Kul med matdiskussioner!!!
Mrs Moneybags skrev 2022-06-20 17:41:47 följande:
Ja, det var den enda sylten vi hade hemma när jag var barn.
Till både tunna pannkakor och ugnspannkaka med stekfläsk.
De andra sylterna ansåg mamma var för söta.
Hos oss kunde det inte va för sött. Till frukost åts det ofta söt sylt, honung eller Nutella på mackorna. Venezuelan style.
Mrs Moneybags skrev 2022-06-20 17:43:19 följande:
Lingon med grädde påminner mig om strutar med lingongrädde som mamma gjorde ibland när jag var liten. Så galet gott. Måste göra det till min son snart!
Såna härliga lingongrädde-strutar gjorde en äldre svensk dam som jag och syskonen kallade/kallar farmor. Vi älskade det. Så smaskigt!
Klart du måste göra såna till din son!
Themis skrev 2022-06-20 18:09:24 följande:
Lingonsylt till tunna pannkakor med bacon är standard här, då är det mat.
Äter man tunna pannkakor med annan sylt och grädde eller glass är det en efterrätt och serveras efter ärtsoppa.
Lite som amerikanerna (US) som har både bacon och lönnsirap på sina pannkakor.
Jag käkar som sagt sött på pannkakorna men så är jag ju däckad som fan efteråt. Blodsockret slår i taket.
MrsPJ skrev 2022-06-20 20:03:59 följande:
Har för det mesta jordgubbssylt till men har jag inget annat blir det nu lingonsylt med lite extra socker på och kan ibland tom tycka att det är godare eftersom det är syrligt. Annan sylt kan bli så sliskig. När jag var liten hade vi oftast drottningsylt.
Det va just syran kombinerat med sötman och grädden förstås jag gillade när jag nyligen provade lingonsylt på pannkakorna. Lingonsylt har ju en rätt frisk smak!