Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Stooler skrev 2023-01-26 12:24:37 följande:

    En lite ovanlig natt! Somnade som vanligt runt 02:00, omgivningen där jag bor är rätt lugn med få störande ljud men inte denna natt. 03:30 vaknade jag av blåljus och tjutande sirener. Fick för mig att det måste var ett större pådrag men nu på morgonen så visade det sig vara en ambulanshämtning av en astmatiker. De har sinne för drama här kan man lugnt säga.

    Somnade om för att vakna igen 05:10 av ett ljud som kändes välbekant men obestämt. Låg med öppna ögon ett tag för att hoppas höra det igen för identifikation men hann slumra till innan ljudet återkom. Det lät som spädbarnsskrik! Jag hann höra det ett par gånger till innan jag förstod att det var en av otaliga katter som huserar i området. Men ljudet var så likt det mina döttrar avgav när de var små (jag vaknade tom före deras mamma) att jag troligen vaknade reflexmässigt av det!

    Somnade om igen men blev väckt 08:10 av samma ljud som Eurydike, renovering! En granne kaklade av sitt badrum med maskin, den som hört ljudet vet vad jag pratar om. Det var bara att inse att någon mer sömn skull det inte bli så det var bara att sömndrucken vackla iväg till köket för att fixa morgonkaffet.

    Nu har jag tvättat en maskin, hängt allt på balkongen, konstaterat att det är aningen blåsigt idag men +21 på termometern och molnfritt. Lyssnar på Fleetwood Mac i lurar medan min granne fortsätter att hacka sitt badrum i bitar. Men runt 12:00 (Svensk tid 13.00) är det siesta! Hoppas få en power-nap så man kan sova ikapp lite...


    Det låter som en ovanlig och jobbig natt! Eller en ovanligt jobbig natt. Ja, det var väldigt dramatiskt med ambulanshämtning av en astmatiker. Om nu inte personen var väldigt illa däran. Men skönt att du lyckades somna om då! Fint på något vis att du vaknade av att kattens skrik påminde dig om spädbarnsskrik! Vissa ljud minns man hela livet. Jag har själv några sådana. Välkommen i klubben Morgonterror 😉 Hoppas de renoverar färdigt fort som attan, både här och hos dig, så vi arma nattugglor får sova någon gång! Men skönt att du fick lite gjort och det låter väldigt härligt att soltorka kläder på balkongen så här års. Själv kan jag använda balkongen som frysbox, men det är inte lika charmigt 😅 Hoppas du lyckades sova lite på siestan!
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-01-27 03:29:19 följande:

    God morgon!

    Eller ja. Morgon var att ta i men ändå.

    😀


    God natt!

    Ja, du hoppar ur sängen, glad som en lärka, varje dag strax efter kl 3. Ofta nästan exakt samma tid som jag somnar 😅
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-01-27 06:05:51 följande:

    Somnade inte om så nu får jag väl gå upp. Sad times 😢

    Nej Det är faktiskt inte så farligt. Jag behöver som tur är inte så många timmar.

    Idag är det fredag, det är ni värda! Fast några av er jobbar säkert helg och det är vi andra tacksamma för. Att ni håller skeppet flytande när vi andra tar igen oss. 


    Ok. Så är det. Haresåbra


    Urk på burk! Men nu är det helg och då kan du förhoppningsvis passa på att sova ut 😴

    Jag behöver inte heller sova så mycket, som tur är, men ibland halkar sömnen ner under smärtgränsen.

    Ja, nu är det fredag! Hoppas skutan klarar sig tills på måndag, så vi kan segla vidare ⛵️

    Trevlig helg på er! 🧶
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-01-27 22:45:35 följande:

    Nu har jag varit ute och svirat och är lite rund under fötterna. Men eftersom jag är född på 80-talet och är väldigt gammal så måste jag gå och lägga mig. Men visst, jag förstår om det finns ungdomar som tycker att kvällen bara börjat.


    Det låter kul att vara ute och svira! Sov gott nu 😴

    Här hos mig är det fortfarande morgon, typ 🙃
  • Eurydike
    fribygg skrev 2023-01-29 00:24:29 följande:

    Vaken i natten


    Natten är bara ett embryo än så länge 🐣
  • Eurydike
    fribygg skrev 2023-01-29 00:35:20 följande:

    Mm, men jag vill helst inte vara vaken hela natten


    Jag förstår! Mitt bästa tips för att somna är att lyssna på en lagom tråkig podd. Det brukar jag göra och ibland funkar det faktiskt. Lycka till!
  • Eurydike
    fribygg skrev 2023-01-29 00:53:31 följande:

    Då har jag väl lyssnat på fel. 

    När inte ens läsning av anvisningarna för moms får mig att somna i rimlig tid är vakenheten ett problem. 


    Haha 😂 Ja, det har du nog! Men ibland är det bara hopplöst att somna, utan att man förstår varför 😩 Vi har inte hamnat i den här tråden av en slump! 🦉
  • Eurydike
    Myten7891 skrev 2023-01-29 00:53:12 följande:

    hej, ja sömn är en bristvara.. ändå kan man inte sova


    Välkommen till tråden! Vi delar ut småkakan Drömmar till nya skribenter. Så, här har du en kaka, hoppas den ska smaka! 🍪
  • Eurydike
    Myten7891 skrev 2023-01-29 01:15:09 följande:

    Tack så mycket 


    Tack så mycket.. hur gör ni för att sova? Just idag har jag drukit ngr glas vin så snart kan jag nog sova. men normalt behöver jag en timma i sängen innan jag somnar.. med en snarkande person som man bor med blir det då nästan omöjligt. är fruktansvärt ljudkänslig vid just insomningtillfället. stör ngt mej dom sekunderna man börjar känna att fötterna försvinner är det kört och behöver en timma till fler som känner igen sej?
    Egentligen är jag fel person att fråga om råd, för jag har grava sömnsvårigheter. Jag är alltid vaken halva nätterna och här i tråden brukar vi skoja om att vi ska rekrytera John Blund för att få ordning på vår sömn. Alla har problem på ett eller annat sätt. Men just nu har jag slutat med koffein och hoppas att det ska hjälpa. Så det är ett tips! Om du sover med någon som snarkar, så finns det bra öronproppar i silikon som stänger ute mer ljud än de gamla vanliga öronpropparna. Jag har också haft en snarkande partner, så jag vet hur jobbigt det kan vara. Håller tummarna för att du hittar något som fungerar! Nu ska jag borsta tänderna och bädda ner mig i sängen, i hopp om att somna om sju timmar eller så 😉
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!