Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    Stooler skrev 2023-10-04 11:36:08 följande:
    Tror egentligen att min bekvämlighetszon är av liknande storlek som din. Det är bara det att jag är så jäkla nyfiken!!! Jag är också en sån där jäkel som plöjer fakta, gör research innan jag reser nånstans eller testar något nytt. Antagligen blir gränserna aningen suddigare till zonen pga det? Dessutom så lär man sig att testa sina gränser efterhand man ser att inget farligt hände utan att man faktiskt sitter med nästan enbart positiva minnen av något som man först var tveksam till!
    Jag håller helt och hållet med dig i detta. Man släcker några av sina fördomar och farhågor genom research.

    Sen blir det att man förflyttar gränsen för zonen hela tiden när man se vad man klarar.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-04 19:02:10 följande:
    Ja, känslan att lyckas är väldigt tillfredställande. Hur man reagerar på bakslagen är individuellt. Kanske att man kan öva på att värdera lyckan mer än dess motsats.

    Att längta bort kan också vara trevligt, ha något annat i tankarnas horisont att tråna efter. Se en annan strand växa fram någonstans i fjärran. Kanske kan det ge någon sorts tillfredställelse att veta att du kanske kan ha det som mål i framtiden.

    Staden är fantastisk på flera sätt. Mångfacetterad, mycket att erbjuda och allt sådant. Fast ibland har jag hamnat att gå av spåran eller metron och ta en senare tur. Ibland kan man bli rädd för att bli rädd, i brist på bättre förklaring. Det är ett intressant perspektiv du har, och det ligger mycket i det också, sedan har ju staden flera olika områden och kvarter med, lugna och tysta med.
    Jodå, det har blivit en och annan seglats. Förstås är jag partisk, men jag rekommenderar dig att prova på någon gång! Man ställs inför många intressanta företeelser och det är väldigt meditativt. Båtar och havsliv har den effekten.

    Jag har sökt in till sjöfartsutbildning, det är intressant, så sökte jag in till att utbilda mig inom kundtjänst, det är inte så intressant. Kollade också gränsbevakningen, men då måste man ha gjort frivillig militärtjänstgöring för kvinnor och kunna framföra fordon. Militärtjänstgöring är bland det sista jag vill göra och fordon kan jag inte framföra alls då båtar inte räknas dit. Sedan har jag kontaktat Åbo Akademi med om litteraturvetenskapsstudier. Vilket områden är du inom så där på ett ungefär om man får vara nyfiken utan att snoka?

    Jag blev onekligen lite sugen på segling. Jag kikar förtjust på över atlanten och på nåt sätt tilltalas jag av att befinna sig ute till havs utan möjlighet att nå land. 


    Men hur ska man börja liksom? Jag vet inte skvatt ju?

    Det känns som att du vet vad du vill! Vilket är bra. Själv rör jag mig ganska planlöst och impulsivt va det gäller vilka jobb som tilltalar mig. Men när jag utför själva arbetet är det tvärtom. Då har jag snarare ganska klara  regler och planer.

    Man kan säga, grovt förenklat, att jag jobbar inom industrin, med försäljning.

  • FredrikLiksom
    Stooler skrev 2023-10-04 20:28:50 följande:
    Lustigt! Efter examen så jobbade jag med detsamma i runt 10-12 år. Elektronik-komponenter närmare bestämt! I princip fram tills Asien-krisen gjorde att all elektronikproduktion försvann från landet!

    En fråga! Industrisäljare sägs ju vara extremt extroverta, jag och mina kollegor var det i yrkesrollen men på helgerna och annan ledig tid vegeterade vi så mycket det bara gick. Inga fester, inga föräldrabesök, ingenting sånt som innebar att träffa en massa folk och socialisera! Känner du igen det?

    Minns att en psykolog bekräftade tesen på en säljkonferens jag var med på. En verklig AHA-upplevelse!

    Haha! Det var en rolig tes. Jag känner ju egentligen ingen annan industrisäljare privat på djupet, så jag kan egentligen varken bekräfta eller dementera. Det låter inte omöjligt ju. Man kanske behöver en paus efter allt socialiserande. 


    När det kommer till mig själv så har jag någon slags splittrad personlighet som alltid sett mig som ganska introvert. Och agerar därför på fritiden precis som du skriver. Men jag har svårare att sätta mig som extrovert inom yrkeslivet. Men visst, jag kan babbla på rätt bra när det är ett ämne jag behärskar så det kanske är så att jag är lite extrovert då? 

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-04 21:33:24 följande:
    Ja okej, då förstår jag!

    Det är väl så nära man som ickereligiös kan komma religiösa upplevelser, då stjärnkatedraler tänds högt ovanför en och runt omkring finns bara vatten och åter vatten, som böljar och vindens sång och i allt detta uppgår man liksom, där och då. 

    Ska försöka att inte skriva en roman till inlägg om det här i respekt för de andra, men det finns introduktionskurser även för vuxna. Då jag gick, fast inte som vuxen, fick vi lära oss att ta ut och planera en rutt och uppskatta hur lång tid det skulle ta och så där. Då får du lära dig hur en segelbåt fungerar. Utöka med att lära dig om navigation och kanske sjösäkerhet. Segla med någon som kan mycket om det, som är erfaren. När du själv börjar kan det vara bra att göra det inomskärs och inte bli sur över misstag. Var inte rädd för väder och vind, det finns en hel del påståenden som egentligen inte stämmer, men som blir självuppfyllande gällande vågor vind och väder. Atlanten har jag ännu inte korsat, kommer senare nog, men väl till Färöarna, Norge, Nederländerna, Sverige, andra Östersjöländer och Bottenviken och så där. En kommande dröm är förutom Jan Mayen, Falklandsöarna och därifrån Sydpolen, åtminstone att få skåda delar av den. Det går nog att lägga hur mycket pengar man vill på det, eller så gör man som jag och budgetseglar, man blir påhittig och lär sig mycket. Vill du ha mer handfasta tips kanske jag kan vara behjälplig.
    Jag hittade faktiskt en klubb i närheten nu när jag googlade. Jag kanske drar iväg ett mail 🤔, impulsiv som jag är. 
  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-10-05 17:31:47 följande:
    Jag tänker att olika saker fyller olika funktioner under livets gång. Ibland är det rätt att hålla truten och kratta, ibland att kasta bort krattan och snattra. Om man har gjort på samma sätt under lång tid blir livet lätt lite statiskt. Då kan det vara bra att stanna upp och se vad som behöver förändras. Ofta måste man tillåta sig att befinna sig i nuet, med till exempel en kratta i handen, för att kunna känna efter. Att bryta vanor är svårare än att bara fortsätta på samma spår. Det som fungerar för mig, har jag märkt, är att ta små steg i rätt riktning. När man vänder sig om och kikar över axeln har man plötsligt kommit en bra bit. Att kunna säga nej är alltid bra.

    Starkt att du i princip har slutat med alkohol! Jag vet hur jobbigt det kan vara att sluta med saker som dövar för stunden, men som tur är har jag aldrig börjat med något värre än kaffe. Fint att du ändå kan dricka en eller två öl på semestern! 😊
    Ja men så är det nog. Jag är lite allergisk mot vanor och rutiner. Men vissa vanor Kan jag inte bryta pga omständigheter och vissa vanor fattar man knappt att det är vanor. Som det här att jag alltid ska bryta vanor! Det är ju en vana i sig om man tänker efter 🤪.

    Jag är tvärtom med stegen. Jag måste ta jättekliv för att lyckas. Tar jag små kliv så failar jag. Jag är nog lite udda där. 
  • FredrikLiksom
    Stooler skrev 2023-10-05 18:54:08 följande:
    Inte udda alls! Stora kliv ger dig inte tid att börja tänka efter och bli tveksam, det gör däremot de små stegen....

    Egentligen tänker jag alltid efter ordentligt. Men det är något med dem stora stegen som gör att jag har mer att förlora om jag ger upp. Det är därför jag har så lättare att klara till exempel en tuff kosthållning eller ett hårt träningsschema under ganska lång tid. Jag vet många som går till gymmet någon gång varannan vecka medan jag mer är typen som kör 5-6 gånger i veckan och tröttnar efter 1 år, håller upp 2 år och sen kör 5-6 ggr i veckan igen. 


    Det är antagligen bättre Att hålla det till en gång varannan vecka 😂 men det är så här jag funkar.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-05 20:00:07 följande:
    Gör det, du kan få mer information och sedan ta ställning till huruvida det kan vara något för dig. Så småningom kan du bli en friryttare och segla dina egna vägar på egna villkor om det känns bra.
    Ja precis! Jag är en ensamvarg så hoppas det funkar.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-05 21:41:09 följande:
    I så fall har du nog hittat rätt! Du behöver inte ha en stor eller lyxig båt för att segla långt ensam, däremot sjöduglig och sjösäker. Det du kan behöva är livlina och någon form av självstyrning, som till exempel vindroder, men de är dyra och det går att lösa på billigare vis. Plus en hel del annat, men det blir bra. Vi kanske ses där ute någon gång. Välkommen till en fantastisk hobby och livsstil om du beslutar dig för att utforska det mer.
    Härligt!
  • FredrikLiksom

    Nu är jag trött.
    Som ni ser på mitt förra inlägg så vaknade jag alldeles för tidigt. Även om jag tycker det är vissa fördelar med att behöva så lite sömn så är det ibland skitjobbigt. Tänk att få sova till typ 9 någon gång. Att få ligga och somna om ett par ggr så där gött som när jag var tonåring.

    Ja ja. Det går bra ändå.

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-10-06 23:09:11 följande:
    Förstår det. Du vaknar ofta när jag somnar. Jag kan knappt ens föreställa mig hur det känns att ha en sådan dygnsrytm. Du måste känna dig väldigt morgonpigg, även om du inte känner dig pigg. Men jag håller verkligen med om att det vore skönt att få sova ut ordentligt någon gång. Att få ligga och somna om på morgonen är jag däremot bortskämd med. På morgonen är jag SÅ tacksam för att jag har väldigt flexibla arbetstider. Morgonsömnen är (för mig) den skönaste. Jag drömmer massor av drömmar och är riktigt avslappnad då.

    Ja, det får la gå 🙃
    Ja det är lite märkligt. Idag blev det lite längre iaf. Alltid något!

    Der hade varit kul att testa dina flexibla arbetstider och se om det hade lett till någon förändring för mig. Men det lämpar sig tyvärr inte med mitt jobb så jag får hitta på något annat 😃
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!