Inlägg från: Ideologiproducent |Visa alla inlägg
  • Ideologiproducent

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2022-10-19 10:10:52 följande:

    God förmiddag alla!

    Det är tungt att vara människa ibland. Men det är så lätt att fastna i missnöje och bitterhet. Jag tror det är därför den mänskliga rasen skapat så mycket ur så lite. vårt missnöje hjälper vår strävan framåt.

    Ur ett kollektivt perspektiv så är det här så klart jättebra. Men för oss som individer Så kan det vara förödande. Jag vet själv hur jag mer eller mindre livnärt mig på missnöje. Men jag ser allt klarare nu. Häromdan när regnet öste ner så hade jag för 5 år sedan förbannat dess existens. Nu var jag istället tacksam för att jag hade regnkläder i väskan. Idag var det skitkallt, då valde jag tacksamhet över att det inte regnade.

    Jag förstår att det här är floskler och i de sociala sfärer jag rört mig tidigare faktiskt lite töntigt Kanske. Men nu är jag 40 och kan vara en tönt. Att jag nu igen bloggade här i tråden är säkert också udda. Men det är lugnt. Jag kan vara udda. Jag ÄR udda. Det får va. Jag tänker inte dölja det längre. Jag har faktiskt ett gott hjärta och det trumfar min udda personlighet.

    Ha nu en riktigt bra dag allihopa. Stressa inte. Njut av naturen. Och sist men inte minst: Sov så gott, när än på dygnet ni gör det.


    Människan har skapat så oerhört mycket eftersom vi har ett intelligent medvetande som kan omsätta energi. Vi är mig veterligen den enda arten som kan göra det, utanför de egna metabolismen alltså. Vi vill fylla ut medvetandet med upplevelser, skapa mening, och då hittar vi också på olika sätt att göra det med energiomsättning som följd. Olika humör och sinnestillstånd är förstås bidragande orsaker. Huruvida det är bra eller dåligt är väl ett mänskligt påfund, precis som mening.
  • Ideologiproducent
    Ingenpsykolog skrev 2022-10-20 18:38:54 följande:
    Jag tycker inte att det du nämner är udda. Och även om du nu är udda så är det, i mina ögon, något positivt! Sträck på dig och var stolt! Ingen annan i hela världen kan vara bättre på att vara du! Jag tycker att du verkar vara en trevlig, rolig, omtänksam person med mycket humor.

    Själv gick jag långpromenad i t-shirt idag, i gassande sol och cirka 8 plusgrader. Fick en del lustiga blickar från påpälsade människor, då jacka och fleecetröja låg fullt synliga i korgen på rullatorn. Brydde jag mig det minsta? Absolut inte! Solen ger D-vitatamin, och då vill jag ha så mycket bar hud som möjligt som kan suga åt sig av den. Jag är extremt varmblodig och frös inte det minsta, snarare tvärtom.  
    Solens vinkel är för låg för att kroppen ska kunna tillverka d-vitamin av UVB-strålarna. Den bör väl stå i 45 graders vinkel och  högre för att så ska ske. Vet inte var du bor men det är ändå så pass sent på året att vintersolståndet är närmare än sommarsolståndet. Sommarsolståndets vinkel är 56,5 grader och
    vintersolståndets vinkel är 9,5 grader. Har inte räknat men solens vinkeln här där jag bor borde vara drygt 10, närmare 11. Så någon d-vitamin går inte att utvinna från det ljuset.
  • Ideologiproducent
    Ingenpsykolog skrev 2022-10-20 20:08:53 följande:
    Tack för den vetenskapliga analysen, så har jag lärt mig något nytt. Så ok, inga d-vitamin, men helt klart är att psyket, åtminstone mitt, påverkas positivt av gassande sol på hösten! 🌞
    Ja, det har andra fina sidor att komma ut även den här årstiden! Det är verkligen vackert nu med skön sval och liksom hög luft, fina färger och doften av höst. Så det gör gott.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!