Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    Eurydike skrev 2024-08-09 01:47:39 följande:


    Btw här är mitt nya nattlinne 😉
    Det där bara skriker Eurydike! Bra val 😃
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-08-09 20:45:50 följande:
    Hej! Så trevligt att se ett inlägg från dig. Vad skulle du vilja finna mer stimulans i mer, och vad kan du finna det i? Åldrandets poesi, ryggkotornas förnimmelse om ett liv i strävan, det är fint. Jag fyller snart år, 24 nu i mitten av månaden, blir gammal och vis, nå ja, vis blir jag nog aldrig, kanske inte riktigt gammal heller, vem vet. Medicinen hade mycket biverkningar, sämre tankekapacitet bland annat, fast det kanske hade märkts haha! Istället har det tillkommit andra prövningar som är under utredning, som verkar diktera villkoren ganska mycket. 

    Till hösten ska jag studera, kanske få lite vettigt gjort! Hade ett kortvarigt arbete som slutade, så nu har jag mest drällt omkring, ägnat mig åt debatterande, läsning, suttit nere vid havet och så. Har varit lite jobbigt att gå dit och ta sig hem igen. Hoppas att du har tagit vara ordentligt på sommaren!

    Tack! Jag vet inte var jag kan finna stimulans. Jag är nog en rastlös själ. I ungdomen bedövade jag rastlösheten med alkohol och skräpmat, inte alkoholism alltså utan bara vanligt festande men sen kom barnen och hag insåg att alkohol kanske inte är så himla kul som jag trodde.


    När ungarna var små hade jag ju ingen tid över och hann inte tänka på min rastlöshet. 

    Nu sitter jag här och är lika gammal som dig, åtminstone om man tar siffrorna i annan följd, och känner att jag vill uppleva mer grejer. Så länge tid finnes. 


    Jag kom aldrig iväg på den där seglarkursen. Det var lite synd men det blir sommar snart igen.

    Jag hoppas det funkar för dig med hälsan. Jag tror inte försämrad tankekapacitet är så farligt för dig. Jag har en känsla av att du ligger ganska mycket högre än genomsnittet i tankekapacitet.

    Kul att du ska studera. Det är något jag tycker mycket om även om jag aldrig gjort det på riktigt. 


    Det låter som att du tagit vara på sommaren. Sitta vid havet låter härligt. Själv är jag dålig på att ta tillvara på nuet. Jag lever ofta 10 år framåt i tiden. Vilket är puckat. Det är nog därför jag blir så rastlös. Jag blir aldrig nöjd 😃.

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2024-08-09 20:58:23 följande:
    Ja, jag tänker att livet går i olika faser och att man ibland mår bra av att koppla bort någonting helt och sedan komma tillbaka med ny energi. Jag har hunnit med mycket av det jag har velat hinna med denna sommar. Några saker finns fortfarande kvar på önskelistan, men annars är jag nöjd.

    Då kanske du har faser med badandet också 🌊 Jag har badat mindre än jag brukar, men ganska mycket ändå. Kan tänka mig att små barn drar iväg en till stranden, till skillnad från lite större barn. När jag var liten brukade jag alltid tjata om att få bada i vattenspridaren eller så tidigt som möjligt 😊

    Vad lyxigt att ha en sådan svampmästare till sambo! 🤩 Visserligen tycker jag om att plocka svamp, men tackar inte nej till att äta upp andras fångst heller 🍄🍄🍄

    Det var väldigt kul att se skulpturerna där och även om jag skulpterar i vax så är slutprodukten i ett annat material! Abba-museet måste jag kika på någon gång. Den här semestern blev det Nordiska, Naturhistoriska och Livrustkammaren. Jag hann med Thaifestivalen och en trevlig festkväll också 🥳

    Det var så lite! Tack för att du kikade in och blåste liv i tråden! Jag har saknat den 🦉
    Jag såna faser har jag med träning. Jag tränar orimligt mycket i perioder för att sen fastna i soffpotatisläge. Men jag är lite on and off på det sättet. Allt eller inget liksom.

    Stockholm är härligt. Jag har varit där alldeles för lite och missat alla de platser du nämner men ska ta mig tiden snart. 
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-08-11 21:00:08 följande:
    Jag vet inte alls mycket om festande, men kanske var det bara mer än alkoholen som lockade? Det sociala, känslan, atmosfären, förhoppningar och sådant. Bara hur jag tänker mig att det skulle kunna vara. Kanske är det svårt att friställa de olika delarna om de är tätt sammanhörande.

    Ja, upplevelser är egentligen allt vi har att tillgå. Segling gör du helt rätt i att prova på.Solig Där finns mycket att hämta, jollesegling kan vara nog så roligt, men ganska utmanande. Eller att se då solen går ner och stjärnhimlen tänds över öppet hav och vattnet stänker kring fören. Det är verkligen upplevelser.

    Tack så mycket för dina fina ord! Jag tänkte mer åt andra hållet, att det just inte skulle göra någon skillnad om den inte är så skarp från början, haha! Känseln i fötterna är förändrad, lite uppåt i benen med, kan inte gå så långa sträckor längre, varit trött ofta och så.

    Nå, säkert har du mycket mer kunskaper än jag även utan studier. Jag sökte till några olika alternativ och valde sedan att ta mig an en utbildning inom trädgårdsbranschen, finns mycket spännande där.

    Spekulerar bara helt fritt, men att leva längre fram i tiden kanske dels är ett hopp som man lägger i något man inte har och på så sätt sätter man upp ett nytt mål och en ny strävan. Samtidigt kanske man också då kommer undan den tristess eller vad som än råkar finnas i nuet. Å andra sidan, framtidsplaneringar är också förpassade till nuet. Man får nog skilja på klocktidens nu och det mentala nuet. Ibland är det som skönt att bara luta sig tillbaka i varandet, det fungerar ibland vid havet, titta långt, slappna av. Gärna då det regnar.

    Ja så var det nu. Eller snarare att alkoholen var en biverkan av det sociala umgänget. Det var det man gjorde liksom.

    Vi får se om det blir nog segling. Försökte få med nån kompis men det gick inte och då fegade jag ur. 

    Nu vet jag inte hur du känner för din tankekapacitet men du behöver nog inte tvivla. Det är tydligt att du analyserar mer än gemene man. Men visst är det så att ju mer man vet ju mer blir man medveten om vad man inte vet?
    Jag hoppas det blir bättre med orken. Är det medicinen som gör sitt? Fast du kanske aldrig började med den.

    Trädgård låter sjukt kul. Ibland har jag tänkt tanken att göra något liknande. Men jag är så fast i mitt yrkesliv så det skulle vara jobbigt rent ekonomiskt att lära om sig Nu när jag äntligen nått en bra lönenivå. Men det finns någon omedelbar bekräftelse i att syssla med sånt arbete. Sen är det en stor fördel att få vara ute. Jag lider lite av att sitta inne bakom en skärm hela dagarna. Jag tror att du valt precis rätt.

    Ja det finns fördelar med att leva i framtiden. Jag har ganska långt framskridna planer på både ditten och datten och det har verkligen hjälpt mig framåt. Åtminstone yrkesmässigt.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-08-16 21:20:39 följande:

    Till alla: I går ramlade jag och slog mig på grund av en tråkighet. Således var jag som int på topp då jag svarade till exempel här i kedjan eller allmänt. I fall någon undrar över torrt eller aningen ofullständigt språk. Det är inte för att jag menade något illa, utan helt enkelt på grund av att jag inte var helt bra, men i dag har det varit bättre. Ta vara på helgen!


    Rackarns! 


    Jag tycker du svarade skarpt som vanligt 😃 hoppas kroppen inte är allt för öm.

    och GRATTIS på födelsedagen, i efterskott då, 🎂🥳.

  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2024-08-18 22:19:32 följande:
    =) 

    Firade augustibarn nr femtielva igår. Tur som Fan att jag inte dricker alkohol annars hade jag varit full mellan den fjärde och tjugonionde. 
    Härliga tider! Jag dricker knappt längre heller men när jag gör det ångrar jag det alltid eftersom jag blir bakfull utan att ens blivit full. 😬
  • FredrikLiksom
    Anonym (Ugglan) skrev 2024-08-18 22:21:55 följande:

    Vad får er att vara nattugglor?


    Sömnsvårigheter. Men det är inte så farligt. Det går lite i perioder. 
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-08-19 19:55:40 följande:
    Tack så mycket!Solig Nå nä, träningsvärken som uppstod i hela kroppen är nästan helt borta, ena armen är lite öm och blåslagen bara, men det är också bättre.
    Skönt!

    Jag ser nu att du tog inlägg 2500 en sida bakåt i tråden. Så nu är du regerande mästare utan att ens försökt. Inte illa.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-08-23 16:13:54 följande:
    Färöarna. Vilt, dramatiskt, grönt och vackert. 

    Vad är det mest sevärda i Sverige?

    Ah. Bra tips.
    Det fanns inte i mina tankar och det är helt klart sevärt ser jag nu när jag googlat lite.

    Jag har sett så lite av Sverige så jag har inget bra svar på den frågan så det får bli ett alldagligt svar.
    Bäst trivs jag nog på Öland och särskilt Neptuni åkrar en solig sommardag. 


    Men jag kan tänka mig att norra Sverige har en del att erbjuda men det har jag ännu inte fått uppleva.

  • FredrikLiksom

    Usch. Jag har legat sömnlös hela natten. 


    Bröt våndan genom att titta på lite tv men det hjälpte inte min möjlighet att somna.

    Snart är det morgon och dagen måste börja. Man vill ju inte slösa bort en dag.

    Hoppas ni som läser sovit gott och får en fin dag. 


    Gräv inte ned er grubblerier. 

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2024-09-28 10:43:31 följande:
    Fy det låter tufft!

    Att ligga sömnlös gör att man får för mycket tid att tänka och till slut glider hjärnan in på grubblerier. Så är det för mig i alla fall. Ungefär som att man redan har avverkat alla positiva tankar och då finns bara de negativa kvar. Bra att du tittade lite på tv! Ett annat tips är att lyssna på en podd. Jag brukar ligga på sidan och bara ha en hörlur i örat, då är det lätt att råka somna.

    Hoppas att dagen blir fin, trots den dåliga natten! Annars får vi hoppas att du sover bättre i natt 😴

    Själv har jag en bra sömnperiod just nu!
    Ja grubblandet Är jag bra på. Eller dålig då Egentligen. 
    I natt sov jag faktiskt gott men vaknade vid 5 av en obehaglig dröm. Det händer inte så ofta som tur är men jag vaknade i känslan att det hade hänt på riktigt och det tog flera timmar innan känslan gick över.

    Konstigt hur drömmar kan påverka en.

    Skönt att du har en bra sömnperiod. Min sömn gagnas av hösten och att det inte ljust lika många timmar så det är faktiskt hoppfullt.
  • FredrikLiksom

    Nattsudd. Eller jag vet att många inte ens funderat På att lägga sig vid den här tiden men jag brukar somna tidigt och vakna ännu tidigare. Men nu är jag faktiskt vaken Utan att ha haft mitt första sömnpass.

    Det är inte sömnlöshet, jag har helt enkelt hållit mig vaken. Jag har legat i sängen och läst. Förr löste jag hur mycket som helst men nu blir det inte så ofta. Det är mobilens fel. Det är för enkelt. Hjärnan blir lat. Jag fick stålsätta mig för att läsa mer än ett kapitel.


    Hjärnan blir så understimulerad av en bok när man jämför med en mobil. Det är något jag inte gillar. Det tog nog en halvtimme minst innan hjärnan slutade fara omkring i annat medans jag läste. Det var precis som att jag fick kalibrera om den. 


    Jag måste sluta släpa runt på den där skärmen. Den tar verkligen bort en hel del livskvalitet. Även om den också förenklar vardagen rätt rejält. Jag funderade på att köpa en sån där knapptelefon för att komma ifrån men sen är det allt det där man tycker man måste ha. Meddelnden från barnens skolapp, räkningar via Kivra och en massa annat. Jag kan ju lägga den någonstans och gå och checka av läget ibland. Annars försöker jag ha så många notiser som möjligt på av. Men det där att den alltid är bredvid en. Alltid redo att scrollas.
    Det är en känsla av att bli kontrollerad. Att det fria valet av att ha en telefon inte är så himla fritt.

    Nu ska jag sova. 


    Godnatt 

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2024-10-06 21:59:53 följande:
    Hallå där din Nattuggla!

    Hoppas du får sova bättre i natt! Det är alltid jobbigt att ligga vaken på natten, men nu var det ju frivilligt den här gången. Jag förstår dig med läsningen och att du känner att hjärnan blir lat. Alldeles nyligen tog jag en paus från min kära läsecirkel just för att jag inte orkade läsa böckerna. Sedan dess har jag börjat läsa böcker igen, så jag behövde nog bara en paus och att få läsa utan press. Men jag tror absolut att hjärnan kan bli lat. Att titta på korta klipp på mobilen är så enkelt och snabbt att allt annat blir krävande i jämförelse. Mitt tips är att försöka undvika just den typen av snabb belöning för hjärnan! Det gör jag just nu. Nej, att klara sig helt utan mobil är inte lätt i dagens samhälle. Förstår känslan av att känna sig kontrollerad. Du kanske borde läsa 1984 och utmana dig själv?

    Hoppas att du fick dig en blund efter en stund!

    Godnatt på dig en dag för sent! 🌙
    Tack! Jag sover faktiskt ok så här på hösten. Det är precis lagom väder och ljus för att jag ska trivas.

    Jag har faktiskt läst 1984. Men det var ett tag sen så jag minns inte riktigt allt mer än den var tankeväckande.

    Det låter smart av dig att undvika de snabba belöningarna. Jag försöker jag med. Även om det är med rätt klent resultat. Ja ja jag får jobba vidare med det.

    Kul med en läsecirkel. Även om jag själv antagligen inte skulle kunna vara med i någon pga lässlarv och att jag uteslutande läser psykologi, fakta och biografier.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-10-07 18:03:31 följande:
    Telefonen kan förvisso innehålla olika bra funktioner, men för mig används den nästan bara för telefonsamtal, textmeddelanden, väckarklocka och klocka. Inga notiser eller något sådant. Förstås också bra att köpa biljett med då man åker buss eller spåra. Fast, det kanske bara berättar att jag inte har så stora behov. Ditt resonemang går förstås att överföra på annan teknisk utrustning, att leva helt utan dator blir nog jobbigt exempelvis. Fast dator är förstås trevligare att skriva på, kolla information på och läsa på jämfört med en telefon, trevligare gränssnitt på dator med. Det här med fri vilja är en invecklad debatt, men den är intressant. Ett ämne jag spekulerar i emellanåt. Känns det svårt att koncentrera sig även då det är ett riktigt intressant ämne? Hoppas att det blev en god natt!
    Bra sätt du använder telefonen på. Jag sitter 8-9 timmar framför dator varje vardag pga jobbet så den kan jag inte vara utan tyvärr. Sen tror jag förvisso inte den skärmtiden är ett problem. Där använder jag ju hjärnan och tränar den. Mobilen är mer hjärndöd förströelse. Lite som att äta chips. Man behöver det inte men gör det för belöningsnerven.

    Jag har inga koncentrationssvårigheter när jag jobbar. Det kanske är för det är ganska intressant och viktigt men jag minns från när jag var barn och skulle plugga till prov och liknande att hjärnan vandrar iväg och jag måste hela tiden ta mig tillbaka i texten. Nu har jag aldrig haft några inlärningsproblem eller svårigheter att ta in fakta så på något sätt så fastnar det ändå. Kanske undermedvetet. Jag kanske bara sållar bort det oviktiga och tråkiga.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-10-08 21:24:26 följande:
    Då förstår jag! Nä, att vara utan dator kan nog medföra många nackdelar med. Haha, det var faktiskt en bra liknelse nog det där med telefonen och chips! Nå, om man trivs med det, och kanske även använder den till andra uppgifter också är det inte så dåligt. En del gör ju mycket på telefonen istället för datorn med.

    Nej det var jag som var otydlig, inte menade jag att du skulle ha några koncentrationssvårigheter i arbetet eller så, säkert är du effektiv. Det där känner jag igen från skolan, jag svävade lätt iväg, hamnade in i andra ämnen och så där, det drog ner en del betyg till och med, fast jag inte hade några inlärningssvårigheter heller. Ja, en del ämnen upplever man som tråkiga och otillfredsställande, sådana man varken är intresserad av eller tycker att man kan ha som verktyg till någonting annat.

    God morgon.
    Nej jag fattar vad du menar men det är ju någon form av koncentrationssvårigheter även om det inte förstör för mig riktigt. 


    Nu ska jag ta tag i dagen. Ha en bra dag!

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2024-10-15 21:33:31 följande:
    Perfekt med höst då ju! 🍁

    Den här gamla ruggugglan, eller jag menar nattugglan 🦉, sover också hyggligt just nu. Kaffet är borta (och jag ska aldrig börja igen) och jag drömmer nästan inga mardrömmar.

    Ja, jag gör faktiskt stora framsteg på de flesta fronter just nu 😊 Jag lyssnar på poddar och läser böcker istället, men anledningen till att jag tog en paus i läsecirkeln var faktiskt lässlarv. Innan sommaren började läslusten dala, så då tog jag en paus för att hitta den igen. Nästa novell som står på menyn är ?Flugan? ???? Men psykologi, fakta och biografier är också intressant!
    Kaffet med ja! Det borde jag dra ned på också. Det blir väl en 3 halva koppar om dagen men jag blir lite stirrig av koffein så till och med det är för mycket. Nice att du lyckats 😎.

    Kul att allt går bra för dig. Jag ska bara nå botten igen innan jag börjar klättra uppåt. Men då jävlar!

    Men hösten är bra. Man får lite mer tid. Trädgården behöver inte trimmas och klippas och jag får lite mer tid eftersom det inte blir samma aktivitetshets Som på vår och sommar.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!