• Tecum

    När har man haft sex?

    Anonym (Dina mål) skrev 2022-02-27 18:23:20 följande:
    Ja om folk så ifrågasatte begreppet lite mer hade dessa män antagligen inte känt någon press. Alltså är det meningslöst.
    Om inte om fanns kunde kossor flyga och fiskar cykla...

    Ni är taskiga och nedlåtande mot TS istället för att svara på en fråga som hen undrar över. Även om det är meningslöst för vissa är det viktigt för andra. Och begreppet existerar, används och betyder något. Det funkar inte att prata bort det eller sticka huvudet i sanden och låtsas att det inte finns. Det vi borde hjälpas åt att få bort är VÄRDERINGEN av begreppet oskuld. Idag är det fint för en tjej att vara oskuld men misslyckat för en äldre kille. Se bara på alla kvinnor som bestämt skriver här att de aldrig skulle vilja bli ihop eller ha sex med en äldre manlig oskuld. Kom sen och säg att begreppet inte betyder något! Haha, snacka om att ha missat det mesta...

    Till TS; Du kan säga att du haft sex även om du bara hånglat eller haft oralsex. Men du är fortfarande oskuld om du inte haft penetrerande sex. Märkligt och motsägelsefullt, jag håller med. Men rent formellt är det så.
  • Tecum
    Anonym (Herregud) skrev 2022-02-27 19:50:07 följande:
    Du är ju knäpp som sprider dynga om att man måste ha haft penetrerande sex för att inte räknas som oskuld. Fortsätt sov bakom din Sten för ingen vill hör dina åsikter/kommenterar 
    Du visar själv hur känsligt och därmed viktig det är. Tråkig attityd och helt fel sätt att agera om du vill avdramatisera.

    Var och en får förstås göra sin egen bedömning. Men rent formellt är det penetrering som gäller.
  • Tecum
    Anonym (Också kvinna) skrev 2022-03-01 08:24:48 följande:
    Ingen är taskig eller nedlåtande mot TS. Jag håller med om att begreppet oskuld är meningslöst. Det finns inget taskigt över att tycka det. Du säger att du vill ha bort värderingen kring begreppet. Varför inte försöka få bort begreppet helt och hållet? Vad är det för fel med det?

    Sexuell erfarenhet har betydelse, ja. En del vill ha en partner med stor sexuell erfarenhet och en del vill ha en partner med liten eller ingen sexuell erfarenhet. Men att kalla det "oskuld" och lägga så stor vikt vid just kuken i fittan, finns det ingen anledning till. Vem har störst sexuell erfarenhet? En lesbisk kvinna som haft 20 sexpartners och varit sexuellt aktiv i 20 år, men aldrig haft en kuk i fittan, eller en heterosexuell kvinna som blivit penetrerad med kuk i fittan en enda gång? Det blir väldigt konstigt att kalla den första för oskuld, men inte den andra. Vad har man lärt sig om sex genom att ha blivit knullad i fittan en gång?
    Men du får ju inte bort begreppet genom att blunda för att det finns! Begreppet diskuteras och betyder något, inte bara i hederskulturer. Alla inläggen i tråden och den hetsiga debatten visar det. Det är en milstolpe i livet att ha sex för första gången, antingen du vill det eller inte. Och det handlar inte om slidkrans eller blod utan att ha penetrerande sex med en partner för första gången som ett steg mot vuxenvärlden. 

    Får jag fråga varför du är så negativ till begreppet oskuld och varför det är "meningslöst"? Du lägger ju en värdering i det genom att vilja blunda för att det finns och betyder något. Man får inte nämna det, alltså är det farligt, fult, känsligt, dömande eller något annat värdeladdat. Och då är vi med automatik tillbaka till att värdera den som är oskuld, eller inte är det.
  • Tecum
    Anonym (Också kvinna) skrev 2022-03-01 18:51:08 följande:
    Men jag blundar ju inte för att det finns. Nu bygger du en halmgubbe. Om jag blundade för att det fanns, så skulle jag ju inte vilja ha bort det.

    Jag tycker jag har förklarat varför jag är negativt inställd till begreppet oskuld. Det är meningslöst för att det saknar mening. Det ger skenet av att det betyder något huruvida man har haft en kuk i sin fitta eller inte, eller huruvida man haft sin kuk i någons fitta, när detta i själva verket inte spelar någon roll. En kvinna är t.ex. inte dålig för att hon har haft samlag innan hon gifter sig, vilket man ju anser i vissa kulturer.

    Du säger ju själv att du vill ha bort värderingen i begreppet oskuld, men nu klagar du över att det anses fult och dömande att prata om oskuld. Hur ska du ha det?

    Varför är det så viktigt huruvida man har haft samlag eller inte? Varför är det viktigare än övrig sexuell erfarenhet? Varför har det större betydelse att en heterosexuell kvinna har haft samlag en gång, än att en lesbisk kvinna har haft sex tusentals gånger, utan att ha samlag?
    Men hur ska du få bort begreppet då? Enda sättet är ju att blunda, inte nämna det och låtsas att det inte finns.

    Ja det betyder något att man har sex och har haft sex! Kanske inte för dig personligen men absolut för de allra flesta. Att påstå något annat är att sätta rekord i att blunda... Se bara på alla trådar och inlägg som handlar om sex och vilket trauma det kan vara att inte haft sex. Och eftersom det är så viktigt behövs en beteckning för de som inte haft sex och oskuld får duga då det är så etablerat. Sen gillar jag inte ordet i sig, skuld... Är man skyldig när man haft sex, inte alls tycker jag. Men som sagt, alla känner till begreppet.

    Intressant med de lesbiska som du ser som oskulder. Om hon blivit påsatt med en strapon av den andra tjejen, är hon fortfarande oskuld? Eller måste det vara en penis? Duger fingrar för dig? De flesta är väl överens om att en tjej som aldrig haft sex men avvänder en dildo vid onani är oskuld. Så det krävs alltså en partner för att bli av med oskulden. 
Svar på tråden När har man haft sex?