• Aniiee

    Här samlas alla nattugglor!

    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-26 18:45:07 följande:
    Du har allt som oftast en upplyftande erfarenhet att dela med dig av! Det var faktiskt fin läsning, tack för det. Jag kan ju inte skryta med någonting egentligen, du har tagit dig till GC, det gör man inte hur som helst. Eurydike har studerat en svår utbildning och bestämmer sina egna arbetstider, för det krävs en hel del. Aniiee kan svänga ihop maträtter, säkert både som yrke och annars, sådant som uppskattas av många. Fredrik verkar ha fast anställning och klarar sig bra. Jag har ju inget av det där. Men jag blev inspirerad av det här och ska försöka lägga upp något liknande om jag kan! Ja, åtminstone har jag något mål och jag vill inte heller bara ge upp, tvärtom.
    Inte för att skryta, men jag startade mitt eget bento/lunchlåde-imperium när jag var 12 =P

    Men för att vara allvarligt, det har varit många gånger i livet jag varit redo att bara lägga mig ner och ge upp. Men så tittar jag lite omkring mig och "bakom mig", på alla människor som definitivt känt likadant många gånger men ändå rest sig. Då ska väl inte jag vara sämre?  Nära familjemedlemmar som kämpat mot fattigdom, mot sjukdomar, mot förtryck, mot utplåning. "Bryt ihop och kom igen" är ett av mina favorituttryck. Det är ok att ha dåliga dagar, att förlora tron på tillvaron, att inte orka alltid. Det är ok att bryta ihop då och då. Livet är en strid och bakom hörnet väntar döden, döden, döden. Lik förbannat verkar det ligga i människans natur att resa sig.
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Stooler skrev 2023-10-26 22:08:36 följande:
    Egentligen tycker jag att ingen av oss är speciellt speciella mer än att många här inne är empatiskt och emotionellt kompetenta. Att vi är/bor/gör på en plats är mest ett resultat av livslängd än något annat. Givetvis måste någon slags prestation in i bilden men många saker på vägen genom livet är bara slumpmässiga. Nu vet jag förstås inte din exakta ålder men gissar att du har hunnit knappt halvvägs av min livstid (jag är 54). Så du har gott om tid att göra samma felbeslut, misstag och kanonbra livsval på DIN väg! Ett liv formas ju oftast längs med den långa och krokiga vägen, alla blir inte entreprenörer redan vid 12 års ålder // Glad
    Entreprenör, extramamma åt både syskon och föräldrar och obotlig slarvmaja =p. Senare även tillfällig gängmedlem och univeritetsstuderande. Men det var först vid 14-15....yeah, my life's been weird.
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee

    Jag har för mycket feber för att filosofera..... Om inte filosofin går ut på att bacon, pasta, grädde och ost är gott.... =P


    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Eurydike skrev 2023-10-27 22:47:12 följande:
    Nu blev jag hungrig! Men jag stryker bacon och filosoferar om pasta, grädde och ost. Pasta med mögelost, grädde och spenat är gott att toppa med krossade valnötter 😋
    Sorry =P 

    Det lät också gott. Jag får stryka valnötterna pga allergier. Eller så äter jag dem ändå, för jag är lite lagom masochistisk och äter saker som jag är allergisk mot för att det är gott.
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee

    Det är inte svårt att få anime ed/outrolåtar på hjärnan....




    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-28 10:43:56 följande:
    Tro och förväntningar och även om vi är hungriga eller mätta kommer att påverka hur vi uppfattar och upplever avstånd. En del gör skillnad i vad som är mätbart och inte. Hur mäter man existensen, hur stor plats tar den och vad är det vi mäter, faktiska av oss oberoende mått eller våra upplevelser? Jag lutar åt set senare, men precis som vi inte kan uppleva strålning, bara dess konsekvenser, kanske vi kan nå fram till vad och om det finns något utan medvetande.

    Tomten som i ditt exempel, existerar dels som en abstraktion över hoppet och önskan, alltså som något icke-fysiskt, samt som en mamma med lösskägg, alltså som något fysiskt. Och slutligen skulle man kunna sammanfatta både det fysiska och det icke-fysiska som upplevelser.

    Ja, inte alls otroligt, vi upplever tiden som linjär för att det är så vår hjärnas gränssnitt fungerar. Vi ser ett före och ett efter, precis som vi ser rött och grönt för att det hjälper oss att fatta gynnsamma beslut, och det innebär också ett skapande av existensen på sitt sätt. Partiklar har inga bestämda observatörsoberoende egenskaper. Mycket möjligt att sidorna finns kvar, huruvida de skrivs över eller inte kan jag inte svara på, men information kan väl inte förstöras hur som helst, däremot uppgå i annat och förändras kanske. Men ja, framtid, nutid och dåtid behöver inte stå i motsatsförhållande till varandra. Materialismen börjar spela ut sin roll, är vad jag tror. Materia kan inte lära oss något, stenar kan inte lära mig geologi, lärandet sker inom mig, i form av observationer och rationella jämförelser. Vad består lärande av för materia, vad har det för volym och hur ser dess atomuppsättning ut? Fast å andra sidan, kan lärande existera utan materia? Jag har inga svar, jag är ingen filosof, ingen vetare.
    Och resten är konfetti.
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-28 10:47:35 följande:
    Du ska ju bli frisk nu! Helt redan då du skrev inlägget. Fast jag måste protestera i att ovan uppräknade matprodukter är goda och den här gången har jag rätt. Ja vad gäller min smak alltså, inte andras. Ät gott och drick gott och vila mycket. I och för sig, pasta är faktiskt riktigt gott emellanåt, gärna med räkor stekta i olja och curry och gärna grönsaker till. 

    Ja, men idag har jag bara nästan 39 graders feber. 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-29 15:44:01 följande:

    Ni har nog hört om att man kan spela badminton dubbel! Vi har spelat trippel, hyrde en badmintonbana och hade med oss egna racketar och bollar. Första matchen ut var orättvis på ett roligt vis, jag mot två. Jag kände mig väldigt taggad, fick kämpa väldigt mycket, och lyckades vinna några poäng till trots! Sedan blev det som att slå mot en mur med studsfunktion och jag blev utsmashad och totalt nedgjord, fast inte utan att bjuda på motstånd. Efter pausen spelade vi turnering helt på skoj, och jag blev inte nergjord. Riktigt roligt faktiskt!


    Kul! Jag har nog inte spelat badminton sen...... typ 11-årsåldern någon gång. Gick på internationell skola då med massa snobbiga engelsmän. 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Anonym (Grumm) skrev 2023-10-29 17:02:44 följande:
    Jag håller med om tidsomställningen, att det ska vara så svårt att sluta med det. Ställ in det på sommartid året runt så får vi alltid ljusare kvällar.
    Agreed. Jag förespråkar alltid ljusare kvällar när det kommer på tal. Mothugget jag får är att "det inte är normalt, vi ska ha normaltid, det är bäst för kroppen." Som om kroppen inte vänjer sig varenda jävla år, två gånger om året.....
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee

    Jag har nu 19 ai-genererade bilder på Lucia.... det ska böjas i tid....


    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Stooler skrev 2023-10-29 20:28:07 följande:

    Här på GC är klockan 19:20 och himlen blev just mörk! Lite ovant att kvällen börjar så tidigt, det är fortfarande ganska hög aktivitet utanför balkongen. För mig är det tystnaden i kombination med omgivningsmörkret som ger mig energi på natten. Konstaterat många gånger att jag jobbar nästan alltid effektivast runt 01:00-02:00 nattetid. Men då får det inte vara vinter om jag befinner mig i Sverige! För då är mörkret bara passiviserande och deprimerande. Inser att jag trots nästan inga jobb för dagen, påverkas av tidsomställningen fast jag är på en plats där skillnaden i ljusmängd är väsentligt mindre här.


    Ja, kvällarna är väldigt långa här nu. Ibland tappar jag tidsuppfattningen och tror att klockan är sent när det är tidigt och tidigt när det är sent. 

    Jag är också som mest effektiv och kreativ någon gång mellan 00 och 04. Jag tror att för mig handlar det mycket om mörkret och framför allt tystnaden.

    Nu är det snart novmber, och jag får i huvudet den inledande meningen från boken "Den skrattande polisen" av Maj Sjövall och Per Wahlöö. "Regn. Novembermörker och regn." Med Torsten Wahlunds röst.
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!