• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Hej alla kämpare- nya som gamla {#emotions_dlg.flower}

    Har tagit en paus över sommaren från allt detta och först var planen att inte fortsätta försöka . Vi har dock ( mest jag) känt att vi inte är redo ge upp än. Vill iallafall göra ett äggplock till . Fyller 43 i slutet av året och efter det kommer vi inte försöka mer. Ekonomin tillåter det inte heller.  Har nu ca en vecka kvar till mens och då kör vi mest sannolikt igång ( om inte sambon får kalla fötter) . Det blir fjärde plocket sen september 2022. 

    Ni andra som fortfarande försöker - ser arm emot att följas åt  .

    Hur går det för dig @Försökerockså ?

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-08-24 12:56:14 följande:

    Förstår dig helt, men vad kul att ni testar igen.
    köper ni 3 pack? 


    håller tummarna för er nu ❤️❤️


    Nej vi betalar 45000 för ett plock . Det och ev frysförsök som i så fall också kostar får bli det vi gör.  På min klinik verkar man inte ens  få köpa tre pack när man fyllt 42 ?  Verkar gälla alla för tycker ändå vi fått rätt bra ? resultat? med tanke på åldern . Det har ju dock visitation inte betyda nåt. Äggen är väl för dåliga helt enkelt?

    1:a äggplocket, 9 ägg, 1 omoget, 8 av 8 befruktade dag 2 , 1 tillbaka och 1 blastocyst till frys
    2:a äggplocket : 13 ägg , 2 omogna, 11 av 11 befruktade dag2 , 1 tillbaka och 2 blastocyster till frysen

    3:e plocket , 9 ägg , 2 omogna , 7 av 7 befruktade dag 2. 
    2 tillbaka , ingen blastocyst till frys.

    Detta har endast resulterat i två tidiga plus  s ka kemisk graviditet . Nu lägger vi allt hopp till 4:e plocket. Känner mig både peppad, hoppfull och livrädd.

    Tack så jättemycket för tummarna Hjärta De behövs. 


    Som jag skrev tidigare så tänker jag mycket på dig och Shiny. Så glad för er skull och ni ger mig hopp! 


     

  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-08-24 19:07:44 följande:

    Vi plussade idag 😱 🙏
    Är så glad att jag spricker och förvirrad om det verkligen är på riktigt. Nu är ju frågan också om det är en eller två 😅 Tacksam för vår klinik som redan efter en återföring lät oss föra tillbaka två. Det är ju precis som ni skriver helt sinnessjukt dyrt... 


    Wow! Stort stort grattis{#emotions_dlg.flower} Så underbart . 
    Kände du det på dig eller total överraskning? 


    Så spännande on det är en eller två. Njut och fira nu Skäms

  • Drömmenom3
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-08-27 07:58:55 följande:

    Hej! Det är samma för oss, vi får  inte köpa trepack pga ålder. Nu gjorde vi vår sista uttag efter sommaren, så nu kvarstår frysåterföringar. 


    När börjar du med sprutorna? Jag ska hålla tummarna hårt för er! 


    Fick mens nu på em så börjar spruta imorgon eller på torsdag?
    Tack snälla för tummarna Hjärta

    Kommer heja och hoppas på era frysförsök också. Måsta kännas bra att ha så många ? på lager? . Och det att slippa sprutor och äggplock. Gud vad skönt! 
  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-08-29 20:58:35 följande:
    Nu jäklar är det din tur!! Måste de bli det denna gång ❤️❤️❤️ 
    Åh , tänk  om det kunde vara det . Hoppas på det så innerligt .Hjärta
  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-08-30 15:50:47 följande:
    Har du testat assisted hatching? Vi gjorde det nu på sista omgången och det verkar ju onekligen ha lyckats. Verkar vara bra då man haft många försök innan som inte lyckats... 

    Nej det har de aldrig testat. Dock har alla mina blastocyster jag fått tillbaka hatchat/kläckts  själva vid dagen för återföring vilket läkarna har sagt är så himla positivt. Men det har ju inte funkat ändå så? 
    Tack ändå för tips! 


     

  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-08-31 07:00:35 följande:
    Nej då låter det ju inte som det behövs ändå 😅 Men kanske sån priming då för få det att fästa ?

    Vad är det för nåt ? Skäms 
    Vet inte säkert men tror det är ett positivt tecken att jag fått tvåsitsiga plus dvs kemiska graviditeter för då har embryot fäst ett litet tag iaf innan det slutar utvecklas . Men har för mig att det stod någonstans att det är positivt just att det visar på att det kan fästa. Är inte hundra dock . 


    Är väl som de säger på kliniken , min ålder och äggen som ställer till det. ? Även om. jag har ok äggreserv (AMH 2.1 dock för ett år sen?.) så kanske det inte finns några ägg av bra kvalité alls. Men det jag inte fattar är varför det ens blir blastocyster då ? Borde inte de dåliga sållas bort innan det stadiet?. Om det bara vore så enkelt?.


     

  • Drömmenom3

    Jag började spruta igår och ska snart ta dagens ? Har dock haft jobbiga känslor sen igår . Nästan som att jag börjar tvivla på att köra igen. Orkar jag detta igen ? Orkar min kropp rent fysiskt? Plötsligt börjat oroa mig för att alla dessa hormoner ska vara skadliga och att jag inte borde utsätta mig för detta i denna ålder. Orkar min kropp ens med en graviditet ? Är det ens värt det ?


    Sen känns det inget bra rent ekonomiskt. Vi har redan lagt ner över 100 000 och nu ytterligare 45 000 . Pengar som vi hade kunnat ge/ nyttja med våra levande barn. Ja ni hör ju - alla negativa och jobbiga delar bara snurrar i huvudet just nu. Usch vet inte varför för innerst inne vill jag ju så gärna ha ett till barn . Har ju snarare haft ångest över att det inte kanske blir så. Jag vill fortfarande ha ett barn till och  jag vet inte varför jag känner såhär mycket oro?. Tufft.
    Någon som känner igen sig?

  • Drömmenom3
    Noelani skrev 2023-09-01 08:36:18 följande:

    Drömmenom3, 

    Låter ju som ett bra tecken att de fäster. Annars är priming att man rispar lite på livmodern vilket ska öka chanserna till att de fäster. 

    Du har ju rätt högt AMH ju. Jag var 39 när vi startade och då hade jag bara 1... fått fram jäättefå ägg också. På 3 plock bara 17 st varav 11 mogna. Bara 3 st som överlevt till dag 2 och insättning. Känns som vi haft en
    jäkla tur.

    Jag kan inte helt relatera till hur du beskriver det då jag inte har några tidigare barn men har tänkt lite samma inför syskonförsök. Jag kommer vara nästan 41 vid födseln om allt går vägen nu. Sen bör man ju vänta 12-18 månader innan man försöker igen och tror inte våra odds kommer vara så bra vid 42-43 (eftersom våra resultat är så dåliga redan nu inkl dåliga spermier). Känns kanske dumt att lägga minst 150.000 till då ist för att lägga det på bebisen vi förhoppningsvis fått då. Med tanke på VÅRA resultat. I ditt fall med så hög AMH och 2 tidigare plus skulle jag troligen tänka annorlunda och samtidigt, man måste följa sitt hjärta också så man inte står där och ångrar sig i framtiden. 

    Just nu hoppas vi på tvillingar eftersom vi satte in 2 embryon. Hade varit så fint att vara klar redan nu och kunna börja leva 😅


    Ah ok. Kanske ska fråga om det ändå. 
    Är tacksam för min helt ok äggreserv men det där rätta ägget verkar ju inte helt lätt att hitta tyvärr ?
    Idag känns alla jobbiga tankar mindre jobbiga och peppen är starkare . Hoppas det fortsätter så. 

    Håller tummarna hårt för att båda embryona fäst och att ni får tvillingar . {#emotions_dlg.flower}

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-09-01 17:28:09 följande:
    Åh, kände precis som dig inför de 2 sista gångerna?
    både för att hoppet höll på att rinna ur en helt men även för att det var en slags brytpunkt att om det inte funkar efter 3 ggr, vad gör vi då?

    så inför fjärde sedan hade jag exakt samma känslor som du har nu, kände mig som en robot och liksom bara tog sprutorna och började typ vänta på mensen igen?

    Önskar dig/ er ett stort lycka till nu ❤️

    Tack snälla du Hjärta Skönt att höra att man inte är ensam med dessa känslor. Känner mig helknäpp . 


    Hur mår du nu? Och vilken vecka är du i nu? 


     

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?