Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    Aniiee skrev 2023-05-16 21:36:11 följande:

    Så... Ser vi fram emot några filmer/spel/konserter/nöjen i sommar eller är det helt dött på den fronten? 


    Ja för min del blir det Metallica. Det blir nog roligt! Älskar arenakonserter.
  • FredrikLiksom
    Embla twopointoh skrev 2023-05-16 23:55:57 följande:
    Strips + mjukglass = sant. Det vet jag flera stycken som gärna äter vid besök på snabbmatsställe.

    Det salta kompletterar det söta.
    Ja men nu ringer det en klocka! Jag Brukade även använda milkshaken som dip förr i tiden.
  • FredrikLiksom
    Florali skrev 2023-05-19 03:29:20 följande:

    Ni är verkligen fina, ni i tråden. Jag kikar in lite då och då när orken finns och jag är vaken.

    Jag är lite upp och ner, mer än vanligt just nu. Antingen sover jag jättemycket eller inte alls.

    Jag är långledig från jobbet den här veckan, så det är skönt och välbehövligt. Har egentligen mycket på att göra listan, men hittills har jag inte fått något vettigt gjort.

    I morgon behöver jag åtminstone laga ett staket till hästarnas hage och städa lite. Någon av ungdomarna får klippa gräset. Mer än så blir det nog inte, tror jag.

    Känner mig rastlös, men oförmögen att samla ihop mig just nu. Själ och sinne svävar ut åt alla möjliga håll, omöjliga att fånga in och hålla styr på.

    I helgen som kommer skulle jag ha jobbat (fre till sönd natt), men då har jag tagit semester. På måndag är det nämligen en väldigt sorglig årsdag. Då är det ett år sedan min man dog ifrån mig, våra barn, släkt och vänner. 
    Ett år, men det känns som ett andetag bara... Jag har hans stora t-shirts som nattlinne. Då känns han ibland nästan lite nära. Som om jag nästan kan förnimma  hur han andas strax bakom min nacke...

    I natt kan jag inte sova. Jag har bingeat senaste säsongen av Tyst vittne större delen av dagen och kvällen. Nu är den slut och jag letar efter något annat att förströ mig med. Bra, men lagom lättsamt ska det vara.

    Yngsta dottern sover i soffan bredvid och katten och hunden i sina bäddar intill. Det känns tryggt och gott. Jag har så mycket att vara tacksam för i livet. Så mycket glädje och kärlek. Och så den djupaste brunnen av sorg samtidigt. Det är så det är att vara människa. Allt i en salig blandning av känslor, minnen och upplevelser... 

    Det var nog allt som ville ut genom fingrarna till er just nu. Ha en fin sammetsnatt, alla nattugglor


    Det du skriver berättar så mycket trots att det inte går att sätta sig in i det om man inte upplevt det. Tacksamhet och sorg sammanblandat och tiden som bara går.

    Jag beklagar din sorg och hoppas du får en fin dag.
  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-05-23 19:51:09 följande:

    Jag drömde om Nattuggletråden i natt! Drömmen handlade om att FredrikLiksom gav oss alla tips på goda drinkar 🍹 Alkoholfria eller ej spelar ingen roll, för det var en detalj som aldrig framkom i drömmen 😅 Så, Fredrik, har du någon god drink att tipsa om? Kanske någon av er andra har en favorit? Själv tycker jag om fruktiga drinkar nu på sommaren, så som Daquiri/Daiquiri (båda stavningarna kom upp när jag sökte) med banan eller jordgubbar, San Francisco eller Cosmopolitan. Jag provade Negroni för några veckor sedan och den var lite svårdrucken tyckte jag, även om den slank ner.


    Vilken rolig dröm! Det hade varit kul att få se hur jag framträdde. Och om jag fick till några bra blandningar.


    Dessvärre är jag ganska simpel när det kommer till drinkar. Jag tror att jag framstår som ganska glesbygd när jag berättar vad jag gillar, förutom faktumet att jag knappt dricker alls.


    Men när jag ska ta en drink, eller grogg egentligen, så är jag en sån där kille som gillar smaken av vodka. Det gör att jag får ha i ganska mycket alkohol så jag kan inte ta för många groggar. Jag blandar gärna med typ cola eller saft. Annars uppskattar jag enkla saker som ett glas rött eller en kall öl. 


    Som du förstår är jag helt obildad när det gäller drinkar. 

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-05-24 23:51:07 följande:
    Du var väldigt entusiasmerande och visste precis vad vi borde dricka och inte! Ditt hår var stort och fluffigt och tycktes sväva kring ditt ansikte som en gloria. Det liknade det hår jag föreställer mig att Nils Holgersson har under den där röda luvan 😅

    Men åter till verkligheten! Nu har jag landar igen och kvällen blev lyckad. Vi drack Vodka lime och San Francisco. Det var väldigt gott! Jag är inte heller så bevandrad när det gäller drinkar, så jag tycker det kan vara kul med tips. Cola kan helt klart vara gott att bland med 😋 Jag gillar INTE smaken av vodka och blir ofta imponerad över hur väl drinkarnas smaksättningar lyckas dölja smaken av sprit.

    Nu ska jag flaxa i säng och redigera mina texter på fyllan! Vi får se vad som ryker i redigeringen 😂

    Sov gott nu alla nattugglor! 🦉
    Det låter verkligen som något jag saknar, både att veta vad folk ska dricka och att ha hår! Och fluffigt till på köpet! Det hade varit fint. 
  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-05-25 21:57:25 följande:
    87 är kanske lite på gränsen =P. 

    Ursäkta kvaliteten. 
    Tänk att jag, som ändå har åldern inne missat detta. Va unga dem var!
  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-05-25 23:25:43 följande:

    Ok, två videos till, för jag är inne på spåret Tommy Körberg, sen ska jag inte plåga er mer, men jag måste ändå få veta: Vilken av dessa två versionerna av samma sån är bäst enligt er och varför:


    Jag tycker nog Björns version är bättre. 
    Främst för att den blir mer genuin då man förknippar hans roll som Alfred med det han sjunger om. Det blir en ganska skarp kontrast till Tommys innerstadsplayboy-look. Mitt andra skäl är väl nostalgi från Barndomen antar jag.
  • FredrikLiksom

    God afton kära vänner! Då har vi återigen tagit oss igenom en alldeles för kort helg.


    Själv har jag rensat i gamla prylar och tog en tripp längs memory lane. Det lämnade en bitter eftersmak och har gjort att jag gått och grubblat hela helgen. Jag har åtminstone slängt sakerna nu så jag inte behöver hitta dem igen. 

    Vad har ni andra sociala varelser gjort då?

  • FredrikLiksom
    Embla twopointoh skrev 2023-05-28 23:14:27 följande:
    Jag är en sådan där konstig människa som älskar mitt jobb och faktiskt längtar dit när jag inte varit där på några dagar. Visst är det skönt att få vara ledig också, det är inte det, men jag trivs så bra med både jobb och kollegor. Jag har nu varit sjukskriven fler veckor än jag orkar räkna efter (en olycka, inget allvarligt, men kan inte jobba), och längtar.

    Jag har dirigerat familjen till att fixa i trädgården denna helg, och faktiskt fuskat från min sjukskrivning och rensat lite ogräs själv.

    Rensa kanske man borde göra. Både jag och min man är lite av samlare, och jag tänkte bara nu ikväll att jag borde rensa bokhyllorna från böcker som vi bara läst en gång och inte känner att vi vill läsa igen. Hyllorna är proppfulla, och vi har inte plats för fler bokhyllor i huset. För några år sedan gjorde vi plats i några av dem när vi tog bort i princip alla DVD/Blu ray-filmer vi hade (varför ska de ta upp plats när filmerna i fråga finns på streamingtjänster som man ändå betalar för, typ), men den platsen fylldes upp väldigt fort ...
    Låter som en bra helg!
    Angående rensandet så har jag blivit motsatsen till en samlare sista åren men det hjälper ju inte om man samlat på sig innan det. Jag får ta lite i taget. Men det är ju 3 till i familjen så det blir grejer över ändå. Men jag tror jag börjar få med dem på minimalisttänket nu 😃
  • FredrikLiksom
    Stooler skrev 2023-05-29 00:00:37 följande:
    Varit totalt asocial faktiskt! Skrattande Har inte blandat in någon annan i mina helgaktiviteter utom digitalt förstås. Veckohandlade i Torsdags, gjorde lite jobb i Fredags, Lördag spenderades framför skärmen då det var väldigt mycket bra sport att se. Söndagen har till stor del sovits bort, men jag har bakat matbröd, lagt en del kött i marinad och skurat golvet!
    Det kan verkligen vara nödvändigt att vara asocial ibland. Det är lite så jag själv laddar upp mig igen.  
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!