Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Aniiee skrev 2023-06-25 23:16:51 följande:

    Vem vill ha en veckomeny? 


    Det låter spännande! 😋
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-06-25 01:35:44 följande:

    Jag instämmer i dina beskrivningar Och känner igen mig i det du skriver. Särskilt det här med mingel. Jag var tystnaden själv tidigare och var förmodligen ganska tråkig att ha att göra med, åtminstone på tillställningar där det inte var riktigt ok för mig att bli full. För med alkohol har jag alltid varit socialt framåt.


    Nu behöver jag inte alkohol för det längre. Jag har blivit bra på det. Tyvärr har jag samma känsla som du, att jag blir för mycket efter ett tag. Men i veckan såg jag faktiskt en youtubevideo med tipset att avbryta konversationen när den är på topp, vilket jag tog till mig igår när jag var på midsommarbaluns med en massa främlingar. Kändes som att det blev rätt bra dem gångerna jag kom ihåg att göra det😎


    Det är svårt att föreställa sig att du var tyst, eftersom du är så öppen här, men jag tror dig. Dessutom skriver du ju att du har blivit bra på att mingla nu och det tror jag (ännu mer) på 😜 Men då vet du precis vad jag menar med att gå för långt och bli för mycket efter ett tag. Det låter som ett bra tips och kul att du testade det i verkligheten och tyckte det fungerade! Tror det är så jag gör och då får jag kyla av mig lite, även om jag återkommer till att prata med samma person efter ett tag.
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-06-26 01:05:31 följande:

    När vi ändå är inne på djupsinnigheter!

    Vi gör ju alla misstag, väljer fel väg, beter oss korkat emellanåt och gör ibland saker som blir fundamentalt fel i livet! Alltså, saker som var omvälvande och förändrade livet på vägen!

    Vilka är era?

    Berättar ni om era så berättar jag om mina! // Skrattande


    Ännu en intressant fråga! 🤩 Jag ska klura på den och återkommer lite senare med svar 🤔 Ser fram emot att läsa om dina (och er andras) misstag och felaktiga vägval! Själv har jag några stycken på lager tyvärr 😅
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-06-26 01:05:31 följande:

    När vi ändå är inne på djupsinnigheter!

    Vi gör ju alla misstag, väljer fel väg, beter oss korkat emellanåt och gör ibland saker som blir fundamentalt fel i livet! Alltså, saker som var omvälvande och förändrade livet på vägen!

    Vilka är era?

    Berättar ni om era så berättar jag om mina! // Skrattande


    För mig har vissa beteenden, så som att vara envis eller förlåtande, många gånger gjort att jag valt fel väg.

    Jag har haft två relationer och i båda relationerna vägrade jag helt enkelt inse när det var dags att ge upp, eftersom jag var för envis och förlåtande. Istället flög jag likt Ikaros rakt mot solen, trots att vingarna av vax smälte.

    När jag väl gav upp och lämnade min första relation, så ville jag inte stanna upp i livet och sörja. Istället raggade jag upp en ny kille efter fyra dagar och hoppades på bättre lycka nästa gång. Tyvärr hoppade jag ur elden i askan. Det blev bättre, men inte särskilt mycket bättre. Jag får skylla mitt impulsiva beteende på att jag var ung och förvirrad.

    En annan sak jag gjorde som inte direkt förändrade livet, men som var korkad, var att inte läsa på ordentligt om fotografering och redigering innan jag kastade mig in i det. Ett misstag som ledde till att jag köpte ljuslådor, strålkastare, lampor och annan utrustning som jag inte ens behövde. När jag insåg att jag slängt 30 000 kr i sjön fick jag ett mindre sammanbrott och skrattade så jag grät. Jag minns fortfarande hur tragikomiskt det var. Skrattet var nästan värt 30 000 kr 😂

    Det värsta misstaget jag någonsin gjort var att lifta med en främling. Alla vet att man inte ska lifta med främlingar, alla utom mitt förflutna jag. För i vår familj har liftande uppmuntrats. Mina föräldrar tyckte det var bra om vi (jag och mina syskon) liftade hem så de slapp hämta oss. Det ledde till att jag liftade hem från krogen med en främling. Problemet var bara att han inte körde mig hem, utan rakt ut i skogen till en ödslig bergstopp. Där överföll han mig och först lyckades jag lura honom att jag behövde gå på toa, sedan blev det slagsmål. Dramat slutade med att jag lyckades knuffa honom så hårt att han ramlade baklänges. Då fick jag en chans att fly, men han jagade mig genom skogen mitt i natten. Läskigare upplevelse får man leta efter och det var himla tur att han hade så dålig kondis. Nu liftar jag aldrig igen, så på det viset förändrade händelsen mitt liv på ett positivt sätt.

    En sista händelse som har förändrat mitt liv var när jag och en kompis skulle åka på semester. Precis allt krånglade innan på ett så uppseendeväckande sätt att jag började skämta om att det var min skyddsängel som försökte stoppa mig från att resa. Tyvärr tror jag inte på skyddsänglar och åkte ändå. Under resan drabbades jag av en allvarlig allergichock. Jag vaknade mitt i natten med väldigt ont i halsen och svullna läppar och öron. Dessutom fick jag spasmer i kroppen och svimmade. Ändå sopade jag händelsen under hotellmattan och låtsades att jag bara var förkyld. Allergichocken ledde till att jag fortfarande har problem med att äta vissa typer av mat.

    Det var det jag kom på just nu, men känner jag mig själv rätt så har jag säkert gjort fler dundermissar 🤔
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-06-27 18:31:44 följande:

    Tack för att ni delade med er, Fredrik och Eurydike!

    Mina bidrag delar jag upp på 2 kategorier!

    Kärlek:

    Jag bytte skola i 7:e klass som många andra. Vår lilla klass slogs ihop med en annan liten klass från en annan del av stan. Bortsett från skolarbetet hade jag bara en sak i huvudet, fotboll! NÄSTAN allt kretsade runt sport under hela högstadiet, den enda saken därutöver var en blond, mildögd tjej av finskt ursprung som jag blev handlöst kär i. I 7:an och 8:an, i hemlighet! I 9:e klass frågade jag via en av hennes kompisar om det fanns nån chans att vi kunde bli tillsammans. Vi umgicks en hel del och gjorde en massa saker ihop, men svaret i retur var att hon gillade mig jättemycket....som kompis!

    Efter grundskolan fortsatte vi att umgås. Ibland, på tu man hand kunde stämningen bli tät, i mitt tycke nära erotiskt laddad och jag kände det som att jag fick respons. Men av respekt för det svar jag en gång fått, agerade jag inte på känslan. Inte hon heller, så jag konstaterade att olycklig kärlek var grejen!

    Åren rullade på, jag blev med tjej, hon med kille men vi höll kontakten. Vi båda bröt upp med respektive, men hon flyttade till Finland temporärt för hennes mor ville tillbaka. Flyttade åter till Sverige igen för jobbets skull. En dag när vi var 22-23 så ringde hon och ville träffas. Det blev middag hemma hos mig. Det dracks vin i mängder och på småtimmarna så kom vi in på vår relation. Jag berättade att jag varit så galet kär i henne på högstadiet och aldrig slutat vara väldigt attraherad. Men också att jag aldrig agerat pga respekt för det svar hennes kompis meddelat.

    Hon hade aldrig fått frågan...och hade varit lika kär som jag...och inte vågat fråga i sin tur!

    Veckan efter, åkte hon till Finland, hennes mamma fyllde jämna år. Efter festen skulle hon ta båten från Helsingfors till Sverige, men kom aldrig ombord. En buss tog hennes liv utanför terminalen...

    Ekonomi

    Jag bodde och jobbade i Tallinn under 3 år som konsult. Efter att jobbet var klart så blev jag kvar i Estland och pendlade var 14:e dag till Sverige eftersom jag hade delad vårdnad om mina döttrar. Av en händelse sprang jag på en av företagets IT-utvecklare som berättade om en grej han upptäckt med Google Maps som kunde vara användbar för andra applikationer. Jag satt och funderade några veckor och insåg att potentialen i hans upptäckt var enorm, och vi kollade tillsammans om det gick att patentera tillämpningen. Det gjorde det, vi bildade ett bolag tillsammans. Jag kunde med sparade medel finansiera det hela under utvecklingsfasen.

    För att göra historien kort, jag fungerade som ägare av bolaget, min kollega som VD. Tyvärr missade jag en detalj i Estlands bolagslag som jämfört med densamma i Sverige var annorlunda. En liten detalj gjorde att jag blev av med i stort sett hela mitt kapital, det var ren tur att företaget inte var belånat.

    Sensmoral:

    Som Fredrikliksom skrev, även om livet skitit sig emellanåt så har det rättat till sig ganska bra ändå! Man lär sig att marginalerna är oerhört små många gånger, och ett enda litet beslut av tusentals kan innebära livsavgörande saker! Men man lär sig också att efter man brutit ihop så går det att komma på banan igen ganska fort!


    Vilken oerhört tragisk kärlekshistoria! Det gjorde ont ända in i själen när jag läste hur det slutade och att hon omkom. Din berättelse fick mig att tänka på the butterfly effect och på hur en liten, obetydlig händelse som händer eller inte händer kan påverka hela framtiden. I det här fallet att hon aldrig hade fått frågan eller att den där bussen kom just där, just då. Jag förstår att det måste ha varit en otroligt smärtsam upplevelse och beklagar sorgen. Tack för att du delade med dig!
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-06-27 22:56:02 följande:

    Vilka berättelser ni har! 


    Tänk vad många storys som går omkring där ute.

    Inga fler som vill berätta om sig själva i tråden? Det är så himla intressant.


    Kan bara hålla med!

    Väldigt intressant och fint att få ta del av 🤩
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-06-27 23:13:36 följande:
    Jo, den är tragisk förstås, men hennes mamma berättade för mig på begravningen att hon aldrig någonsin sett sin dotter vara så glad och lycklig. Vi fick visserligen bara en vecka tillsammans men på något sätt gjorde den veckan att det tunga i bröstet försvann och med hennes mammas berättelse gjorde att jag kunde gå vidare i livet ganska fort.
    Vad fint! Trots all tragik så finns det ljus i de orden. Det är precis den känslan av lycka man vill ge en annan människa. Jag är glad att ni i alla fall fick en vecka ihop och förstår att hennes mammas berättelse gjorde det lättare att gå vidare.
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-06-27 23:08:00 följande:

    Någon som är sugen på ai-konst? Jag håller på att få till Disney-karaktärer enligt Rembrandt.


    Jag är sugen på ai-konst! Gärna med något riktigt läskigt motiv så vi alla ligger sömnlösa hela natten 😱, men Disney-karaktärer låter också spännande 🤩
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-06-27 23:07:03 följande:

    Jag har nog inget att berätta som jag inte berättat förr. Mitt liv kan nog enklast summeras med ett "Inget ont som inte har något gott med sig". Eller kanske tvärt om. Det beror väl mest på om glaset halvfullt eller halvtomt och det varierar ju med dagsform.


    Ett fint sätt att summera sitt liv på och jag håller med om att uttrycket kan inverteras beroende på inställning och dagsform 🤔
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-06-30 00:42:36 följande:
    Postar första försöken nr jag sitter vid dator. Imorgon. Jag ska se om jag kan få till något läskigt också. 
    Ja, gör det när du får tid och lust! Det ska bli spännande att se oavsett vilket motiv det blir 🤩
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!