Aniiee skrev 2022-07-08 18:09:58 följande:
Portionspris, vardagsmiddag med kött/fisk/fågel/korv?
Hur mycket känns ok som portionspris för hemlagad vardagsmiddag, i snitt? Enstaka rätter skulle alltså kosta mer eller mindre men snittet?
Exklusive sallader, dryck mm.
Det är jättesvårt att räkna på. Om du lagar mat till få (bara en eller ett fåtal kunder, dig + en till eller till familjen + en), så skulle priset till kund bli oerhört högt om du ska få något för din arbetstid.
Kostnaden för enbart livsmedlen borde ligga på 15-25 kronor som oftast, om man lagar en relativt liten mängd och inte har grossistpriser eller branschrabatter.
Då är inte energin (el/gas) eller arbetstiden inräknad, däremot räknar jag in vatten, fett för stekning samt kryddor.
Men om du helt räknar bort arbetstid, så skulle jag säga runt 40 kr. I det är inte skatt eller energikostnaden inräknad. Så låt oss säga 40-50 kr + ev skatt.