Tårtor
Tittar man på tårtvideos från USA är det mycket smörkräm och sockerpasta och frågar du mig så ser det fint ut men blir inte gott. Bästa ingredienserna för lyckade tårtor tycker jag är frukt och bär. Färska eller som sylt/curd. Både som fyllning och dekoration. Och choklad!
Det är gott att lägga i fyllningen dagen före och låta kakan ta upp smak och vätska från bären. Smörkräm tycker jag också om, men inte i för stor mängd. Sockerpasta är fint i detaljer i dekorationen, men inte för att täcka en hel tårta. I så fall är marsipan mycket godare.
Mitt grundtips för god tårta är att använda, men vara lite försiktig med, smör, grädde och socker, och smaksätta med choklad, vanilj, frukt och bär. En del har en massa fett och socker i tårtor, men det blir ju inte någon god smak i sig av det. Fettet och sockret kan däremot lyfta fram andra smaker, som tex citron eller hallon. Eller nötter, om alla tål det.