Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2023-03-06 19:33:02 följande:

    Och jag åt mina hos farmor. Jag saknar de där krispiga kanterna och smörsmaken från stekningen som bara kan uppstå i en stekpanna som varit med i några decennier i kombination med en åratal av erfarenhet av matlagning.


    Det låter som du tänker utanför boxen när du gör dina pannkakor. Det låter gott 😀


    Japp! Det ska vara en gammal stekpanna som har sett allt och gjort allt under lång och trogen tjänst i köket 👌 Ja, de smakar faktiskt nästan exakt som vanliga pannkakor 😋
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-06 22:16:10 följande:

    Blinier är ju en variant också, det görs på bovetemjöl, finns även med potatis och morot och sådant, recepten kan variera lite, ett med löjrom finns också bland annat. Lite mindre och tjockare än vanliga pannkakor. Länge sedan jag åt det.


    Blinier har jag aldrig ätit, men det låter gott! Lite som nyttiga amerikanska pannkakor 🤔 Sedan finns det ju krabbelurer också, för den som gillar det. Små minipannkakor som är doppade i socker. Vi åt dem, tillagade över öppen eld, i skolan.
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-07 16:47:19 följande:
    Det var förstås inte ett svar till mig men jag tog mig friheten att citera dig ändå. Precis, man kan använda havremjölk med och kanske mjöl från kikärtor istället.
    Kan tänka mig att man kan använda kikärtsmjöl istället, men har aldrig provat. Däremot brukar jag ha i proteinpulver ibland.
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-03-08 03:07:56 följande:

    Dags för en liten reserapport igen. Kul att ni gillar mina rader, det inspirerar till fler..

    På fredag är jag bjuden på grillfest av en Gambier som jag lärt känna i Sverige. Han är ofta lite upptagen, han är oppositionspolitiker och sitter ofta i möten. Hursom, det blev rätt många bjudna i slutändan och han tyckte det blev lite dyrt så han, jag och en annan icke-Gambier beslutade att dela kalaset på oss 3.

    Min kompis bestämde att det skall ätas get, eller egentligen killing. Äldre getter blir fort sega sägs det, har ingen aning själv och har inte ens ätit getkött vad jag kan minnas. I morse ringde telefonen och kompisen satt i bilen utanför och väntade, jag skulle alltså tydligen med på förhandlingar och inköp.

    I bilen satt också en ytterligare Gambier, det visade sig att det var han som stod för sakkunskapen. Jag fick fort lära mig att inte dra snabba slutsatser. En LEVANDE killing skulle införskaffas och jag ombads välja vilken...

    Jag fixade inte den saken, orkade inte riktigt mentalt att vara domare och bödel. Jag skyllde på att jag aldrig grillat killingar och inte visste hur de skulle se ut. Nästa slutsats som kom på skam var att jag förutsatte att slakten skulle ske där den lille stackaren höll hus, men icke! Den skulle fraktas hem till kompisen levande.

    Min kompis vägrade, hans ganska nya stadsjeep skulle minsann inte bajsas i! Den sakkunniga beställde en Taxi som han och geten fick åka med. Så nu står den sistnämnde på bakgården vid min kompis hus och käkar gräs tills på torsdag. Som tur är så slipper jag vara med om slakten, jag skall fixa alla tillbehör till grillkvällen...

    Kultur, vanor och seder skiljer sig åt i världen. ?aker blir ofta inte alls som förväntat heller, men ofta blir livet mer intressant just därför. Så länge man är nyfiken och villig att lära så blir man inte gammal är en tes jag tror på!


    Förstår dig angående killingen! Det skulle jag inte heller ha fixat, av förståeliga skäl. Jag hoppas på två saker som inte riktigt går ihop; att killingen lyckas rymma och lever lycklig i alla sina dagar, men också att ni får en fin grillfest. Lycka till med tillbehören! Har du fått några tips på vad du ska fixa eller förväntas du hitta på det själv? Kan tänka mig att vad som ses som lämpliga tillbehör också skiljer sig en aning åt. Ja, det är spännande att ta del av lika kulturer! Man behöver inte åka så långt för att upptäcka kulturkrockar. När jag gick i gymnasiet var jag på en utbytesresa i England och det var väldigt spännande och lärorikt. Jag och en kompis bodde hemma hos ett äldre par, så vi fick se hur de levde. Trots att mannen inte var så särskilt högavlönad, så var kvinnan hemmafru. Hemmafru på ett sätt som sågs som ett respektabelt arbete av båda. Hon handlade, skötte trädgården, lagade mat (från grunden och efterrätt) varje dag. Det är inget liv jag själv skulle vilja leva, men de var nöjda.
  • Eurydike


    När man talar om trollen, eller i detta fall pannkakorna! 🧌 Titta vad som landade på min tallrik idag! Den omtalade injeran med en grönsaksgryta och linsgryta 🥞
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-03-09 17:54:21 följande:

    Det där ser gott ut.


    Det var det! Tror nästan ni i tråden börjar känna igen borden på min favoritrestaurang vid det här laget 😂
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-03-08 22:51:16 följande:

    Eurydike skrev 2023-03-08 19:19:53 Lycka till med tillbehören! Har du fått några tips på vad du ska fixa eller förväntas du hitta på det själv? Kan tänka mig att vad som ses som lämpliga tillbehör också skiljer sig en aning åt.

    Jag har köpt några kilo stora potatisar som jag skivar i centimeter tjocka skivor, förkokar dem i 7-8 min. Låter dem rinna av i ett durkslag sen. Krossar en massa vitlök i mortel med lite havssalt (kanske nån annan krydda också). Blandar med olja och penslar sen potatisen med blandningen. 

    Den får ligga och dra tills resterande grillade saker börjar bli klara. Då slänger man potatiskivorna på grillen, typ 2-3 min. /sida. Lätt och jättegott! F.ö så har jag beställt 7 kg Butterfish och ett par kilo köttfärs också. Det blir över 20 pers på festen. Kompisen föreslog en get till men jag fick min vilja igenom. 🙂


    Det låter smarrigt! Får testa det när jag grillar nästa gång 😋 Oj! Det blir en stor fest alltså! Vilken tur att du lyckades undvika ännu en get. Vattenmelon är gott att grilla och på någon grillfest har jag ätit grillad jordärtskocka. Det var också gott! Ändå är söndergrillad korv svårslaget! När man har grillat den i elden istället för över glöden, tappat den i brasan, borstat av den och tryckt ner den i brödet (när den fortfarande är kall på vissa ställen, samtidigt som den är förkolnad på andra) och öst på med flera vändor ketchup 🌭
  • Eurydike

    Trevlig helg på er alla fiskmåsar! 🥳 Eller, vad säger jag?! Nattugglor menade jag ju 🦉

  • Eurydike
    Anonym (Grumm) skrev 2023-03-10 19:21:54 följande:
    FredrikLiksom skrev 2023-03-10 17:51:13 följande:

    Trevlig helg!😃



    Trevlig helg till er nattugglor Solig

    Själv har jag inte varit så aktiv på sistonde, mest varit inne och läst en del.

    Ta det lugnt men gör allt som jag skulle ha gjort i helgen!
    Här får man komma och gå som man vill! 🌞 Tror du skulle ha spenderat helgen så här, så det kommer jag göra 😸


    ">

  • Eurydike

    Så, nu ska jag sluta spamma tråden med tecknade filmer och bilder på pannkakor 😅

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!