Ugnspannkaka
Jag har aldrig gjort ugnspannkaka men tänkte testa. Vad brukar ni ha till? Är det typ samma som till vanlig pannkaka? Grädde och sylt?
Tack för svar eller andra tips
Jag har aldrig gjort ugnspannkaka men tänkte testa. Vad brukar ni ha till? Är det typ samma som till vanlig pannkaka? Grädde och sylt?
Tack för svar eller andra tips
Jag har lingonsylt till ugnspannkaka med fläsk.
Äppelmos till är en klassiker.
Jag gör den skånska varianten som heter äggakaka istället och där är det lingonsylt och fläsk/bacon man har till precis som till ugnspannkaka
Valfri sylt beroende på vilka bär vi har hemma eller vad jag känner för att göra för sylt. Hallon, blåbär, jordgubbar brukar vi ha hemma jämt.
Lingonsylt
Bacon går att ha till om du inte har i själva pannkakan
Vad roligt att någon orkade svara
Jag är riktigt dålig i köket och har en kräsen familj, men tänker att detta kanske kan gå hem. Men det är liksom middag och behöver inte kompletteras med soppa eller dylikt?
Sylt eller äppelmos. Lite kanel på äppelmoset kanske. En god grej är att lägga äppelskivor i, som allså ligger i smeten när pannkakan gräddas. Och så kan man lägga en klick smör i långpannan och låta det brynas försiktigt (inte bränna!) och sen häller man smeten ovanpå.
Sylt och grädde. Inte så nyttigt kanske men helt klart godast
Du kan också ha i strimlad (eller tärnad) bacon - då blir det fläskpannkaka! Servera med lingonsylt och eventuellt vispad grädde.