Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    Stooler skrev 2023-06-17 23:28:02 följande:
    Mår också utmärkt! Tillbringat en stor del av dagen vid poolen men har också testat att tillverka egen "kitt-ost" efter lokalt recept här. Faller det väl ut (vi får se imorgon när den stelnat helt) och smakar bra så blir det fortsättning! Testat ett par olika kryddningar!
    Gott! 

    Pool och ost! Life?s good!
  • FredrikLiksom
    Embla twopointoh skrev 2023-06-18 00:33:59 följande:
    Tackar som frågar. Jag mår bra, men borde sova istället för att slösurfa. Jag har stressat runt hela veckan, vi ska snart ha ett stort kalas för min mans släkt, och det är mycket som ska planeras och ordnas och fixas innan dess. Jag klarar inte riktigt av att varva ned tillräckligt för att kunna sova.

    I know the feeling. 


    Nedvarvningstips: kolla SB mowing på youtube.

    Det tycker i alla fall jag är avkoppling 🤓

  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-06-18 10:29:30 följande:
    Hittade du något, haha?

    Gillar du geografi? Isf är Geoguessr något att testa. Du blir nedsläppt på google streetview och ska gissa var du är. Ju närmare du gissar desto fler poäng får du. 
    Ja jag hittade! Men nu har jag glömt var det va! Typ en spelkonferens eller mässa va?

    Testade geoguessr nu också! Gjorde 3 platser så ska köra vidare och se om det är något för mig.

    Angående SB mowing: jag har en annan bra med som du säkert snubblat över med. Post 10. Har du inte sett det så kolla. Det är kontot med 726 000 följare och han  åker runt och rensar gatubrunnar och dräneringsrör. Det är också något fascinerande över det. Fast det är lite lång tråkigt så man får sitta och snabbspola lite.
  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-06-18 21:40:29 följande:
    Spelmässa som faktiskt inte gick av stapeln i år. Alla stora spelbolag droppade ur, för att de andra gjorde det. E3 ställdes in och alla företagen hade sina egna grejer istället. Så det var som E3, fast utan att faktiskt vara E3.

    Akta så du inte får blodad tand! Tala om vad du fick för poäng!

    Nä, jag är nog för äckelmagad för rens. Jag håller mig till The Click, Lorerunner, Overly Sarcastic Production, Sorted och de andra 120 kanalerna jag prenumererar på.

    Ah det var därför du skrev inte-e3.


    Jag vet inte vad jag fick. Men det gick nog inte så bra För mina gratisminuter tog slut. 

    Det är inget äckligt,  lite löv och kvistar i vatten bara.


    Ska kolla kanalerna du nämner!

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-06-19 21:41:53 följande:
    Här är allt bra! Lite sent svar, men jag tror nog att frågan gäller fortfarande 😊 Igår började mitt kylskåp låta som en jetmotor, så jag fick ett nytt idag ✈️ Nu har jag stuvat in alla mina solrosfrön, maskar, möss, sprit och all annan skit som en nattuggla stoppar i sig 🦉
    Frågan gäller alltid 🤓.

    Det var snabbt jobbat! Tur det så spriten håller sig kall 😎
  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-06-18 22:48:55 följande:
    Felet med att spela geoguessr gratis, 10 minuter cool down efter 5minuter spel. Ändå är jag för snål att betala, dessutom passar jag på att höra annat de minuterna.

    Gör det! The Click är en supertrevlig svensk, wholesome as heck, The Lorerunner spelar tv-spel, Overly Sarcastic pratar historia och mytologi och Sorted lagar mat och gör annat matrelaterat. 
    Nu har jag spelar en hel del geoguessr. Ganska kul, fast jag undrar om det är något trick jag missar när man blir släppt ute på en grusväg någonstans och inga ledtrådar så långt ögat når.
  • FredrikLiksom

    Hej hej hallå allihopa everybody!

    Hur ser ni på er själva? Själv tänker jag att jag nog är en ganska udda typ Vilket säkert kommer till sin rätta här på internetz när man kan vara anonym Och inte behöver spela normal 😂😂. 


    Sen har jag inte märkt att någon haft ont av min udda personlighet så egentligen har jag inga problem med att vara lite udda. Eller inga problem är nog fel att säga. Det är klart att jag önskat bort vissa sidor av min person. Åtminstone i yngre dar.

    Men går inte alla och tänker att dem är udda och unika egentligen? Vi kanske är mellanmjölk allihop?

  • FredrikLiksom
    Stooler skrev 2023-06-23 03:33:44 följande:

    Jag tror att på sätt och vis är vi alla unika. Jag tror också att vi utvecklas på vägen i livet. För egen del, om jag ser tillbaka på mitt liv och min personlighet så skulle jag inte ens kunna umgås med den person jag var vid 30! Inte speciellt udda kanske, men allt fokus då byggde på att prestera, tävlingsmänniska i själen men skador gjorde att de talanger jag hade inom idrotten aldrig en chans. Jobbade med kvalificerad försäljning B2B och marknadsföring vid den tiden och skulle förmodligen kunnat gå över lik för att visa resultat. 

    Att få barn gjorde mig lugnare och mer eftertänksam, efter min separation ännu mer så. Byte av yrke förändrade min inställning till livet till något mycket bättre. Mognad, förmåga att kunna se det andra såg. Kunna ignorera andras perception av mig själv var superskönt. Sluta jobba enbart för att prestera, hitta nya värden runt om i världen, stanna upp och begrunda...sånt!

    Jag måste säga att vid 54 års ålder känner mig tillfreds med mig själv, har liksom hittat en livsform som tilltalar mig. Paradoxalt nog så gjorde pengarna jag tjänade i yngre år det möjligt att ta mig hit. Pengar ger inte lycka men de kan ge frihet! Det bästa är att jag känner att jag själv kan välja vad jag vill göra nästa dag. Kidsen är inte kids längre, jag behöver inte jobba om jag inte vill, bor i en miljö och klimat som passar mig som handsken. 

    Men visst, precis som för Fredrik så finns saker man kanske skulle gjort annorlunda men jag gillar den buddhistiska tanken.

    "Det som hände igår kan ingen förändra, det som händer imorgon känner vi inte till, därför lever vi idag och vaknar nyfikna och vetgiriga"


    Ja det där är intressant. Hur man utvecklas som människa. Jag känner igen mig i det du skriver Och upplever också att jag är mer tillfreds med mig själv. och det blir starkare ju äldre jag blir.
  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-06-23 01:37:11 följande:

    Intressant fråga! 🤔 Jag ska fundera på den och återkommer med svar och kommentarer på dina funderingar. Nu måste jag sova, eftersom jag ska upp ?tidigt? imorgon. Tidigt är alltså kl 8, men det är tidigt nog för att stressa upp mig så jag ligger vaken hela natten. Ibland är livet som nattuggla hårt 😅


    Men god natt och glad midsommar till er alla! 🥳🍓🌸🌞🌈


    Jag ser fram emot ditt svar.

    Glad midsommar!
  • FredrikLiksom
    Embla twopointoh skrev 2023-06-23 10:06:21 följande:

    Intressant frågeställning, FredrikLiksom!

    Jag tror, eller hoppas, att de flesta människor ständigt utvecklas, i takt med att vi blir äldre och erfarnare. Det är nog få människor som inte ser tillbaka på sitt yngre jag och tycker att man hade noll koll och var pinsam. Eller, dömer jag andra efter mig själv nu? Det är svårt att veta, detta är inte ett vanligt samtalsämne, så jag har inte någon uppfattning om hur andra tänker kring frågan.

    Själv hade jag en trygg och stabil uppväxt i en småstad, så när jag i efterhand ser tillbaka på hur jag var som ung vuxen, så var jag vansinnigt naiv och hade drama-tendenser. Det var först när jag flyttade till en större stad, träffade min blivande man och började plugga, som jag blev 'utsatt för Verkligheten'. Jag hoppas att jag sedan dess blivit en bättre människa..

    Samtidigt, så tänker jag att jag inte ska skämmas alltför mycket eller begränsas på grund av en person som jag inte längre är. Jag var ung, nu är jag äldre och vet bättre. Jag är långt ifrån perfekt, säkert kommer jag att se tillbaka på hur jag var som 40+ och känna liknande känslor som jag gör nu för mitt 20+-jag, men jag hoppas att jag ständigt jobbar med mig själv. Om inte annat har jag en man som hjälper mig att peka ut mindre trevliga sidor av min personlighet.

    Järn slipar järn, den ena människan den andra.


    Nej de flesta ser nog men lite skam på sitt tidigare jag. Även om den personen var en nödvändig del av resan att bli den man är nu och den man ska bli. Jag tror som du att verkligheten hjälper oss att växa.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!