Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Stooler skrev 2023-03-27 14:56:46 följande:

    Apropå drömmar....


     


    Jag vet förstås inte vad ni andra tycker men det här är bland det häftigaste JAG sett under mitt rätt långa liv. En kryssning runt världen i 3 år, besöka alla kontinenter utom Arktis. Sammanlagt 375 stopp på vägen i 135 länder. (länken nedan är hela resrutten i Excelform) Grejen dök upp i mitt Instagramflöde igår natt och jag somnade inte förrän i morse eftersom jag lusläste varenda sida på sajten.


     


    https://www.lifeatseacruises.com/itinerary


     


    För mig är det långt ifrån utopiskt, tvärtom så gror tanken ordentligt! Jag menar, som digital nomad är detta den absolut mest optimala lösning på liv och arbetsplats. Priset är VÄLDIGT överkomligt, en enkelhytt kostar från $30000/år och det är långt ifrån någon ?Ålandsbåtshytt? vi snackar om här. Det finns förstås lyxhytter som kostar mer än det tredubbla men dusch, garderober och en schysst säng räcker långt!


     


     


    Ingår gör också:


     


    Alla måltider (inkl. Vin/öl)


    Städning


    Tvätt


    Star Link Internet


    Akutsjukvård


    Gym


    Underhållning


    Aktiviteter ombord/Pool


    Hamnavgifter och skatter


    Tillgång till kontorsutrymme


     


    Om man räknar lite på det billigaste alternativet så blir månadskostnaden netto (räknat på usel växelkurs) ca SEK 26500:-! Det motsvarar ungefär ~43000:- före skatt om man skattar i Sverige (vilket vore urdumt). Så det är en överkomlig summa för många, Framförallt för mig som redan emigrerat och har bolag i land som beskattar mera rimligt.


     


    Räknade också lite nyfiket på vad rederiet drar in på en fullsatt båt. Det torde i runda slängar bli runt SEK 1,8 Miljarder brutto över 3år fördelat på 1074 passagerare. Har dock ingen aning om kostnadsbilden för ett kryssningsfartyg men jag antar att rederiet har koll Glad


     


    1 November i år avgår MV Gemini från Istanbul, 5 November i Barcelona där de flesta kliver ombord innan Atlanten korsas.


     


    Wow! Det låter jättehäftigt! Förstår att du blev intresserad och lusläste varenda sida på sajten. Det skulle vara riktigt spännande att åka på en sådan resa 🤩

    Just nu skulle jag ha svårt att lämna företaget på det sättet, men du har rätt i att det inte var särskilt dyrt. Och tänk vad mycket man skulle få uppleva 🤔

    Om du åker på kryssningen kan du bli vår flyttfågel på heltid, som skickar hem reserapporter så vi får se världen genom dig 🦅

    Måste säga att det verkligen var mycket som ingick i resan också! Det känns inte som om man behöver tänka på så mycket när man väl är ombord på båten.
  • Eurydike

    Här kommer en liten lägesrapport angående sömnen! Det var länge sedan nu. Jag slutade ju dricka kaffe vid nyår, fick ett återfall efter att jag drack en Irish coffee på Alla hjärtans dag, ett återfall som resulterade i en svart månad av kaffe, sömnlöshet, ångest och depression, slutade igen och har nu lyckats pricka in 8 timmars sömn tre dagar i rad. Jämfört med när jag sov som sämst motsvarar en sådan natt tre nätters nattsömn 😴 Skönt att jag har lyckats ta mig upp i båten och fått tag på årorna igen! Men jag sover fortfarande vid fel tid på dygnet, mellan kl 3 och kl 11. Det var allt för den här gången!

  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-04-04 01:17:41 följande:
    Sova mellan 3-11 låter som mig också! Det distansjobb jag fått "kräver" att jag kollar på NHL-Ishockey på nätterna. Men det funkar rätt bra, lite jobbigt att morgonen försvinner bara. 

    Trevligt med livstecken från dig, har saknat allas närvaro i tråden. Ett tag var det hur många inlägg som helst, på sistone knäpptyst!
    Det låter trevligt ändå att vara uppe och se på hockey på nätterna! 🏒 Ja, jag håller med. Man vill ju helst sova bort hela morgonen OCH ha den kvar, men det är ju tyvärr inte möjligt 🙃

    Tack! Detsamma till dig! Alla försvann i samband med att jag beskrev min häxritual. Har vi riktig otur råkade jag trolla alternativt skrämma bort dem 😅 Du klarade dig antagligen bara för att du bor på GC! Magin räckte nog inte ända dit.
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-04-04 03:27:12 följande:

    ÅhhhNääää... Din magi räcker jorden runt! Känner av den hela tiden, det är liksom därför det känns tomt utan dina inlägg! 👻


    Åh! Så fint skrivet 🤩 Tack så mycket! 🙏 Nu blev jag riktigt rörd och ska ägna hela påsken åt att skriva inlägg i tråden 🐣 Det är ju trots allt en högtid som kretsar kring fjäderfän, precis som den här tråden.
  • Eurydike
    Anonym (Någon) skrev 2023-04-04 04:09:19 följande:

    Någon mer som är vaken och tips om vad man kan göra såhär sent på natten?


    Jag är (i princip) alltid vaken 🥲 Grundregeln såhär sent på natten är ju att vad man än gör, så måste det vara tyst 🤫 Du kan till exempel läsa, lyssna på en podd, träna (brukar jag göra ibland), teckna eller skriva (om du nu gillar det), få lite arbete gjort (om du har möjlighet att jobba på distans) eller titta på någon bra film. En riktig gammal klassiker Dirty Dancing finns att se på SVT Play 💃🕺 Jag brukar kolla i mobilen med hörlurar ibland. Hoppas du fick lite inspiration!
  • Eurydike
    Embla twopointoh skrev 2023-04-05 13:25:32 följande:

    Jaha. Då kommer jag att vara hemma i ett antal veckor på grund av att jag skadat mig (inte så värst allvarligt, men jag kan/får inte jobba). Jag har varit hemma sedan i måndags (3/4) och klättrar redan på väggarna. Blir nog en del häng här på FL, tack och lov kan jag skriva obehindrat i alla fall.

    Får man fråga vad ni andra sysslar med på dagarna? Själv är jag kemist och jobbar med utveckling av läkemedel. Jag älskar verkligen mitt jobb och vill inte ha denna påtvingade 'semester'. Inte så att jag är en workaholic, men jag saknar redan kollegorna och arbetsuppgifterna.


    Åh! Stackars dig! Jobbigt att du skadat dig och trist att du måste vara hemma om du inte vill det. Vet inte om det är en fördel eller nackdel att det är påsk, för du kanske inte kan fira som du vill om du är skadad, samtidigt så händer det ju någonting så du får lite variation från att bara vara hemma. Ja, du får hänga på FL så länge! Jag hänger här mycket efter att jag flyttade ifrån mitt ex i somras. Sedan dess försöker jag lära mig att leva ensam, men det är svårt eftersom jag är så pratig av mig 🦜 Skönt att du kan skriva obehindrat!

    Kemist som arbetar med att utveckla läkemedel låter riktigt spännande! Jag får lust att fråga om vilken typ av läkemedel det rör sig om, men låter bli, för jag antar att det är hemligt 🤫 Härligt att du älskar ditt jobb! Det gör jag också. Jag är skulptör, så jag sitter ofta och skulpterar och lyssnar på musik. Ibland gör jag reklaminlägg eller fotar produkt/moodbilder.
  • Eurydike

    🦉🐣🌸 Glad påsk alla nattugglor! 🌸🐣🦉

    Hoppas påskharen kommer med ägg som innehåller god sömn och vackra drömmar! 🐰

  • Eurydike
    RaYzLeR skrev 2023-04-07 20:34:07 följande:
    Glad påsk på dig med! Jag hoppas att påskharen kommer med ett ägg till dig imorgon! 🐣😃
    Tack! Påskharen skippade det, men jag misstänker att han fick syn på mitt knökfulla påskägg och vände i dörren 😅🐰
  • Eurydike
    Anonym (Grumm) skrev 2023-04-07 20:34:17 följande:
    Glad påsk Eury Solig

    Hoppas på att få lite sömn och vackra drömmar, det har varit lite dåligt med det i veckan(precis tvärtom). Önskar dig detsamma,
    Tack så mycket! 🌞 Då hoppas jag verkligen att du lyckas sova ut ordentligt nu under ledigheten. Om du nu är ledig det vill säga 😊
  • Eurydike
    Embla twopointoh skrev 2023-04-07 21:44:53 följande:
    Tack! Jag klarar det ganska bra ändå, jag har inte svårt att sysselsätta mig egentligen. Jag läser, handarbetar, redigerar foton eller ser på film/serie. Eller skriver lite fiktion.

    Ja, det är ett spännande jobb. Just nu jobbar jag med att så att säga förbättra receptet på ett visst läkemedel, så att det blir effektivare och mer hållbart (många läkemedel bryts lätt ned av saker som fukt och ljus).

    Jag förstår att det är en omställning att plötsligt bo ensam. Jag kan knappt tänka mig hur det skulle vara, att inte ha min man och barn omkring mig dagligen. Det skulle vara skönt i kanske en vecka, men fördelen med att få läsa i fred eller slippa dammsuga grus i hallen eller äta när man har lust, skulle nog snart bli överskuggad av längtan efter dem.

    Vad fotar du med? Jag är lite hobbyfotograf själv, även om systemkameran mest kommer fram under sommaren nuförtiden. Mobilen har tagit över för att fota i vardagen.
    Vad bra! Då låter det som att du har en del att göra 😊

    Aha! Det måste vara en riktig utmaning och ett bra mål att sträva efter. Då har jag en liten aning om vad du jobbar med.

    Det är det verkligen! Jag har fått träna på konsten att roa mig själv och hade dessutom tappat många av mina intressen i slutet  på relationen, så det har varit en lång uppförsbacke. Tack och lov har jag mycket humor, så jag kan skratta åt det mesta. Även långa uppförsbackar 😅 Ja, så tror jag många känner, att det skulle vara skönt att vara själv ett tag, men att man skulle sakna sin partner/familj ganska snabbt. Det låter som en frisk relation!

    Jag fotar med en systemkamera som jag aldrig gillat. Den har dessutom fem år på nacken, så jag tänker inte rekommendera den. Jag funderar faktiskt på att köpa en ny snart 🤔
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!