• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-24 14:32:17 följande:

    Låter jättebra! Bra skörd! 👍


    Jag har bara överfört frysta embryon och med all sannolikhet har det ej tagit sig denna gången heller. Inget påminner om tidigare graviditeter. Känner mig helt tom och har inget symptom alls. Känner att jag inte ens behöver testa.


    Börjar fundera på om det kanske vore bättre att satsa på färsk överföring nästa gång. 

    Vad tror ni? Är det bättre med färskt eller fryst? Jag har en blastocyst kvar i frysen men den är sämst av de fyra jag hade från början. Vet att man säger att det är samma lyckandefrekvens på fryst och färskt men tänker ändå att ett nytt uttag ger möjlighet för ett nytt urval. Den som fäste hos mig i julas var bäst graderad av de fyra. 


    Förstår hur  du tänker. Men samtidigt ska ju blastocyster som går att frysa hålla bra kvalité. Min klinik säger att de bara fryser toppembryon. Jag har aldrig fått höra att det skulle varit någon skillnad påminna blastocyster i frysen annat än att 5- dagaren gick före 6-dagaren för tydligen finns det nån studie på att 5-dagars har lite större chans att bli en graviditet . Skillnaden ska dock vara minimal . För oss var det ju dessutom 6- dagars blastisen som gav plus på stickan om än väldigt kort tid?. 


    Har ni  fått era graderade alltså? 


    Hur har de förresten räknat era försök med tanke på att ni köpte 3- pack va?! Är frysförsöken halva försök som för oss eller hur räknar de?  Tänker att den ekonomiska biten också är viktig  och hur man kan varamest effektiv där. Om ni behöver betala en rejäl summa för den sista blastisen skulle jag överväga ett nytt färskförsök.

    Men - det är ju faktiskt inte kört än slänger du inte fått mens. 


    Kram


     

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-24 16:44:41 följande:

    Tack för svar! 🌼

    Ja, jag frågade embryologen och fick veta hur de var graderade. Den allra bästa var den i julas. Den höll även på att kläckas innan insättning vilket min läkare sa var ett bra tecken. 

    Frysförsök räknas som ett halvt försök hos mig också. Men eftersom jag inte har mer än ett i frysen kvar så kommer jag ha ett halvt försök över om jag gör ett nytt frysförsök. Det innebär att jag måste lägga till mer pengar för ett ytterligare ett helt försök om vi vill nyttja hela tre paketet. 


    Ekonomin är superviktig och det känns onekligen dyrt om det inte resulterar i några barn. 


    Nej, det är inte helt kört ännu men jag känner väldigt starkt att jag inte har blivit gravid. Det är därför jag redan nu planerar för nästa steg. 


    Kramar/S 


    Förstår. Men just det du gjorde ju aldrig nåt färskförsök. Men borde du inte ha ett försök kvar då även efter att du använt den sista blastisen ? Visst var det 4 du fick till frysen? Kanske är det du menar . Sorry om jag är trög. 


    Ja kläckande (hatching) blastocyster är tydligen ett bra tecken men det har alla mina tre gjort . Ändå har det inte gått.  Men antagligen beror det att många ändå har fel i kromosomuppsättningen Eller vad det nu beror på. 

  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-24 17:44:21 följande:

    Får så många frågor av denna tråden: 

    -hur vet man om de höll på att kläckas innan frys. Detta har ingen berättat för mig 
    -när kom er mens efter misslyckad ivf 
    -hur tidigt plussade ni de gånger ni plussade 

    rd 5 idag 0 känningar känner bara jag vill börja om med fet nu


    Kan svara hur det var för mig:

    - När de tinat blastocysten och innan de återför den så har de visat den på en skärm. Då har de både sagt , och jag har själv sett , att den börjat kläckas . Vet dock inte om den gjort det redan innan frysning? Tror snarare det har hänt efter upptiningen . Typ att utvecklingen tar vid där den slutade /stoppades.

    - Min mens kom ganska exakt 2 veckor efter äggplock/ ägglossning när jag fått minus. Enda gången den kom senare var nu senast när jag först fick ett plus och sen minus. 


    - När jag plussade med blastocyst var det på dag 6 . När jag plussade med mina barn var det på ruvardag 13 men då var de tvådagars embryon vid återförandet . Testade inte innan så vet inte om jag fått plus innan men tror det då plussen var starka.

    Lycka till {#emotions_dlg.flower}

  • Drömmenom3
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-24 22:42:17 följande:

    Åh det blev väl ett bra resultat! Jag håller tummar och tår för ett bra resultat till återföring och frysen! 


    När jag gjorde ivf i annat land fick jag uppdateringar dagen efter hur många som befruktades, dag 3 fick jag antal och kvalitet på embryona och sedan uppdatering dag 5&6. 


    I Sverige skickar de brev och ringde dag 7 för att betta resultat. Jag håller med dig, med tanke på vad man betalar så förväntar man sig uppdateringar. Det är så oerhört påfrestande tid och oron är så hög. Till mig sa det att det ju Inte ändrar något om de lämnar mer information och det stämmer ju, men?
    Jag ringde och frågade, gör det du med! 


    Lycka till med återföringen!! ❣️


    Tack ! Hjärta


     


    Pratade precis med kliniken och 2 av de 9 äggen var omogna. Av de 7 som är kvar var alla befruktade idag men en var lite för långsam , dock inte helt ute ur matchen än. Känns jättebra men också nervöst såhär långt. Ber nu till högre makter att guldägget och vårt barn finns där. 


    Tog upp min önskan om att få två tillbaka om det fortfarande finns två kvar imorgon och hon noterade det så får läkare och embryologerna ta ställning till det. 
    Spänannde och läskigt på samma gång ?.


     

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-04-25 15:25:58 följande:
    Stort Grattis för bra utdelning :) 
    vad spännande, lycka till med återföringen, är den imorgon?

    Tack snälla Hjärta

    Ja jag ska dit imorgon . Hoppas minst en är lika fin då. 


    Hur går det för er ? Ska ni göra fler försök ? Kram

  • Drömmenom3
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-25 17:32:01 följande:
    Åh vad spännande, det låter ju jättebra att alla 7 befruktades!! Jag håller tummarna för dig imorgon! Uppdatera gärna när du gjort återföringen. 

    Tack ! Hjärta


    Vi har vid alla försök haft bra befruktningsgrad men sen faller många bort , runt dag 3  brukar det vara tror jag?  Så det räknar jag med .
    Glömde fråga varför man sätter tillbaka dag 2 och inte dag 3?

  • Drömmenom3

    Halloj! Så härligt att det är sån aktivitet här! 


    Idag var jag på Kliniken för återföring och eftersom jag redan frågat om att ev få två om möjligt så kom läkaren in och pratade  med mig innan . Hon sa att de bara tagit fram en men att det fanns fler och rent medicinskt så tyckte de det var ok om jag ville ha två. Jag sa ja ganska direkt så hon gick och pratade med embryologerna som förberedde ett till. Så nu ruvar jag på två! Har nu blandade känslor - nästan bara positiva men är också lite rädd. Förstå mig rätt - jag vill ju bli gravid mer än nåt annat men tänk OM , tänk OM båda skulle fästa . Skulle inte vara redo för det tror jag . Så läskigt med tvillinggraviditet känner jag spontant men såklart fantastiskt om allt går bra.


    Samtidigt tänker jag att det vore rätt osannolikt med tanke på att inget fäst hittills ( förutom det sista om Man ens kan säga så med tanke på hur snabbt plusset försvann). Vi har ju liksom oddsen emot oss om man ser på statistiken i denna ålder,  


    Gah! Håll tummarna för mig nu är ni snälla Skäms
    De två små embryona såg för övrigt jättefina ut och embryologen log och tittade på mig när hon sa att den ena börjat dela sig mer redan , vilket tydligen var ett gott tecken . 


    Dessutom var det fortfarande 4 till som var med i matchen som skulle odlas vidare . De skickar brev om något av dessa går att frysa i helgen . Snälla låt detta funka nu, på ett eller annat sätt. Det är liksom nu eller aldrig . Ja men ni vet. 

  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-26 17:11:43 följande:
    Wow vad kul! Det har faktiskt alltid varit min dröm att få tvillingar. Tycker det är så fantastiskt för barn som får växa upp med någon sida vid sida. 

    Ja ,  det måste vara speciellt och värdefullt att vara tvilling. 


    För oss är det dock inte särskilt sannolikt att det blir så men visst, man vet aldrig?.Skäms

  • Drömmenom3
    Skäms
    Orkidé8181 skrev 2023-04-26 17:43:11 följande:
    Vad kul! Grattis!
    hoppas de tar sig nu :)

    jag har alltid fått tillbaka 2, däremot fick jag inte tillbaka 2 då vi tog blastisarna nu de sista 2 ggr.

    men inget har fäst hittills :/

    stort lycka till dig/ nu <3
    Orkidé8181 skrev 2023-04-26 17:43:11 följande:
    Vad kul! Grattis!
    hoppas de tar sig nu :)

    jag har alltid fått tillbaka 2, däremot fick jag inte tillbaka 2 då vi tog blastisarna nu de sista 2 ggr.

    men inget har fäst hittills :/

    stort lycka till dig/ nu <3


    Tack! 


    Nej?Är ju som sagt inte särskilt sannolikt att båda fäster. Tänker mer att det bör öka på chansen lite iallafall att få ett plus? Men rent statistiskt är det väl störst risk inget fäster tyvärr. Men hoppas ska jag Skäms

  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-26 17:55:26 följande:

    rd 6 idag för mig och börjar gå i tankarna att tjuvtesta. Har räknat ut att det borde gå att få resultat på rd 8 med 3 dagar et. Vad tror ni?


    Det tror jag det gör. 


    Men visar det inget plus kan detockså vara för tidigt

    Håller tummarna {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?