• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Noelani skrev 2023-09-01 17:41:53 följande:
    Tack fina du! Hoppas så mycket för din skull också så du ska få uppleva din dröm! Ja, skadar kanske inte att gå all in på sista försöket. Om du får många, tänker ni frysa och gör FET då sen eller är det sista-sista? Isf kanske ni ska vara väldigt tydliga med kliniken om det och därför be om att få sätta in 2 st... Det kanske går med på det om de vet att det är sista omgången för er... 
    Orkidé8181 skrev 2023-09-01 17:28:09 följande:
    Åh, kände precis som dig inför de 2 sista gångerna?
    både för att hoppet höll på att rinna ur en helt men även för att det var en slags brytpunkt att om det inte funkar efter 3 ggr, vad gör vi då?

    så inför fjärde sedan hade jag exakt samma känslor som du har nu, kände mig som en robot och liksom bara tog sprutorna och började typ vänta på mensen igen?

    Önskar dig/ er ett stort lycka till nu ❤️
    Ja och det verkar ju vara ett väldigt bra förhållningsätt ;) 
    Jag kände ju faktiskt lite likadant.. Jag hade aldrig ens tagit testet den dagen jag plussade om inte du skrivit att gör det.. Var helt bombsäker på att det inte skulle bli något.. 

    Tack, vad gulligt av dig  Hjärta
    OM vi har turen att få mer än ett fint embryo så lutar det åt att vi ber om att få två insatta som vid senaste försöket. Mest för det ekonomiska  . Känns som att risken /chansen att båda ska fästa är så oerhört liten och att då betala ytterligare för en insättning till känns dumt. Eftersom  de gick med på det sist borde det inte vara några problem, Dock gör de det bara med 2-dagars och inte med blastocyster har de sagt bestämt flera gånger.  Har vi turen att få fler än två fina och något som klarar sig till frysen kommer vi såklart utnyttja den chansen också såklart om det inte funkat med de första . 

    Har du fått en tid för VUL ? Åh så spännande 
  • Drömmenom3

    Orkidée: Krya på dig {#emotions_dlg.flower} V17 Wow! 


    Här grubblar jag vidare och känner mig nu orolig för att äggplocket ska krocka med helgen . Jag har vid alla de senaste plocken haft äp på dag 12 . Nu har jag räknat ut att dag 12 denna gång blir nästa söndag och min klinik har ju inte öppet på helger.  Vet att jag inte ska ta ut nåt i förskott utan får vänta och se vad första ul på onsdag visar innan jag hetsar upp mig för mycket men kan inte låta bli . Om min kropp beter sig som senast så kommer ju mest optimala äggplocksdagen vara på söndagen men de kommer ju då boka in plock på måndagen. Då kanske det är försent dvs att jag ägglossar innan . Hur mycket kan de egentligen styra det där ? Och kan äggen påverkas om man lyckas hålla kvar de till dagen efter den mest optimala ? Finns det överhuvudtaget en mest optimal dag för äp?


    Vad har ni för erfarenheter? 

  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-09-03 18:30:13 följande:
    Så länge du tar ex fyremadel och tar ovitrelle ett dygn senare än tidigare så borde du inte ägglossa innan. Kanske är precis det du behöver också för att lyckas! En dag till för extra boost 😍

    Sant . Får hoppas att det är så. Skäms

  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-09-03 19:48:42 följande:
    Tror de flesta hänger i gruppen Vi som startar IVF 2023 :) Kom dit ❤️
    Tack för tips ! HjärtaTycker dock det kan kännas lite jobbigt när de flesta är så mycket yngre. Tycker det känns bättre att hänga med jämnåriga som har lite samma utmaningar om du förstår vad jag menar ? Men kanske kikar in. 
  • Drömmenom3
    fs456 skrev 2023-09-03 22:17:20 följande:
    Har påbörjat nedreglering och inväntar blödning. Nyss fyllda 41. Var i processen är du?

    Hej! 


    Åh men då är vi alldaglig två Skäms

    Jag är igång med sprutorna och har troligtvis äp på måndag - ska på ul imorgon? 
    Gör du långa metoden alltså ? 

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-09-03 23:52:19 följande:

    Hej alla! 

    Det var längesen jag var inne nu men har läst era inlägg. Roligt att det fortfarande är många som skriver i tråden. Ni som känner mig vet att jag blev gravid med tvillingar nu vid 42 års ålder. Jag går in i vecka 19 imorgon, känns fortfarande lite overkligt. Hittills har allt gått bra även om jag har haft det ganska tufft med illamående och en förlamande trötthet första trimestern. 


    Jag känner så med er som kämpar! Har ju varit där själv så jag vet hur tufft det kan vara, både känslomässigt och ekonomiskt. Under mitt fjärde och sista försök hade jag i princip gett upp men så plussade jag till sist mot alla odds. Jag var helt övertygad om att det skulle visa negativt den gången.
    Håller alla tummarna i världen för att ni alla lyckas med de försök ni gör! ❤️


     @ Drömmenom3 Fina du, jag hejar på dig och hoppas verkligen att du ska få ditt pluss denna omgången! 💪 

    @ Noelani Stort stort grattis till plusset! Så fantastiskt roligt! ⭐️


    Åh så härligt att höra av dig och att allt går fint. V 19 - Wow vad tiden går fort ! Du är ju halvvägs . Underbart Hjärta
    Skönt att du också verkar må bättre . Har du mått sämre denna gång än vid dina tidigare graviditeter Eller är det ungefär samma ? Vill ju inget hellre än att bli gravid men har sån kräkfobi och är rädd över att må jättedåligt  om det skulle ske. 
    Hade inget direkt illamående vid mina tidigare graviditeter och hoppas på att det skulle vara likadant vid en tredje graviditet. 

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-09-04 05:00:48 följande:

    Tack 🥰

    uppe och hostar och febrar 😅
    å varje gång jag hostar eller nyser känns det ju som jag ska kissa på mig, eller så måste jag ligga i fosterställning annars hugger det galet mycket 😩

    min sista runda så tog jag sprutor några dagar extra för jag hade fler på g som min läkare ville ? skulle hinna ikapp ? det han gjorde var att sänka dosen de sista dagarna så de som var mogna inte skulle bli ? förstörda, men samtidigt ge de andra en chans att komma ikapp?
    de kanske gör så om de ser att ÄP kommer hamna en söndag? 


    alltså bara ge dem en dag till men reglera dosen? 


    i mitt fall var det ju för fler skulle hinna mogna, men det är enda ggn han gjort så ( av 4 ) och visade sig vara ett vinnande koncept ( för min del ).
    men med det sagt så verkar de ju som det går att skjuta på ÄP någon dag även om de ser mogna ut?


    Usch vad jobbigt  med både hosta och feber . Hoppas du snart mår bra igen Hjärta
    Så skönt att höra att det gick bra för dig med någon extra sprutdag. Väldigt bra till och med SkämsJag hoppas att det blir samma för mig . Får se vad de säger på ultraljudet imorgon till att börja med . Hoppas allt ser bra ut och att där finns ett lagom antal äggblåsor i lagom storlek . Hoppas. 
  • Drömmenom3

    Gjorde första  ul idag på sprutdag 8 ?
    Såg helt ok ut med antalet blåsor- tror hon sa atthon kunde se runt 11 stycken. 


    Ganska olika stora dock - den största var typ 17 mm och de mindre runt 11-12mm 
    Troligtvis äp på måndag eller tisdag sa hon . Ska tillbaka på fredag. 


    Jag som trodde måndag skulle bli försent och nu kanske det blir tisdag tom. Men vad händer med den /de stora blåsorna ? Kan de släppa medan de andra är kvar ? Glömde fråga det för jag kom av mig helt pga nåt annat hon såg och som med största sannolikhet kommer ställa till det ( och kanske redan har gjort) .
    Min livmoderslemhinna var tydligen onormalt tjock och hon kunde se nåt där?,  Har hört förut att den varit i tjockare laget och en gång för typ 3 år sen gjorde jag en spolning där man sprutar in kontradtvätska .Inget onormalt sågs då . 


    Hon tyckte inte det var optimalt att återföra ev embryon innan man kollat upp detta. Det betyder att jag inte kommer få tillbaka några embryon utan får Hoppas på att det blir nån blastocyst som de kan frysa och i så fall överföra vid annat tillfälle. Puh! Känner mig tom och gråtfärdig. Kommer det ens bli nån blastocyst och googlar man på tjock livmoderslemhinna är cancer det enda som dyker upp. 

  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-09-06 18:33:33 följande:
    Min slemhinna minskade en gång från sista vul till ÄP så de kanske den också kan göra? Hur tjock var din? 

    Jag tror inte det är sån stor risk att de största släpper när du tar ex fyremadel eller liknande. Om alla 11 är minst 11-12 så är det ju väldigt god chans att alla växer i kapp.. har ni lyckats få blastocyster tidigare ? 

    Jag har för mig att man kan medicinera för en tunnare eller tjockare slemhinna. De låter också som en VÄLDIGT bra klinik som tar detta på allvar. Jag har läst massor om hur viktigt det är att slemhinnan är i en viss storlek både vid sprutstart och återföring och många kliniker verkar hoppa över att kolla detta.. Kanon att de gör det  - även om du får vänta på ET/FET.. större chans till framgång nu! 

    Min var dryga 20mm och den borde typ vara hälften så tjock  tror jag. Det gör mig lite orolig + att hon såg någonting ? Troligtvis en polyp . Kanske kan förklara att slemhinnan är förtjockad. men när man googlar får man upp massa om cancer så det ska jag sluta med.
    Som du säger är det bra att läkaren tar det allvar samtidigt som jag inte kan låta bli att tänka på att detta kan ha påverkat tidigare försök . Hon kunde se att den vid senaste försöket i april var tjock men inte lika - runt 17 mm tror jag hon sa. Om det nu är en eller flera polyper där känns det ju riktigt tufft att tänka att detta kan ha påverkat och förstört mina tidigare chanser .  dom du säger så är det ju inte bara polyper utan just slemhinnans storlek som är viktig. Med tanke på att jag redan för snart fyra år sen fick höra att jag hade en tjockare slemhinna än normalt så borde man väl haft lite extra koll på just den kan jag tycka. Även om spolningen jag gjorde då inte visade på några anormaliteter. Jag  har ju litat på läkarna i detta. 


    Ja vi har fått blastocyster tidigare vid första försöket i september förra året fick vi en och vid andra försöket fick vi två . Kan ju bara hoppas nu då att vi lyckas få det igen. Usch blir en extra orolig sista omgång . Det viktigast är dock att det inte är nåt farligt . Bara att vänta och se och hoppas på det bästa. 


    Får fortsätta glädjas med dig , Orkidée, Shiny och andra gravida så länge.
    Hur mår du och har du fått tid för ul?

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?