryo om ca ett par månader.


    Fick också igår reda på igår att 16 ägg blivit normalt befruktade så jag hoppas att några överlever till frysen och klarar ett framtida FET. Nästa vecka får jag reda på mer hur de utvecklas och om det blir något till frysen. 🌼


     


    Stort grattis till 27 äggblåsor och hela 16 befruktade ägg! Tror stenhårt på att ert guldägg finns bland de befruktade! Stor chans att ni får till frysen också . 


    Låter klokt av din läkare att inte vilja riskera att du blir sämre. Och FET är det ju många som blir gravida av .
    Det positiva med det är ju om inte  annat att man då inte är påverkad av alla medicinering vid färskförsök. Förstår att fetman kännas segt att behöva vänta men din hälsa går först och jag tror på ert/era blivande FET!

    Jag kommer som sagt testa på tisdag 3 dagar innan testdag, då det tidigare varit min tur-testdag?. Men , men tror dessvärre inte att det funkat denna gång. Känner mig precis som före mens ; lite tung i huvudet, chokladsugen och lite svullen. 


    Men så länge jag inte blöder finns väl en liten chans antar jag :)

  • Drömmenom3

    Alltså ni får ursäkta mina texter?. Är lite snabb och märker först efteråt att stavningskontrollen kört sitt eget race.

  • Drömmenom3

    Testade negativt imorse, vilket jag ju också kände på mig?. Känns så  trist såklart men jag är ok. Jag är  så tacksam för våra fina pojkar vi har.  HjärtaDock blir inte önskan om ett till barn mindre? Känner mig ledsen över att det kanske aldrig blir en till och en enorm ånger över att vi inte försökt tidigare. Vi har alltid velat ha tre barn men på nåt sätt kom livet (och Coviden) emellan. 

    Lilleplutt: Grattis till en frysis!  Kände ju lite samma besvikelse som dig först men har verkligen insett att det är långt ifrån alla som får något till frysen. 


    När ska du testa? Håller tummarna hårt för ett stort +!!!

  • Drömmenom3

    Kände att mitt inlägg ovan lät lite väl deppigt och pessimistiskt.
    Självklart ska vi fortsätta kämpa för nr3!  


    Känner mig lite kluven bara hur göra nästa cykel ? Känns ju skönast att göra FET men samtidigt skulle den cykeln inträffa när jag är ledig ( är lärare) och därför skulle det vara lättare att köra ett nytt färskförsök då och liksom ?spara? på det enklare sättet. Finns ju inga garantier heller att frysisen klarar upptiningen? 

    Hur tänker ni? Och visst är det alltid så att man måste hoppa över en cykel innan nytt försök oavsett om det är ET eller FET?!

  • Drömmenom3
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-29 12:49:19 följande:
    Tack! ❤ ja är tacksam för att det ändå blev ett kvar. Borde inte du få besked nu hur många av dina son klarade sig till frysen?

    Vette tusan om jag kan hålla med om att det är spännande att ruva 😂😂 första gångerna mådde jag otroligt dåligt både psykiskt och fysiskt. 
    Nu är det något bättre. Ex så får jag liknande symtom som när man är gravid men nu vet jag att det kan bero på progesteronet och är min mens sen så vet jag också att det kan bero på medicinerna. Detta hade jag inre riktigt fattat den första gången och hoppet var ju högt när mensen sen var flera dagar sen.
    Det är också så skumt vad olika symtom man har. I förregår drabbades jag hela dagen av lätt yrsel. Igår hade jag istället problem med illamående och huvudvärk. Och idag känner jag ingenting alls. Oavsett så är det inte många dagar kvar till tesydagen nu och helgen är jag bortrest med mitt tjejgäng så dagarna kommer att flyga förbi snabbt 😊

    Japp jag körde doseringen enligt boken inför IVF 😁

    Jag frågade också min läkare om pgd men CvL kliniken är lite restriktiva gentemot metoden då det finns risk att man sållar bort ägg som i slutänden kan leda till en graviditet iaf. Så ja vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Ivf branschen är en lukrativ affär för bolagen och kan man sälja in en massa extra tillägg som kunden ka köpa så är det ju bra pengar in för klinikerna 😒
    Håller tummarna hårt för dig! När testar du?
  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-09-29 17:09:40 följande:

    Ja, ok Lilleplutt, ruvartiden verkar ha sina utmaningar. 😅 Tack för att du delar med dig, bra att veta att medicinerna kan ge grav-symptom. 
    Kul även att du kommer iväg med tjejgänget och får lite annat att tänka på.👍

    Ja, de ringde idag från kliniken och meddelade att jag hade fått 4 blastocyster till frysen. Jag är väldigt lättad att det blev något! Kanske en aning lägre antal än vad jag hade hoppats på med tanke på att jag hade 16 st befruktade ägg som var fint utvecklade på dag 3. Har läst statistik på att i genomsnitt 40 % av de befruktade äggen utvecklas till blastocyststadiet. Så mitt resultat var väl då strax under genomsnittet, men 4 får man väl ändå vara nöjd med. 

    Jag frågade även min läkare idag om det kunde vara möjligt att återföra två embryon vid kommande FET. (Är väl medveten om ev. risker som en tvillinggraviditet kan medföra). Men fick ett tydligt och och klart ?nej? till svar. Känns bara lite konstigt med ett sådant definitivt svar, då jag har läst om andra som fått två blastocyster tillbaka. Det har då rört sig om fall där kvinnan varit äldre alternativt vid många misslyckade IVF försök? 

    Är lite nyfiken på hur ni andra ser ni på den frågan? Skulle ni ha velat få två embryon insatta om det hade varit möjligt? 😊


    Stort grattis! Säger som Lilleplutt; 4 blastocyster är jättebra!  Du borde ha ganska höga chanser att bli gravid med nån av dem !

    Jag har aldrig ruvat på två blastocyster men däremot två stycken tvådagars, varav den ena blev vår sonHjärta! Det var då vårt tredje och sista försök i ? paketet? så tror det var därför vi fick två då.  Tycker du ska ta det som nåt positivt att läkaren absolut inte vill sätta in två- betyder nog att hen tror att sannolikheten att du blir gravid är stor och att man vill inte riskera en tvillinggraviditet. 

    Hur mår du annars nu med överstimuleringen? 


     

  • Drömmenom3

    Idag ärmin officiella testdag och jag fick ringa in och meddela det negativa resultatet. Har inte tagit nåt mer test - kändes rätt säkert med endast tre dagars fusk . Dessutom kom mensen med besked igår?.
    Passade på att ställa lite frågor om hur viska gå vidare och sköterskan sa att de alltid rekommenderar att göra FET framför ett nytt färskförsök. Jag undrade om det även gäller för min åldersgrupp varpå hon sa ja men att jag skulle få rådgöra med en av läkarna som ska ringa upp i nästa vecka. 


    Hade heller inte fattat att ett frysförsök räknas som ett halvt försök i vårt paket om 3 behandlingar?. Har ni köpt en behandling eller som vi flera? Är det samma kring frysförsöken där ni går? 


    Känner mig minst sagt lite kluven . Vore såååå skönt med ett FET nästa gång men om det misslyckas har jag ju hunnit bli runt 4 månader äldre vilket känns relativt mycket när man är 40+ och inte har hur lång tid som helst på sig? Gaaah! Svårt beslut. Hoppas det klarnar när jag pratat med läkaren. Skulle vilja veta mer om kvalitén på vår blastocyst också?

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-10-05 18:54:59 följande:

    Lilleplutt och Drömmenom3, så himla tråkigt att det inte lyckades denna gången. Beklagar och förstår att det måste varit tungt. Trist att vi ingen av oss lyckades denna månaden. ❤️

    Jag köpte ett paket med 3 behandlingar. Tror också att det var så för mig att FET räknas som ett halvt försök men känner att jag kanske måste dubbelkolla det. 

    Drömmenom3 
    Förstår att du är kluven. Berätta gärna vad din läkare och du kom fram till. För min del vill jag köra FET nästa gång då jag inte vill riskera att bli överstimulerad igen. Det har också varit självklart från klinikens sida så vi har inte ens diskuterat något annat alternativ nu när jag fick till frysen. Men tanken har slagit mig att jag blir några månader äldre innan ett nytt försök med stimulering skulle vara aktuellt. Hoppas såklart att det inte ska behövas dock. 


    Mår äntligen mycket bättre efter överstimuleringen. Det vände dag 5 efter äggplocket och nu är jag nära nog helt återställd. Känns dock fortfarande jobbigt att behöva invänta en mens innan jag kan påbörja FET försök. Är väldigt trött på att vänta. Först fick jag vänta hela sommaren eftersom det var stängt och nu blir det ännu mer väntan. Känner mig stressad över att tiden går men det finns inte så mycket jag kan göra åt det. Försöker verkligen tänka positivt men det är himla svårt ibland. 


    Pratade med en läkare på kliniken idag. Hon sa att jag får välja hur jag vill göra nästa cykel.Chanserna med ett färskt och ett fryst embryo är ungefär detsamma. Hon menade att om man har fått en 5-dagars blastocyst till frysen , som vi, så är det av mycket god kvalité och ger en god chans till graviditet. Hon förstår samtidigt att man kanske inte vill ?slösa? månader vad gäller ny behandling. Dock sa hon att vi kan påbörja en ny behandling på första mensen om vi skulle misslyckas med frysförsöket. Det är ju skönt att veta känner jag för då känns det inte som att ytterligare tid går?
    Lutar nog åt att det blir ett FET men inte bestämt till 100% än. Hur skulle ni andra gjort?


     


    Shiney: Klart att du ska göra frysförsök! Du har ju flera blastocyster och det borde vara ganska höga chanser att du blir gravid på något av dem! Skönt att höra att du mår bra igen. Förstår att det känns segt att vänta men tiden går snabbt . När ungefär blir det återföring för er tror du om du räknar på det?

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2022-10-12 21:32:05 följande:

    Jag tror att jag också hade gjort FET först. Låter som din läkare är positiv till chanserna till graviditet. Till mig har läkaren sagt att det till och med är ca 5 % högre chans med FET än med färskt. De är ingen stor skillnad men alltid något. 
    Återföring blir ungefär i mitten på november om nuvarande cykel inte drar ut på tiden. Ska tydligen göras i  ostimulerad cykel. Är lite tveksam till det då jag har PCOS. Vet nämligen inte hur det är med min ägglossning men kliniken lovade att ringa upp mig i dagarna så att jag kan ställa lite frågor.


    När ska du börja din nästa behandling? 


    Om vi kör på FET vilket jag tror så blir det också någongångi mitten på november! Är fortfarande lite velig men samtidigt känns det dumt att utsätta kroppen för alla sprutor och ett äggplock om det inte ? behövs? . Kanske är den frysta blastocysten vår bebis?.. Dessutom kan vi köra på nytt färskförsök direkt efter ett ev misslyckat FET vilket känns bra för då hinner vi det i så fall innan jul. Hade vi börjat med ny behandling men misslyckats med det försöket skulle vi inte hinna med ett FET innan jul. 


    Om jag räknar på det blir vårt FET  också i mitten på november ! Vi får ße till att följas åt då och peppa varandra. Hjärta

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?