Inlägg från: Anonym (Försöker också) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Försöker också)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-20 13:38:49 följande:

    Grattis till ruvarstatus! Hoppas ni får många till frysen!  

    Själv är jag på ruvardag 5 med en blastocyst. Inga speciella symptom. Vet dock inte om man kan förvänta sig det ännu. Är jättenervös? Vill så himla gärna att det ska funka. 


    Stort lycka till nu Shiny! Jag brukar börja testa på dag 5 men så är jag lite testgalen också? :)
    När jag har fått plus har jag inte fått några symptom förrän efter v 5. 

  • Anonym (Försöker också)

    He


    Anonym (Hej) skrev 2023-04-20 19:26:54 följande:
    Är det möjligt att plussa så tidigt? Läste att hcg utsöndras med et på rd 8?

    Ja det är det faktiskt, jag har gjort det flera gånger. Fast jag vet inte hur vanligt det är och det är ju väldigt svagt, typ kisa och hålla mot ljuset. Men sån är jag. :) Bäst såklart att vänta några dagar! 
    (Alltså rd 5 efter en blastocyst, dag 3 blir ju annorlunda.)
  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-20 20:16:14 följande:

    Det borde vara dag 8 för mig då. Det var precis då jag tänkte börja testa. 


    hur många insättningar har du gjort och hur många har du blivit gravid på?


    Just det, så blir det ju. Jag har gjort 10 återföringar med blastocyst och plussat 5 gånger (ett barn från dessa återföringar). 


    Stort lycka till!!! Om det inte är plus på rd8 oroa dig inte det är fortfarande tidigt! 

  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-21 10:18:49 följande:

    Håller på att bli galen av allt analyserande. Har försökt intala mig att jag inte skulle tänka så mycket denna gång men det är hopplöst svårt för mig!


    Jag är på Ruvardag 6. Känner efter i kroppen hela tiden men känner verkligen ingenting. Det känns precis som vanligt. Får för mig att det är kört. Embryot är ju 11 dagar gammalt, borde det inte kännas något litet nu. Hur tänker ni under ruvning? Hur klarar man av dessa dagar utan att bli tokig? 


    Det är ju jättejobbigt under ruvarperioden. Jag vet inte något sätt att hantera det på något bra sätt, det är bara att uthärda. 


    När har du fått testdag? Jag har aldrig känt några symptom innan v5 men alla är ju olika. Det jag menar är att man kan vara gravid helt utan symptom innan testdagen. Lycka till! 


    Själv var jag på hsg (?) - spolning av livmoder - idag och allt såg bra ut. Det som de trodde var en polyp var borta som tur var. Jag börjar med sprutorna om ca 2 veckor. 

  • Anonym (Försöker också)

    @Shiny en hel vecka till! Jag förstår att det känns långt! Mitt enda tips på att härda ut är att ha fullt upp på dagarna (jobb eller träffa vänner) och sedan att gå och lägga sig tidigt. Så blir dagen kortare i alla fall.
    :(

  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-22 11:10:55 följande:

    Usch så tråkigt att höra! Kanske inte helt kört ännu, blödningar kan ju förekomma? Många styrkekramar till dig! ❤️


    Själv är jag på Ruvardag 7 och det känns inget vidare. Tror att det är kört tyvärr. Börjar bli väldigt frustrerad. Har bara ett försök kvar. Det är ett lotteri! 


    Min kompis i samma ålder lyckades direkt på första försöket och ska snart föda. Själv får jag bara minus och MA. Så ledsamt? Ändå har jag enligt läkaren mycket goda chanser för min ålder pga stor äggreserv. Men hur ska man hitta guldägget bland alla dåliga? Är frustrerad på att man inte tillåts göra screening i Sverige så att man slapp överföra embryon med kromosomfel! 


    Får nu bara hoppas på ett mirakel! 


    Jag förstår hur du känner! Men jag håller tummarna för dig, plusset kan komma nu. :) Tänker på dig när du ska testa! 

    Jag har gjort PGS en gång (för 4 år sedan) i Riga. Jag både kan rekommendera det och inte. 


    Vi har sagt att vi gör 3 uttag nu och sedan ger vi upp. Första och andra blir i Sverige men jag är lite sugen på att göra PGS sista gången. Det är ju lite hjärtskärande att göra återföring efter återföring med embryon som egentligen inte har någon chans.
    Men samtidigt så klarade mina två ?friska? embryon inte upptiningen sist så jag är rädd att proceduren skadar blastocysterma. Kluven! 

  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-22 15:07:17 följande:

    Ok, tack för ditt svar! 

    Hur stor andel av dina embryon var friska när ni gjorde PGS senast? Jag har läst att så många som 80 % av äggen är defekta när man är 41-42 år. 


    Jag är väldigt ledsen idag, vet inte hur jag ska klara av ett negativt test till. Vill inte acceptera att det inte blir något. Känner att jag ångrar många val jag gjort de senaste åren. Jag väntade in rätt tillfälle (dumt). Vi ville inte försöka under Corona eftersom det var så oroliga tider. Gick en vidareutbildning som jag ville bli klar med först. Min föräldrar har varit sjuka, så det passade inte riktigt då. Ja, och åren gick.
    Har av läkare fått höra att jag troligtvis kan få barn långt upp i åldern pga. min stora äggreserv. Men jag var inte riktigt medveten om att trots många ägg så är det äggkvaliteten som avgör.


    Har till och med börjat fundera på äggdonation men är väldigt kluven. 

    Ursäkta om jag låter pessimistisk men denna ruvning har varit extra svår. 


    Kram till er alla! 


    2 blastocyster av 3 testade var normala. Men då var jag 38,5 år, nu är jag snart 43. Jag har också hört att ca 85% av blastocysterna är abnormala i min ålder. Jag såg i en studie att för att vara ?säker? på att få en frisk så behövdes 25 st blastocyster vid 43. Men kan ju vara den lyckliga som får ett friskt i sin första cykel. 


    Om jag inte redan hade barn jag nog gjort ett par försök med PGS (Efter 3 försök i Sverige) och efter det varit helt öppen för äggdonation. Men det är ju ett väldigt personligt beslut. 


    Jag hoppas så att det går vägen för dig den här gången! 

  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-22 19:17:56 följande:

    Blev också lite ställd inför den siffran. Om det skulle stämma är det inte konstigt om inte jag lyckas med mina blastocyster. 


    Jag hoppas också att vi lyckas till slut! Känns ändå väldigt bra att få ventilera med andra som förstår. Jag klandrar mig själv massor men inser samtidigt att man gör så gott man kan utifrån den situationen man befinner sig i där och då. 


    Hej! Ja jag förstår, lite onödigt av mig att ta upp en så dyster siffra. Den är lite missvisande också, jag tror det var studie från PGS testade där man kollade hur många blastocyster som behövdes för att alla (tror över 90%) i ett åldersspann skulle ha minst en normal blastocyst. Det betyder såklart inte att alla 43-åringar har så svårt, utan för de ?sista? i den åldersgruppen. Som ni säger är det ju många 40+ som blir gravida.

  • Anonym (Försöker också)

    Hittade studien, och jag kom såklart ihåg fel också?
    Sorry, vill inte sprida domedags-info. Här är den, jag såg inte att sista åldersspannet var 45, så resultatet är med lovande än jag trodde. 

    Results: The decrease in the probability of blastocyst euploidy follows an age-dependent binomial distribution, progressing with every year of female age, from 1.2% to 24.5% in 28-44 years-old women (P<0.0001). The minimum number of blastocysts needed to obtain at least one euploid blastocyst for transfer was computed for different probabilities and female ages. At the age of 28 years, a total of three blastocysts is required to obtain at least one euploid blastocyst with 90% probability, whereas it is 4, 5, 6, 9, 16 and 29 for ages 35, 37, 39, 41, 43, and 45, respectively.

  • Anonym (Försöker också)
    Drömmenom3 skrev 2023-04-22 19:01:10 följande:

    25 blastocyster ?! Puh! Låter inte särskilt hoppfullt. 
    Tänker på dessa 40+ are som blir gravida - även naturligt . Har de då fler ägg i bra ?skick? eller är det verkligen bara ren tur tro?!  Känner ändå  till många som fått barn i 40- års åldern. 


     


    Lycka till med äggplocket på måndag, jag håller tummarna!
Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?