Inlägg från: kokosnötmjölk |Visa alla inlägg
  • kokosnötmjölk

    Här samlas alla nattugglor!

    Funderar81 skrev 2022-10-29 09:06:16 följande:
    Inte så jättelätt, tycker jag. Visst skulle jag kunna gå ner i inkomst lite utan att få alltför ont i hjärtat. Skulle kunna dumpa bilen tex.
    Största problemet är att komma på VAD jag ska göra som 1 - är intressant , 2 - inte kapar inkomsten för mycket (är själv med 2 barn ).
    Ett sent välkommen till tråden  
  • kokosnötmjölk
    Antigone skrev 2022-10-30 01:17:13 följande:
    Vad skönt att höra! Jag unnar dig verkligen att få sova ut ordentligt, så hoppas det fortsätter 🤩 Håller som vanligt tummarna även om jag är osäker på om det hjälper! Själv har jag haft en riktigt bra period nu. Har sovit runt 8 timmar två nätter i sträck igen. Innan jag flyttade till en egen lägenhet hände det verkligen aldrig. Så min sömn är helt klart på väg åt rätt håll, även om det går långsamt 😴
    Åh, vad skönt att du fått sova två 8-timmars-nätter i rad. Det är du verkligen värd. Hoppas verkligen att den bra perioden håller i sig! Här verkar sömnen flippat ur totalt. Natten till idag blev det 2h så det har inte blivit mycket gjort idag. Längtar efter sängen men vågar inte gå och lägga mig än. Tänker att jag får se till att underhålla mig själv i 2h till, sen kan jag gå och lägga mig. Men något som förvånar mig är hur kroppen orkar fortsätta med så lite sömn/återhämtning. Eller så är det för att den inte har något val. 
  • kokosnötmjölk
    Antigone skrev 2022-11-02 20:12:04 följande:
    Det är verkligen jätteskönt! Oftast somnar jag väldigt sent, men eftersom jag kan sova länge på morgonen så är det inte ett stort problem. Min sömn har blivit så mycket bättre sedan jag bor ensam. Jämför 1-3 timmars sömn per natt, med 4-8 nu. Hoppas den aldrig trillar tillbaka till sömnterror på Elm Street igen! 😱 Åh! Jag tycker verkligen synd om dig och vet hur jobbigt det är. Ibland känns det nästan som om man håller på att bli galen när man inte får sova. Ja, det är verkligen helt sjukt att kroppen orkar streta på och frågan är bara varför? Det borde ju vara lätt att somna om man är så trött, men tydligen inte. Har du fått några bättre nätter nu?
    Ja, minimum 4h är ju definitivt bättre än minimum 1h. Det är verkligen hemskt att inte få sova! Men även 4h är ju egentligen för lite. Jag sover så mycket bättre om jag är ensam i rummet, bara vetskapen om att någon annan är i samma rum (personen behöver alltså inte ens snarka eller andas högt) verkar störa min sömn. Jag har fortsatt sova som en kratta men hade en läkartid idag (igår...) för en annan sak. Vi kom in på sömnen lite snabbt, så nu har jag fått sömnmedicin igen. Förhoppningsvis kan det få mig "på banan" igen. Jag har haft samma medicin tidigare men har gått omedicinerad ett ganska bra tag nu så det känns lite som ett setback att behöva börja om. Men samtidigt känner jag att jag tar all hjälp jag kan få just nu, även om den är i form av medicin. Jag orkade dock inte hämta ut den igår utan tänkte att jag tar det imorgon (idag), så here I am, mitt i natten. Oh well. Själv då? Har du haft flera bra nätter eller har det vänt nedåt igen? 
  • kokosnötmjölk

    Här går det upp och ner som en berg och dahlbana. Men skulle ändå säga att det kanske är liiite åt det positiva hållet i alla fall. Ikväll verkar det dock svårt att somna så får väl se hur natten blir. 

  • kokosnötmjölk
    FredrikLiksom skrev 2022-11-09 04:54:51 följande:
    Då hoppas jag du lyckats somna nu.

    Själv ha jag vaknar alldeles för tidigt men det är ok.
    Tack  

    Jag lyckades nog somna till slut. 

    Jo, du brukar väl vakna för tidigt? Det måste vara jobbigt det med :/ Oavsett om vi har problem med att somna eller att vi vaknar för tidigt, så leder det ju till samma sak; sömnbrist. 
  • kokosnötmjölk
    Antigone skrev 2022-11-10 20:06:04 följande:
    Vad glad jag blir för din skull att det ändå är lite åt det positiva hållet med sömnen! Även om jag självklart önskar att du fick sova som en prinsessa (utan ärta under madrassen) jämt 👑 Här går det sviiinbra med sömnen! Så bra som jag sover nu har jag inte sovit på många år. Jag har till och med börjat skriva upp timmarna för att verkligen kunna njuta av hur många de är 😉 Men, jag sover fortfarande fel tid på dygnet, så jag hoppas att jag ska lyckas vända på det också snart. Parterapeuten kanske hade rätt när hon trodde att mina sömnstörningar beror/berodde på stress 😅
    Tack Skönt att det går så bra med sömnen för dig, det är du verkligen värd! 

    Ja, stress kan ställa till det mycket :/ 
  • kokosnötmjölk
    Eurydike skrev 2022-11-17 20:07:03 följande:
    Håller med! Den här tråden är som ett riktigt fint årgångsvin, även om den inte är så gammal 🍷 Ni behöver inte hälsa mig välkommen hit, för det är bara jag (Antigone) som har bytt användare nu igen 😉
    Hej! Jag noterade att ditt nick försvunnit (namnet hade blivit svart). Håller med FredrikLiksom, ingen aning om varför du bytte och det är inget jag behöver veta. Men kul att du är tillbaka i alla fall!  

    Kan väl bjuda på ett avslöjande jag också då. Jag heter inte kokos 😂
  • kokosnötmjölk

    Önskar så att jag kunde poppa in här och säga att det flyter på bra med sömnen, men jag verkar vara inne i en dålig period igen och det låter hjärnan mig veta om. Tankar som snurrar och gör det helt omöjligt att sova och tankar som är helt omöjliga att slå bort. Ångesthjärnan går på högvarv också. Ibland känner jag att jag verkligen skulle behöva en paus från mig själv och min hjärna och att det är för mycket. Just nu är en sån period. 

    Sen blir jag alldeles varm i hjärtat när jag tänker på mina två katter 🐈🐈 Jag saknar ihjäl mig efter dem när jag är ifrån dem, att vara ifrån dem blir som att något saknas. Däremot är de inte alltid jättehjälpsamma när det kommer till att låta mig sova, vill de ha mat 3h efter att jag somnat så bryr de sig inte det minsta om att jag antagligen inte kommer kunna somna om, för de SVÄLTER ju (nej, givetvis svälter de inte på riktigt) 🤣 

    Hoppas på en bra natt för oss alla nu 😴🥱

  • kokosnötmjölk
    Eurydike skrev 2022-11-21 18:04:29 följande:
    Jag känner verkligen med dig! Här är det okej att trilla in som man är, oavsett om man är en hålögd nattuggla eller ej. Hoppas att det som orsakar ångesten går över snart! Du behöver lugn och ro, så du kan slappna av och sova ordentligt. Förstår dig precis angående katterna! 🐈 Jag hade en svart katt en gång som jag hade ett ovanligt nära band till. Han hade blivit bortstött av sin mamma och jag hade matat honom sedan han bara var 3 till 4 veckor gammal. Jag blev hans låtsasmamma 🐈?⬛ Ja, svältande katter som väcker en mitt i natten är inte att leka med 😂 Tur att de är så söta!

    Japp! Nu håller vi tummarna för oss alla 😴
    Tack! Ja, lugn och ro är ett måste för att ha förutsättningar att sova. Har nyligen gjort om i sovrummet så nu är det ännu mer avskalat, mörkläggningsgardiner, tyst och en lugn känsla. Sover ensam? eller ja, jag har ju katterna? 🐈 🐈 

    Oj, ja jag kan förstå att det blir ett speciellt band när man fått ta rollen som mamma-katt också 😻 Mina katter flyttade in när de var 4,5 år (det skiljer en månad på dem), så jag kände dem inte som kattungar. Men efter allt jag hört om kattungar så kanske jag inte gick miste om något ändå 😂 Fast jag kan visserligen fortfarande hitta den ena katten hängandes i gardinerna ibland? 🤣 
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!