• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    Anonym (Lilla My) skrev 2023-07-23 23:15:21 följande:

    Stekta Gröna Tomater såg jag tillsammans med min son som vid 15 drabbades av vattkoppor.  Han var först inte intresserad av att se filmen hade nog helst velat se en action rulle. När filmen var slut tittade han stort på mig och sa, Men den var ju jättebra!  Sånt värmer ett  modershjärta


    Jag hade en liknande upplevelse med mina döttrar och filmer av Milos Forman! Vi körde en Forman-festival hemma när de var 14 och 15. Vi började med den nyaste, Amadeus och sedan Ragtime och Hair. Gjorde ett hopp till Taking Off innan vi avslutade med Gökboet. Minns att den yngre gjorde exakt som jag gjorde på bion första gången. Bara satt och stirrade på eftertexterna utan att se...tomt i hjärnan! Den äldre gillade Hair bäst! I övrigt så gillar även jag den gamla "Casablanca"! Var ju dessutom där i våras!
  • Stooler
    spettakel skrev 2023-07-23 23:39:21 följande:

    Satt Appropå barndomsminnen och tänkte på Viking Line. Har minnen av några kryssningar med övernattning att det ska ha funnits ett fartyg med nån typ stor karta över rutten mellan Stockholm och Finland där en lampa visade var man var på havet.

    Nån som minns detta?


    Jodå, när GPS:en kom så fick alla Vikingbåtar den där jättekartan i hallen där receptionen låg. Rutten var en lång rad av lysdioder som tändes en och en efter hand.
  • Stooler
    Embla twopointoh skrev 2023-07-24 01:02:09 följande:

    Jag har också svårt att välja ut en favoritfilm. Men, här kommer några:

    -Regarding Henry

    -Shawshank Redemption

    -Clueless

    -Sense and Sensibility (med Emma Thompson och Kate Winslet)

    -Star Wars (Episod I - VI)

    -Lord of the Rings

    -Terminator (speciellt T2)

    - The Ghostbusters (Originalet)

    -Die Hard

    -Jurassic Park (Originalet)

    -Narnia (främst första)

    -Seven Samurai

    -The Green Mile

    -Alien

    -Galaxy Quest

    Det finns många filmer som jag tycker är bra, men som inte riktigt håller för att se om (eller som inte håller över tid). Det ovan är däremot 'klassiker', som jag återkommer till regelbundet.


    WOW!!!!

    Vilken bred smak du har! "Seven Samurai" är det Kurosawa´s orginalfilm? "De 7 samurajerna"?
  • Stooler
    Embla twopointoh skrev 2023-07-24 10:38:45 följande:
    Smaken är som baken -bred! Skrattande

    Ja, det stämmer. Jag har allt av Kurosawa i hyllan.
    Allt av Kurosawa...cool! Har du även den Hollywoodproducerade "Runaway train" från 1985 som är baserad på en av hans pjäser från 50-60 talet.  Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Mornay är med bl.a. Den filmen är så mycket Kurosawa, speciellt slutet!
  • Stooler
    Tyra myra skrev 2023-07-25 00:08:02 följande:
    Har alltid älskat att resa med tåg, Helst långa resor där man får tillfälle att möta människor man annars aldrig skulle ha mött. Det enda gemensamma man har är att man är på väg mot något,

    Som barn åkte jag några gånger natt tåg till mina morföräldrar, jäklar så spännande det varGlad
    Tillhör de tidiga Interrail-generationerna, innan vi gav oss ut i Europa var tågresor liktydigt med spänning. Vi (tonåringar) tänkte lite galet vid resplaneringen dock. Att åka München <> Aten non-stop 2 gånger (samma färdväg på hemresan) var mer än drygt! Till största delen utan restaurangvagn, vi köpte förvisso lite att äta och dricka i München men vi köpte bl.a 2 kg persikor som snabbt ruttnade i den 30-gradiga värmen. Minns att vi kastade prick på skyltar och grejer från tågfönstret med den ruttna frukten.

    Tåget stannade i Ljubljana i 30 min. Fullt av säljare av olika slag på perrongen och det var första stället det var möjligt att handla något ätbart. Vi fick tag i ett par burkar Corned Beef och nåt som liknade Wienerbröd men smakade bara mjöl och salt. Resan ned tog 47 timmar, hem ytterligare 3 timmar men då var vi lite bättre förberedda. När vi var framme i Aten möttes vi av +50 graders värme så vi sov i blöta lakan kring kroppen. De torkade på 15 min. i värmen så det gällde att somna fort!

    Det tog några år att gilla tågresor igen efter den resan..
  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-07-27 22:15:44 följande:
    Då hoppas jag också att du får det.Glad Jag gillar alla årstider, fast jag njuter väldigt mycket av sommarsol och av att se naturens liv. Hösten är hoppfull och nostalgisk. Vintersol i snö och is är vacker. Grå dagar då det snöar likaså. Senvinter och förvår bär på längtan till ännu en vår och sommar. Våren är en händelserik tid. jag älskar dem alla.
    Gillar att du är så positiv och kan liksom peta ur guldkornen ur eländet! :) För mig är hösten en slags grå varning om vad som komma skall! Mörka morgnar, mörka eftermiddagar gör mig deprimerad och är en klart bidragande orsak till varför jag helst bor närmare ekvatorn. I vintras snöade det uppe i bergen, 45 min. bilväg från min lägenhet. Jag hade bil just då och sprang ned, hoppade in och körde 1 timme norrut bara för att! När jag väl såg snöslasket och kände temperaturen så körde jag raskt tillbaka hem. Kunde inte fatta varför jag överhuvudtaget  gav mig iväg...
  • Stooler
    LittleMissDryHump skrev 2023-07-29 01:29:16 följande:
    *Flyttar fram min position och hoppas att ingen märker det.* 🐌
    Här slinker ingen undan,  men ibland är vi lite saktfärdiga ... 🥴
  • Stooler
    LittleMissDryHump skrev 2023-07-29 22:39:27 följande:
    Man tackar och bockar! 🎩🙏

    Namnet låter bekant på något vis 😉🤩😄
    Jag röstar för att du blir diskad pga valet av pseudonym! Cool *LillaFrökenTorrJucka*
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-08-03 20:32:58 följande:

    Nu orkar jag inte diska längre! Jag tror att varenda pinal i köket är/har varit i disken idag.


    Haha...jag hade exakt samma känsla i morse! Lagade en del mat samt bakade igår och orkade helt enkelt inte diska. Men såklart, inget spöke, ingen älva eller nån annan heller hade tagit hand eländet under natten. Det var knappt jag hittade perkolatorn bland all disk! Obestämd
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-08-03 21:13:28 följande:

    Sitter med min lion och browsar SVTs barnarkiv. Jag är nyfiken på om de har något som jag missade som barn pga utlandsvistelse. Jag kommer mest fram till att barnprogrammen från 70-90-talet var rätt skumma. Som 85a såg jag nog en hel del skumt.


    Många barnprogram var politiska på 70-talet, ett av de mest populära var "Ville, Valle och Viktor" och det hade antagligen aldrig fått sändas nu. 80-talets mest omdebatterade var nog "Vilse i pannkakan", många trauman från det programmet har man hört. Själv så kollade jag nästan aldrig på barnprogram. När mina döttrar var små så älskade de "Fem myror..." Jag hade alla avsnitten på VHS-band och vet att jag fick låna en gammal spelare från en granne som hade en i källarförrådet. Hittade även Mora Träsk på VHS på nån loppis men jag minns inte när de sändes i TV?
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!