Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2023-02-02 02:52:23 följande:
    Jg blir faktiskt lite sugen på att göra nåt liknande.
    Det kanske är ett bra sätt att spendera semestern 🤔
    Förstår det! 😂 Ta med hela familjen på en vandringsluff till Öland. Jag är säker på att de kommer uppskatta det 😅 Ett hett tips är att ta med ketchup att ha på snabbmakaronerna! 
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-02-01 22:48:21 följande:
    En vegetarian i vardande redan då! Drömmer

    Hög klass på ölandshistorien, låter som som ett riktigt bra barnfilmsmanus faktiskt! Jag är riktigt nyfiken på VARFÖR? Och varför just Öland?
    Jag började undvika kött redan på dagis, men blev inte vegetarian förrän jag var runt 20 år 🥕

    Tack! Den har många nyanser. Lite äventyr, meningslöshet och galenskap. Vad mer kan man begära? 😉 När polisen kom och frågade ut oss, så sade vi bara som det var. Att vi var på väg till Öland. Då lämnade de oss ifred med orden ?Lycka till!?, för de trodde nog att vi drev med dem. Ja, det skulle kanske bli en bra film. Det började som ett vad med en lärare, som av någon anledning sade att man inte kunde gå till Öland 😔
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-02-01 23:17:31 följande:
    Vad trevligt att du delade med dig av historien, sådant här är intressant. Bra med cykelkärran där, mindre bra med skoskav. Säkert ett både trevligt och roligt minne att tänka tillbaka på! Ni var säkert inte helt små heller eftersom er pappa inte tog hem er igen kan jag tänka mig.
    Tack! Det var kul att få berätta den 😊 Det var länge sedan jag berättade den för någon. Cykelkärran var väldigt bra att ha och skoskaven var omöjlig att bli av med. Tror inte ens att plåster hade hjälpt, för vi gick så mycket. Ja, det blev ett trevligt minne i efterhand och när vi gav upp satte vi oss på ett fik och frossade på massor av bakelser 🍰 Vi var helt utsvultna och passade på att äta medan vi väntade på att vår mormor och morfar skulle komma och hämta oss 😋
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-02-04 01:46:15 följande:

    Trevlig helg!


    Trevlig helg! Själv super jag mig full på mineralvatten 🥴🍾
  • Eurydike
    Anonym (Hostar) skrev 2023-02-04 02:20:33 följande:

    Sitter här med dottern som hostar så mycket. Stackarn har åkt på världens förkylning med fruktansvärd hosta. Så blir ingen sömn för mig inatt. 


    Fy! Det låter jobbigt! Stackars dig och din dotter 😩 Hoppas hon kryar på sig snart och att du lyckas få en liten blund i alla fall. Nu ska jag försöka gå och lägga mig 🌒
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-02-02 21:45:12 följande:
    Jag känner direkt att min kommande Afrikatripp bleknar i glansen av din story. SkrattandeJag får oerhört många tankar i huvudet av din, bilder också! Det första jag kommer att tänka på är mina egna döttrar. Den äldre av dem måste vara mest lik dig. Trygghet redan som bebis, fantasi, beslutsamhet. Men jag funderar också på hur dina föräldrar resonerade?

    Du säger ni kom halvvägs, det torde betyda 17-18 mil och 5 övernattningar med er matematik. Skulle mina döttrar kommit på samma grej, så hade jag med säkerhet följt efter på avstånd. Jag förmodar att "promenaden" hände runt milenniumskiftet?
    Haha 😂 Kan lova dig att din resa kommer bli minst lika spännande. Förmodligen mycket mer spännande! Hur mina föräldrar resonerade är en gåta än idag. Det enda de säger är: Ni var ju så envisa! Det gick inte att stoppa er 🙃 Mina föräldrar är inte överbeskyddande, utan snarare underbeskyddande. Vi skickade ett sms om dagen där vi skrev att vi fortfarande var vid liv. Mycket hinner gå fel på 24 timmar. Som tur är gick allt bra, men det hade nog inte varit helt fel med en förälder som följde efter på avstånd 😊 Det stämmer bra!
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-02-02 23:29:39 följande:
    Skoskaven, regnet mot vägarnas asfalt, avgaserna. Socialrealistiska påminnelser. I det också gemenskap, äventyr och ett lyckligt slut. Däremot kanske ett förlorat vad, men vad betyder väl det när själva vadslagningen har mynnat ut i något sådant, förgrenat sig och frigjort sig från ursprunget. Blivit ett äventyr i sig, oavsett mening eller avsaknad därav.
    Ja, ett förlorat vad hade ganska lite betydelse jämfört med själva resan i sig. Ofta tror jag vi planerade lite dåligt med flit, för att det skulle bli en utmaning. Vi hade gjort liknande, mindre resor tidigare och den gemensamma faktorn var alltid att vi hade väldigt lite mat och skulle göra något fysiskt utmanande. Ofta räckte inte vår karta hela vägen till målet heller, så sista biten brukade vi få fråga oss fram. När vi väl satt i ett dike och åt potatissallad med en pinne ur en begagnad pizzasalladsburk, då kickade den rätta semesterkänslan in 🤪
  • Eurydike
    Anonym (Grumm) skrev 2023-02-02 23:43:57 följande:
    Härlig story! Du verkar vara en härlig filur. Galen idé, men ändå coolt att köra vidare på den och försöka. 3.5 mil per dag är ca. 8 timmars promenad per dag, det är slitsamt även i torrt väder.

    Hur gamla var ni där, jag tolkar det till tonåringar någonstans.
    Ja, den är lite speciell! Tack så mycket! 🙏 Det var snällt sagt 😊 Precis! Det blev väldigt slitsamt och när vädret, skoskaven och matbristen var emot oss, då blev det för tufft till slut. Jag tänkte efter ordentligt och kom fram till att vi var 13 (jag) och 15 år gamla. Mormor och morfar blev jätteglada när vi ringde och ville bli hämtade. De slängde sig in i bilen direkt, så vi inte skulle hinna ändra oss 😅
  • Eurydike

    Jag fantiserade lite om nattugglor i största allmänhet och kom fram till att det vore kul om det fanns en uggla som heter skrattuggla, istället för nattuggla. Det finns det, visade det sig. Eller snarare fanns, för den är utdöd. Jag undrar om den skrattade ihjäl sig? 🤔 Tydligen var den nära släkt med spökugglorna 👻 Förstår om detta är helt ointressant, men vi har ju pratat om underliga fåglar förut 🦉

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Skrattuggla

  • Eurydike
    fribygg skrev 2023-02-06 19:25:43 följande:

    Rugge Rugguggla lär vara en ovanlig fågel som inte kan sova. 


    Ja, han tillhör den värsta sorten i ruggugglesläktet! 😉
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!