Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Aniiee skrev 2023-11-30 07:55:02 följande:

    Utsikten från mitt köksfönster blir lite lustig så här en vardag i vintervitt. Lustig och ganska vacker. I absoluta förgrunden ligger en liten gammal byskola. Mycket söt. Obligatoriskt utflyktsmål när jag gick i lågstadiet. Sedan är det en bilväg som är rätt trafikerad i rusning. På andra sidan vägen ligger kyrkans församlingslokal, en kloss från 60-talet, rätt trist. Bakom den, kanske 50 meter, ligger själva kyrkan med dess kyrkogård. Kyrkobyggnaden är från 1200-talet med torn från 1800-talet. Och ett par inmurade runstenar. Väldigt fin kyrka både utvändigt och invändigt fö. Bakom kyrkan går Huddingevägen, upphöjd på en bro. Det är en del träd och grejer som skymmer sikten, så det ser ut som att alla billyktor som köar för att ta sig in till stan gör ljusslingor som dekorerar runt kyrkan. Och bortom vägen ligger skogen. Allt i det blåa ljuset som är vinter före gryningen. 


    Vad vackert det låter! Nästan så jag skulle vilja se en AI-bild av den där utsikten (och då betyder nästan att jag VILL se en bild av utsikten, men man brukar ju säga så). 👀🤩✨
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-25 17:06:45 följande:
    Tack det samma!
    Auditanne skrev 2023-11-25 01:31:11 följande:
    Men är inte själva resan till Island ganska bökig och omständlig? Har för mig att man måste ta lite omvägar fram och tillbaka med flyg, beroende på var i landet man bor.
    Själv är man bosatt i götet och här går inga direktflyg till Reykjavik vad jag har förstått. Om det inte ändrats sen jag kollade sist då. 
    Flyg har jag inte kollat. Jag och en vän seglade till Färöarna en gång så meningen var att ta sig till Island med egen båt. Men det beror på isläget bland annat. Sedan hade jag siktat på Höfn istället för huvudstaden. Jag googlade lite, götet är alltså samma som Göteborg? Nej det verkar som att man från Stockholm kan flyga direkt till Reykjavik däremot om man föredrar det.
    Det låter fantastiskt spännande att ta egen båt till Island! Var försiktig bara, så du kommer hem välbehållen 💖
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-11-30 00:25:07 följande:

    Hoppas äventyren gick som de skulle och var roliga Fultextad Användarhandb!

    ?-
    Dagens blogginlägg 😃
    Dagarna springer iväg. Man hinner inte leva på riktigt. Jag vet inte vad jag väntar på liksom.

    När man hör om dödsfall så blir det så omskakande. Man borde ta tillvara på tiden bättre. Men jag vet kanske inte riktigt hur. Umgås mer med släkt och vänner är väl självskrivet men att sätta det system är svårare. 


    Det har snöat några dagar. Det är vackert och kallt. Jag gillar kylan för den blir en prövning i sig. Tycker om när det är lite svårt. Åtminstone fysiskt. Prövningar psykiskt är jag ganska mätt på. Fysiska prövningar är så bra på att dämpa de psykiska prövningarna. Precis som effekten blev för Markus som jag nämnde i förra inlägget. Han bodde i skogen några år.

    Jag fördjupar mig i sångtexter och har fastnat för Så länge skutan kan gå av Evert Taube.
    Särskilt dessa rader:

    Och vem har sagt att just du kom till världen
    För att få solsken och lycka på färden?


    ??

    Så tag med glädje ditt jobb fast du lider
    Snart får du vila för eviga tider
    Men inte hindrar det alls
    Att du är glad och ger hals
    ??-


    Det är en rasande tur att du lever, min vän


    Jag tycker det är en positiv text. En text som berättar om att man bör leva här och nu. 

    Det var kanske allt jag hade idag. Sov gott mina vänner. Må lyckan stå er bi.


    Jag tycker också om snön och kylan. Landskapet blir så mjukt och mysigt på något vis. För tillfället är jag trött på både fysiska och psykiska utmaningar, men förr brukade jag ofta vinterbada. Jag har till och med badat på nyårsafton en gång, för det var ingen is just då det året.

    Håller med om att det är en positiv text! Att inte ta saker för givna och kunna känna lycka fast livet inte alltid går som man vill, det är viktigt. Till viss del kan man påverka hur lycklig man känner sig genom att ha en positiv inställning, även om det såklart inte räcker alla gånger.

    Tack så mycket! Det var en fin önskan och må lyckan stå även dig bi. ✨
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-12-01 17:04:19 följande:

    Jag hör att vintern, kylan och snön har tagit ett grepp om Norden. Här på GC har vi också vinter, nere i San Fernando och Playa del Ingles så faller regnet ymnigt. Det är +26°C i luften så väldigt behagligt. Här uppe i Sonnenland har det duggat lite och vi får fina regnbågar. Bilden är absolut inte AI 🤗 utan tagen som den är med en telefon!


    Vilken kontrast mot här! Det ser väldigt vackert (och varmt) ut och tänk att du lyckades fånga en regnbåge på bilden 🌈 Klimatet låter väldigt behagligt och jag kan inte låta bli att känna lite längtan söderut, även om jag faktiskt uppskattar snön och kylan. Man skulle nästan kunna tro att det är en AI-bild, med regnbågen och allt. Nu när ni bjuder på så fina utsikter måste jag ju bjuda på en ful. Från min balkong ser man fyra husklossar och en gångväg. Nästa gång jag flyttar får jag se till att utsikten är lite vackrare 😅 Trevlig helg på er!
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-12-01 16:30:37 följande:

    En annan bild står dock på tapeten idag. Det är den första december idag. Så vi öppnar första luckan i adventskalendern. Det är glöggens dag idag.

    //

    Syna den inte för noga, ingenting är perfekt =P


    Så spännande med lucköppning! Har du gjort en version för AI-tråden och en för Nattuggletråden? Jag tycker att antalet tomtar har krympt på den här. Mest fastnade jag för tomtarnas blickar. En av dem kikar rakt på oss 🎅🏻👀
  • Eurydike
    Anonym (Grumm) skrev 2023-12-02 13:06:47 följande:
    Så fint! 🦌 Den där släden hade jag gärna tagit in till staden idag, men det var nog nyttigt att gå också med tanke på allt julgodis jag kommer börja baka snart 😋 Den här tråden blir bara juligare och juligare!
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-12-02 23:21:26 följande:
    För min del blir tråden ännu tråkigare och rätt ointressant! AI-generade bilder utan annan kontext än "Jul" är inte min grej alls. Men, det är inte jag som bestämmer vad som skall postas här så jag böjer ned huvudet och accepterar faktum. Flera av er är grymt fina människor och jag har haft stort nöje av att läsa era inlägg. Önskar er främst en god jul och framgång i livet, god hälsa och rikedom på erfarenheter därtill! Skål
    Jag förstår hur du känner och kan också konstatera att den här tråden är lika plastisk som en lerklump vi formar tillsammans. Ibland drar vi åt olika håll, ibland åt samma. Jag har haft stort nöje av att läsa dina inlägg, särskilt från resan till Afrika. Då får jag önska dig allt det fina tillbaka! Du får en regnbåge också, även om de är vanligt förekommande där du bor 🌈
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-12-02 23:45:30 följande:

    Hej hej! Precis hemkommen från en julmiddag och lite lagom rund under fötterna.

    Dagens lärdomar:

    Jag är en ganska stödjande person som man kan prata problem med.

    Jag får folk att skratta.

    Detta är påminnelser till mig själv. För imorgon när jag vaknar kommer självhatet, som alltid dyker upp dagen efter en festkväll genomströmma mig och göra mig handlingsförlamad. Jag vänder allt gott till ont men imorgon bör jag låta bli. 


    Trevligt med julmiddag!

    Jag tror du var rolig och bjöd precis lagom mycket på dig själv, men känner såklart igen känslan.

    Bra då att du har skrivit en påminnelse till dig själv som du kan läsa när självhatet kommer. Ja, det bör du verkligen låta bli! Jag funderar på om det delvis är ett fysiskt fenomen? Denna typ av ångest kanske beror på att man har tömt sina dopaminnivåer, precis som vid kaffeångest, så det tar ett tag för kroppen att ladda om. Men nu gissar jag bara 🤔
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-12-03 03:03:47 följande:
    Ja så kanske det är? Då behöver jag bara komma på hur jag får dopaminförrådet snabbt 🤔
    Det verkar gå att höja dopaminnivåerna genom att äta vissa saker! Promenader tycks också vara bra. Men hur fort det går har jag ingen aning om, annars fylls de ju på naturligt.
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-12-07 22:15:26 följande:

    Sol! Sol! skönt
    lys, lys, ljus,
    trög väg på grus,
    se gräs grönt,
    här mycket lätt
    äta sig mätt.

    Här inte brått
    bortkrypa vill,
    här ligga still,
    mums, mums, gott.

    Hum, hör dån,
    jum varifrån
    är svårt hot?
    Stor svart fot,
    bäst krypa in
    i hyddan sin.


    -Gustaf Fröding


    Vilken fin dikt! Den påminner lite om när jag gick ut och åt på lunchen idag, minus det gröna gräset och den stora svarta foten. Det kan inte vara lätt att vara så liten att en fot utgör ett hot, å andra sidan finns det alltid hot som ruvar över en oavsett hur stor man är.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!