• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2023-04-28 05:34:48 följande:

    Rise and shine! 


    Idag är fredag 😀.

    Jag hoppas ni får en fin dag att ni unnar er lite fredagsfika. Kanske även en öl på en uteservering?

    Simma lugnt!


    Tvätten fladdrar lite på ställningen i en mild bris från sydväst, solen värmer fint och det är blå himmel överallt. Skall ta mig ned till husets pool för ett dopp lite senare i eftermiddag. Samma temperatur i vattnet som i luften, +26 grader. Dagen är fin som sagt... Solig
  • Stooler

    Nästa gång det inträffar, enbart ettor alltså, så är det högst osäkert om det här forumet ens existerar! Det är nåt magiskt med 1111, inte binärt för det motsvarar 15 (decimalt så motsvarar det 10001010111. Men 4 raka vinster i något, 4 Ess i poker har liksom lite power i sig! Lite vinnarmentalitet, best of the best feeling typ!

  • Stooler
    Anonym (Grumm) skrev 2023-04-30 12:25:55 följande:
    Grattis till inlägg #1111
    Tackar och bugar! Drömmer
    Eurydike skrev 2023-04-30 12:32:58 följande:
    Wow! Vi har en ny vinnare här i tråden! 🤩🥳🧶👏

    Grattis till det mycket ärofyllda inlägget #1111! Det var rätt inlägg att sno helt skamlöst 😎 Nu lämnar jag motvilligt ifrån mig bucklan till dig och börjar fantisera om hur jag ska lyckas ta tillbaka den 🏆
    Tackar och bugar igen!

    #1111 kan ingen ta ifrån mig, men pokalen kan du ta...det var denna jag ville åt! Flört
    FredrikLiksom skrev 2023-04-30 21:15:50 följande:

    Jag vet att vi sa 1111 och 1666 men jag tycker 1234 och 1500 bör räknas som bedrifter as well.


    Det är bra, så alla får en chans att vinna!Skrattande
    Eurydike skrev 2023-04-30 22:42:04 följande:
    Så var det för mig också! Det var lugnt tills det var för sent och Stooler hade seglat om oss alla 😅⛵️
    Seglat sa Bull....! {#emotions_dlg.djavulsk}
    Eurydike skrev 2023-04-30 22:44:33 följande:
    Det låter rimligt! Både 1234 och 1500 är fina tal som borde firas 🤩 Vi ses vid mållinjen! 🐎

    #1234 #1500
    *Lutar mig tillbaka och betraktar pokalen*




  • Stooler

    Här saknar vi årstider, det är sommar jämt och det är inte värst stor skillnad vad gäller längden på dag och natt. Jag är ju en människa som gillar ljus....men som får energi på natten! En sann nattuggla!

    Fint att du är på bättringsvägen förresten! Kämpa på!


    Embla twopointoh skrev 2023-05-03 23:39:52 följande:

    Det här är min favoritårstid, när det blir ljusare och ljusare, det börjar kunna anas grönt, och fåglarna kvittrar som galna (speciellt koltrasten, det är så vackert).


  • Stooler
    FredrikLiksom skrev 2023-05-07 22:53:30 följande:

    En för mig ovanligt produktiv helg är till ända. Solen har gett mig energi. 


    Nu önskar jag bara att jag kan ta tag i mina dåliga kostvanor och hitta tillbaka till mina nivåer av motion.

    Vad kämpar ni med?


    Solenergi är bra energi, mer av den varan där jag bor! Oskyldig Kämpar också en del med att motionera mer. Jag har så jäkla svårt att motivera mig att gå ingenstans! Dvs bara promenera utan ett direkt mål.
    Eurydike skrev 2023-05-08 17:55:07 följande:
    Det låter härligt! Skönt att du lyckats suga i dig lite solenergi 🌞

    Vad är det för fel på din kost? Själv försöker jag få in mer protein, samtidigt som jag försöker träna mer.

    Annars kämpar jag fortfarande med att leva ensam. Jag börjar tycka om det nu och har återupptäckt gamla intressen. Till exempel att läsa och se på film. Nu hittar jag så många bra böcker och filmer att jag blir alldeles överväldigad. Just nu läser jag Din stund på jorden av Vilhelm Moberg och Återstoden av dagen av Ishiguro. På Svt Play har jag börjat titta på Selma Lagerlöf, som handlar om hur det är att vara en lesbisk författarinna på den tiden då det ansågs vara fel.

    Det finns så jättemånga fördelar med att bo ensam, jag är nästan säker på att jag kommer att göra det resten av livet. Oavsett om jag träffar någon jag gillar extra mycket! Särbo är nog så långt jag kan sträcka mig, underskattad levnadsform!

    Jag är periodare på böcker, biblioteket på Skandinaviska Klubben här är stängt tills hösten så just nu är tillgången lite dålig. Roat mig med lite TV-serier, kollat alla 7 säsonger av Shetland på SVT-Play (jäkla trevlig ton och rytm i den serien) och har börjat kolla Norska serien Exit nu (märklig serie, spekulativ som attan).
  • Stooler

    När man bor ensam får man skämma bort sig själv på lunchen! Fixade en skaldjurspaj med dill och vitlöksstuvning som blev väldigt god. En torr Cider till gjorde inte saken sämre.

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-05-14 23:04:07 följande:

    Nu när sommaren kommer rusande med stormsteg, så ska vi kanske reda ut vilken som är den godaste glassen enligt oss Nattugglor? 🤔 Idag åt jag en Magnum Double Gold Billionaire. Den var helt okej, men jag är uppvuxen med lite vuxnare smaker så som kaffekonjak från Kling. En annan favorit är saffransglass från Lejonet & Björnen 🍦


    Jag har alltid ääääälskat glass!  Min mor påstod att jag slutade amma efter att ha fått smaka på mosters hemgjorda vaniljglass, men jag vet inte om det är riktigt sant. Favoritsmaker har varierat under min uppväxt, från GB's Igloo Apelsin (så gammal är jag) via Trollhätteglass originalversion av 88:an till Åhusglass grymma Ananassplit! På senare år har Fazers Salmiakglass varit en favorit men numera köper/käkar jag inte pinnglass längre. Mest för att de inte längre smakar lika gott som förr, innehållet i glassarna är inte längre grädde och socker utan en massa konstigheter. Läs gärna Ann Fernholms "Brev till GB"

    annfernholm.se/2018/09/04/brev-till-gb-vad-ar-det-ni-har-i-glassen/

    Jag köper äkta gräddglass från en lokal glasstillverkare nära där jag bor och smaksätter på egen hand. Har man en bra mixer eller hushållsassistent så funkar bär, frukt, nötter och lakrits eller annat godis att smaksätta med. Turkisk Peppar gillar jag stenhårt. Färsk ananas är en annan favvo.
  • Stooler
    Så... Ser vi fram emot några filmer/spel/konserter/nöjen i sommar eller är det helt dött på den fronten?

    Jag skall se Sting i Las Palmas 4Juni, den enda större konsert som de kör i sommar. Men det lär bli en hel del spontan livemusik eftersom det är många artister härnere på sommaren.
  • Stooler
    Florali skrev 2023-05-19 03:29:20 följande:

    Ni är verkligen fina, ni i tråden. Jag kikar in lite då och då när orken finns och jag är vaken.

    Jag är lite upp och ner, mer än vanligt just nu. Antingen sover jag jättemycket eller inte alls.

    Jag är långledig från jobbet den här veckan, så det är skönt och välbehövligt. Har egentligen mycket på att göra listan, men hittills har jag inte fått något vettigt gjort.

    I morgon behöver jag åtminstone laga ett staket till hästarnas hage och städa lite. Någon av ungdomarna får klippa gräset. Mer än så blir det nog inte, tror jag.

    Känner mig rastlös, men oförmögen att samla ihop mig just nu. Själ och sinne svävar ut åt alla möjliga håll, omöjliga att fånga in och hålla styr på.

    I helgen som kommer skulle jag ha jobbat (fre till sönd natt), men då har jag tagit semester. På måndag är det nämligen en väldigt sorglig årsdag. Då är det ett år sedan min man dog ifrån mig, våra barn, släkt och vänner. 
    Ett år, men det känns som ett andetag bara... Jag har hans stora t-shirts som nattlinne. Då känns han ibland nästan lite nära. Som om jag nästan kan förnimma  hur han andas strax bakom min nacke...

    I natt kan jag inte sova. Jag har bingeat senaste säsongen av Tyst vittne större delen av dagen och kvällen. Nu är den slut och jag letar efter något annat att förströ mig med. Bra, men lagom lättsamt ska det vara.

    Yngsta dottern sover i soffan bredvid och katten och hunden i sina bäddar intill. Det känns tryggt och gott. Jag har så mycket att vara tacksam för i livet. Så mycket glädje och kärlek. Och så den djupaste brunnen av sorg samtidigt. Det är så det är att vara människa. Allt i en salig blandning av känslor, minnen och upplevelser... 

    Det var nog allt som ville ut genom fingrarna till er just nu. Ha en fin sammetsnatt, alla nattugglor


    Fint beskrivet, livet i ett nötskal! Känslopaletten är enorm mellan eufori och förtvivlan. Somliga säger att man "bara har ett liv", men jag tror man skall se det som att man faktiskt lever hela tiden och bara dör en enda gång! Jag tror också att det enda man är skyldig sig själv under livstiden är att se till att försöka må så bra som möjligt.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!