Har ni (haft) lingonsylt på pannkakor?
(Alltså vanliga tunna pannkakor, ej t ex ugnspannkaka osv)
(Alltså vanliga tunna pannkakor, ej t ex ugnspannkaka osv)
Jag var barn på 70-talet och vi hade alltid lingonsylt. Hallonsylt och annat började jag nog inte använda förrän jag flyttat hemifrån och upptäckte att man kunde ha annat till. Mina föräldrar plockade lind och blåbär i skogen och det var den sylt man hade. Köpesylt åt jag nog inte förrän jag någon gång i tonåren fick det hemma hos en kompis, haha.
Idag äter jag bara hallon eller jordgubbssylt på pannkakorna. Lingonsylt känns som en svunnen tid.
Lingonsylt till tunna pannkakor med bacon är standard här, då är det mat.
Äter man tunna pannkakor med annan sylt och grädde eller glass är det en efterrätt och serveras efter ärtsoppa.
Har för det mesta jordgubbssylt till men har jag inget annat blir det nu lingonsylt med lite extra socker på och kan ibland tom tycka att det är godare eftersom det är syrligt. Annan sylt kan bli så sliskig. När jag var liten hade vi oftast drottningsylt.
Kul med matdiskussioner!!!
Ja, det var den enda sylten vi hade hemma när jag var barn.
Till både tunna pannkakor och ugnspannkaka med stekfläsk.
De andra sylterna ansåg mamma var för söta.
Lingonsylt till tunna pannkakor med bacon är standard här, då är det mat.
Äter man tunna pannkakor med annan sylt och grädde eller glass är det en efterrätt och serveras efter ärtsoppa.
Har för det mesta jordgubbssylt till men har jag inget annat blir det nu lingonsylt med lite extra socker på och kan ibland tom tycka att det är godare eftersom det är syrligt. Annan sylt kan bli så sliskig. När jag var liten hade vi oftast drottningsylt.
Testade en jul att ta vispgrädde, lingonsylt och krossade pepparkakor. Det var gott med tanke på tiden på året.
Bjuds jag på pannkaka äter jag som det bjuds. Är det sylt till är lingon oftast den som smakar minst sött, därför föredrar jag den.
Gör jag pannkakor själv har jag aldrig sylt till, däremot bär och grädde. Lingonens syrlighet gillar jag, men hallon är annars favoriten.
Har jag fläsk i eller till pannkakorna så struntar jag i bär och grädde och har istället smör till.
Brukar äta fläsk och lingonsylt till (mina söner föredrar falukorv till). Sedan avrundar jag med en efterrättspannkaka som jag har jordgubbssylt och vaniljglass till.
Jag äter pannkakor väldigt sällan och vill då ha blåbär eller hallonsylt. Lingonsylt äter jag aldrig till något, kan däremot ha i någon matsked i sås till söndagsstek. Blir en bra smakbrytning. Äter inte heller gele till mat.
Fick för mig att det var gott när jag var gravid. Lingonsylt eller rårörda lingon på allt.
Men det berodde på att jag var gravid, för det där är inte gott alls.
När jag var barn på 80-talet gjorde min farmor alltid tunna pannkakor med lingonsylt till mig. Det var normalt på den tiden att man åt pannkakor och lingonsylt.
Sedan när jag var vuxen upptäckte jag hallon-, jordgubb-, drottningsylt var mycket godare till. Lingonsylt till pankakor tycker jag nu hör till en svunnen tid. Det smakar ok men med hallon eller jordgubbssylt blir det ju mycket godare.
Inte lingonsylt, nej. När jag var barn var det hjortronsylt, pannkakssylt, drottningsylt eller fryst äppelmos som gälde i sylt-väg. I övrigt var det citron och socker, smör och socker eller kakao och socker. Någon enstaka gång glass.
Idag är det smör och socker och kakao och socker. Eller för all del smör, kakao och socker.
Inte lingonsylt, nej. När jag var barn var det hjortronsylt, pannkakssylt, drottningsylt eller fryst äppelmos som gälde i sylt-väg. I övrigt var det citron och socker, smör och socker eller kakao och socker. Någon enstaka gång glass.
Idag är det smör och socker och kakao och socker. Eller för all del smör, kakao och socker.